Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Pavič zkompletoval sbírku grandslamových trofejí, v Paříži slaví s Arévalem

Marcelo Arévalo a Mate Pavič v Paříži vyhráli čtyřhru mužů
Marcelo Arévalo a Mate Pavič v Paříži vyhráli čtyřhru mužůProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 8. června?

Hlavní události

19:09Marcelo Arévalo a Mate Pavič na Roland Garros porazili 7:5, 6:3 italské duo Simone Bolelli a Andrea Vavassori a získali první společný titul z grandslamu. Třicetiletý Chorvat Pavič celkově čtvrtým triumfem ve čtyřhře mužů zkompletoval sbírku trofejí ze všech majorů, přičemž každý získal s jiným parťákem. Třiatřicetiletý Salvadorec Arévalo slaví podruhé a opět po dvou letech právě na French Open. Více informací najdete v článku

Další zprávy

17:07Tereza Martincová v prvním kole kvalifikace turnaje WTA 250 v  nizozemském Hertogensboschi porazila 6:2, 6:4 Srbku Nataliju Stevanovičovou a na druhý pokus si připsala první letošní výhru na trávě. O postup do hlavní soutěže se 29letá Češka utká s nejvýše nasazenou Aliaksandrou Sasnovičovou (H2H 2:1).

16:56Tereza Valentová na French Open pár hodin po premiérovém triumfu na grandslamu juniorek přidala i trofej ze čtyřhry. Sedmnáctiletá česká naděje v deblu slaví po boku Slovenky Renáty Jamrichové, ve finále si poradily dvakrát 6:4 s americkou dvojicí Tyra Caterina Grantová a Iva Jovicová.

16:37 – Snaha Joana Nadala, probojovat se do hlavní soutěže turnaje ATP 250 ve Stuttgartu, skončila už v prvním kole kvalifikace. V té uhrál bratranec slavného Rafaela jen čtyři gamy s Němcem Rudolfem Mollekerem.

16:20Iga Šwiateková jako nejmladší vyhrála už počtvrté French Open a jako třetí ho ovládla třetí rok po sobě. Světová jednička z Polska ovládla sobotní finále s italskou vyzývatelkou Jasmine Paoliniovou jistě 6:2 a 6:1 a v Paříži natáhla svou neporazitelnost na 21 zápasů.

16:17Linda Fruhvirtová se na druhý pokus dočkala první letošní výhry na trávě. Na úvod kvalifikace turnaje WTA 250 v Nottinghamu se devatenáctiletá Češka nadřela na postup přes domácí outsiderku z osmé světové stovky Amelii Rajeckou, neznámou Britku hrající svou teprve druhou akci v sezoně zdolala 6:1, 4:6, 7:5.

14:16 – Gabriela Knutson (215. WTA) naprosto suverénně vyhrála semifinálový duel na turnaji ITF W50 v portugalském Montemor-O-Novo a po vítězství nad Švédkou Jacqueline Cabaj Awadovou 6:2 a 6:0 ji v neděli čeká finále proti Eidice Chong (295. WTA) z Tchaj-wanu.

13:19 – Vítězem prostějovského challengeru se stal Švýcar Jerome Kym, který ve finále přehrál Chun Hsin Tsenga z Tchaj-wanu ve třísetové bitvě 6:2, 3:6 a 6:1. Kym, kterému patří ve světovém žebříčku Aaž 444. místo, vyřadil cestou k triumfu i Jošihita Nišioku (70. ATP) nebo antukového specialistu Pedra Cachína (108 ATP).

12:54 – Dominika Šalková suverénně zvládla první kolo kvalifikace turnaje WTA 125 ve Valencii, zápas s domácí  Ainhoou Caballerovou Catiruovou vyhrála ve dvou setech 6:1 a 6:1.

11:40 – Joan Nadal, dvacetiletý bratranec ikonického Rafaela Nadala prožije svůj debut ve velkém tenisu. Díky divoké kartě bude moci startovat v kvalifikaci turnaje ATP 250 ve Stuttgartu. Jeho soupeřem bude v sobotu Němec Rudolf Molleker.

10:10 – Alexander Zverev musel po svém postupu do finále Roland Garros odpovídat i na otázku, týkající se soudu ohledně domácího násilí. "Odložení případu? Pokud jste vinni, případ se nezastaví. Nevím, jaké hledáte významy. Hotovo. Jedeme dál. Už nikdy nechci slyšet další otázku na toto téma."

09:00 – French Open se pomalu ale jistě blíží ke svému konci a v sobotu se mohou fanoušci těšit na finálový duel mezi Jasmine Paoliniovou z Itálie a favorizovanou Igou Šwiatekovou z Polska, která může ovládnout Roland Garros už potřetí za sebou. Z českého pohledu bude zajímavé i finále juniorek, které bude v české režii – o titul se totiž utkají Tereza Valentová a Laura Samson.