Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Pohádka končí. Pecotič v Delray Beach dalšího favorita neskolil

Matija Pecotič nestačil na Marcose Girona.
Matija Pecotič nestačil na Marcose Girona.@ATP
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 16. února?
Moment dne WTA v podání Sakkariové a Garciaové
Livesport CZ
Moment dne ATP ze zápasu Tsitsipas –⁠ Sinner
Livesport CZ

23:21 – Světová devítka Holger Rune v Rotterdamu nedohrála zápas druhého kola. Dán v souboji s domácím Gijsem Brouwerem laboroval s bolestmi pravého zápěstí a když ztratil osm gamů v řadě a prohrával 4:6 a 0:4, utkání skrečoval. Nizozemec, který je až 160. hráčem světa, si tak připsal první skalp hráče TOP 40 a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum na okruhu ATP. O jeho překonání se utká s krajanem Griekspoorem.

22:09 – Maria Sakkariová ve větrném Dauhá ve svém prvním letošním střetnutí s hráčkou TOP 10 zdolala bez ztráty podání 6:2, 6:7, 7:6 Francouzku Caroline Garciaovou a na čtvrtý pokus si připsala její skalp. V semifinále, které si zahrála i před týdnem v hale v Linci, vyzve Američanku Pegulaovou.

Sestřih zápasu Sakkariová –⁠ Garciaová
Livesport CZ

21:12  Jannik Sinner teprve podruhé v sedmém vzájemném duelu porazil Stefanose Tsitsipase. Na halovém ATP 500 v Rotterdamu zvítězil nad neškodným a chybujícím sokem 6:4, 6:3 a oplatil mu pětisetovou porážku z letošního Australian Open. Ital přestřílel Řeka na vítězné údery 20:8 a zároveň udělal výrazně méně chyb (12:23). Ve čtvrtfinále vyzve Stana Wawrinku.

Sestřih zápasu Tsitsipas –⁠ Sinner
Livesport CZ

19:56Dominic Thiem na antuce v Buenos Aires na svou první výhru v sezoně nenavázal. Ve druhém kole rakouský šampion z let 2016 a 2018 prohrál 4:6, 4:6 s Peruáncem Juanem Pablem Varillasem, který si proti bývalému třetímu hráči světa a vítězi US Open připsal svůj "nejzvučnější" skalp.

19:42Vít Kopřiva na challengeru v bahrajnské Manámě na první letošní výhru nenavázal. Ve druhém kole podlehl 4:6, 6:3, 3:6 jordánskému teenagerovi Abedallahu Shelbayhovi.

19:38 – "V rozhodujícím setu jsem začala hrát agresivněji a soustředila se na každý míč, protože jsem ve druhé sadě často ztrácela podání. A nebyl dobrý nápad hrát takovým stylem," líčila po vítězství nad Gauffovou Kuděrmetovová.

Rozhovor s Veronikou Kuděrmetovovou
Livesport CZ

19:29 – Beatriz Haddad Maiová nestačila ve čtvrtfinále v Dauhá na Jessicu Pegulaovou, čtvrté hráčce žebříčku WTA podlehla 3:6, 2:6. Američanka si připsala letošní desáté vítězství.

Sestřih zápasu Haddadová Maiová –⁠ Pegulaová
Livesport CZ

18:19 – Alex de Minaur v Rotterdamu zdolal 7:5, 3:6, 6:3 Američana Maxima Cressyho a postupem do čtvrtfinále obhájil loňský výsledek. O jeho vylepšení si Australan zahraje s Dimitrovem.

17:52 – Veronika Kuděrmetovová v Dauhá porazila 6:2, 3:6, 6:1 americkou teenagerku Cori Gauffovou a postoupila do semifinále. V něm vyzve světovou jedničku Šwiatekovou

Sestřih zápasu Kuděrmetovová – Gauffová
Livesport CZ

16:02 – "Zápas byl docela dlouhý na to, že skončil 6:2, 6:2. Měl hodně brejkbolů, já taky. Oba jsme jich dost nevyužili, takže to byl nakonec celkem stresující zápas," hodnotil výhru Medveděv.

Pozápasový rozhovor s Medveděvem, české titulky najdete v nastavení.
Livesport CZ

14:43 – Daniil Medveděv zahájil své letošní působení v Rotterdamu prohraným setem, ale od té doby vyhrál všechna dějství poměrem 6:2. Bývalý lídr žebříčku ATP si ve druhém kole poradil s domácím Boticem van de Zandschulpem a o vyrovnání svého maxima v tomto dějišti a v probíhající sezoně se utká s obhájcem titulu Félixem Augerem-Aliassimem. Více informací v článku.

Sestřih zápasu Medveděv – Van De Zandschulp
Livesport CZ

13:00 – Félix Auger-Aliassime v Rotterdamu pokračuje ve své premiérové obhajobě na turnajích ATP. Vítěz čtyř loňských halových podniků stále neztratil set, ve druhém kole si poradil 6:4, 6:3 s kvalifikantem Grégoirem Barrérem a postoupil do svého prvního letošního čtvrtfinále.

Sestřih zápasu Barrere – Auger-Aliassime
Livesport CZ

8:14 – Petr Nouza v indické Čennaí končí na svém prvním letošním turnaji ve druhém kole. Čech v boji o první challengerové čtvrtfinále podlehl 5:7, 3:6 Australanu Maxi Purcellovi a nenavázal na dvě výhry z kvalifikace a následný životní skalp 158. hráče světa Itala Nardiho.

7:40 – 27. hráč světa Denis Shapovalov z Kanady znovu po týdnu nezvládl vstup do turnaje. V Delray Beach třetí nasazený Kanaďan podlehl 5:7, 6:3, 3:6 domácímu Michaelu Mmohovi.

7:09 – Španěl Carlos Alcaraz se po tříměsíční pauze zaviněné zraněními břišního svalu a pravé nohy vrátil vítězstvím. Na antuce v Buenos Aires druhý hráč světa zdolal 6:2, 4:6, 6:2 Lasla Djereho a postoupil do čtvrtfinále. V něm ho vyzve další Srb Lajovič.

6:22 – Matija Pecotič končí v Delray Beach při svém debutu na turnaji ATP ve druhém kole. Chorvat, který se tenisem neživí a kvůli startu si musel vzít volno v práci, prohrál 3:6, 3:6 s domácím Marcosem Gironem a nenavázal na skalp Jacka Socka.

6:02 – Belinda Bencicová ve čtvrtek v Dauhá nenastoupí ke čtvrtfinálovému zápasu proti světové jedničce Ize Šwiatekové. Švýcarská tenistka, jež minulý týden triumfovala v Abú Zabí a ve středu v Kataru utekla Viktorii Azarenkové ze stavu 1:6 a 1:4, odstoupila kvůli únavě. Letos odehrála už 16 zápasů s bilancí 14:2, za posledních osm dní absolvovala šest utkání ve dvou zemích.