Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Nosková si finále čtyřhry nezahraje, tři Češi prohráli souboj o titul na akcích ITF

Nosková se Šnajderovou skončily na prestižní tisícovce v Cincinnati v semifinále.
Nosková se Šnajderovou skončily na prestižní tisícovce v Cincinnati v semifinále.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 18. srpna?

Hlavní události

17:10Jakub Nicod ve finále na turnaji M15 v Rakousku nevyužil tři mečboly v tie-breaku druhé sady a za stavu 7:6, 6:7, 0:1 vzdal domácímu Neilovi Oberleitnerovi. Dvacetiletý Čech tak svůj sedmý titul nezískal, letos triumfoval už čtyřikrát.

Sestřih utkání Zverev – Shelton

Alexander Zverev zvládl ve čtvrtfinále na Masters v Cincinnati dvouapůlhodinovou bitvu s domácím Benem Sheltonem přerušenou deštěm. Šampion ročníku 2021 zvítězil po těsném průběhu, který nabídl pouhé dva brejky, poměrem 3:6, 7:6, 7:5 a obhájil body za loňské semifinále. V sobotu si tak proti světové jedničce Jannikovi Sinnerovi (H2H 4:1) zahraje o své čtvrté letošní finále, první mimo antukové dvorce. Více informací najdete v článku.

Zverev udolal po obratu domácího Sheltona.
Livesport

14:26 Julie Štruplová si zhoršila svou bilanci ve finálových duelech na profesionální tour na 3:7. Devatenáctiletá Češka, která stále čeká na první letošní triumf, prohrála na akci W35 v Německu hladce 3:6, 2:6 v souboji dvou nejvýše nasazených hráček se Španělkou Irene Burillovou.

Sestřih utkání Čorič – Nagal

Borna Čorič si v úvodním kole ve Winston-Salemu poradil 6:4, 6:2 s outsiderem Sumitem Nagalem z Indie a bude útočit na svou první vítěznou sérii v hlavních soutěžích od února. Bývalý 12. a nyní až 83. hráč světa, který byl při všech třech předchozích startech v tomto dějišti minimálně ve čtvrtfinále, se o postup do osmifinále utká s obhájcem titulu a nasazenou jedničkou Sebastiánem Báezem (H2H 0:2).

Čorič si poradil ve Winston-Salemu s Nagalem.
Livesport

12:46Barbora Palicová své největší finále nezvládla a třetí letošní a celkově pátý titul nezískala. Dvacetiletá Češka prohrála v závěrečném kole na podniku W75 v Srbsku 4:6, 2:6 s o rok mladší domácí nadějí Lolou Radivojevičovou.

08:00Linda Nosková s Dianou Šnajderovou skončily na prestižní tisícovce v Cincinnati v semifinále. Česko-ruský tandem v něm podlehl 3:6, 4:6 Kanaďance Leylah Fernandezové a Kazachstánce Julii Putincevové a nenavázal na cenný skalp zlatých medailistek z nedávné olympiády Sary Erraniové a Jasmine Paoliniové. Fernandezová s Putincevovou se o titul poperou s Asiou Muhammadovou a Erin Routliffeovou.

Další zprávy

23:55 Linda Nosková bude na podniku WTA 500 v mexickém Monterrey plnit roli nasazené šestky a začne proti kvalifikantce a deblové specialistce Anně Danilinové. Nejvýše nasazené Danielle Collinsová, Emma Navarrová, Jekatěrina Alexandrovová a Elina Svitolinová mají v prvním kole volno.

22:52Jessica Pegulaová pokračuje v neporazitelnosti v rámci probíhající US Open Series. Američanka si po úspěšné obhajobě triumfu na National Bank Open v Kanadě zahraje o titul také na domácí tisícovce v Cincinnati, kde v semifinále zdolala 6:2, 3:6, 6:3 Paulu Badosaovou a přidala už deváté vítězství v řadě. O svou čtvrtou trofej z podniků WTA 1000 bude hrát s Arynou Sabalenkovou (H2H 2:4). Více informací najdete v článku.

19:06Aryna Sabalenková uspěla v semifinálové fázi Western & Southern Open až na čtvrtý pokus. Šampionka posledních dvou ročníků Australian Open v letošním semifinále přehrála jednoznačně 6:3, 6:3 rivalku a světovou jedničku Igu Šwiatekovou a vzájemnou bilanci upravila na 4:8. O první titul po úspěšné lednové obhajobě v Melbourne Parku bude bojovat se svou nejlepší kamarádkou Paulou Badosaovou, nebo Jessicou Pegulaovou. Více informací najdete v článku.

11:36 – Na jedné z posledních generálek v Clevelandu se z českých tenistek představí pouze Kateřina Siniaková. Rodačka z Hradce Králové vstoupí do amerického podniku WTA 250 proti soupeřce z kvalifikace. Nejvýše nasazenými jsou Beatriz Haddadová Maiaová a Leylah Fernandezová, titul se pokusí obhájit Sara Sorribesová.

07:40Holger Rune má na Masters v Cincinnati na dosah své premiérové finále od úvodního lednového týdne a také potenciální útok na první titul od loňského dubna. Dánský mladík přehrál ve čtvrtfinále bez ztráty servisu 6:4, 6:2 Jacka Drapera. Bývalý šampion pařížské tisícovky bude ve svém prvním semifinále po čtyřech měsících čelit domácímu Francesovi Tiafoeovi (H2H 0:0).

07:25Paula Badosaová znovu potvrdila, že má během US Open Series svou nejlepší formu. Bývalá světová dvojka smetla ve čtvrtfinále tisícovky v Cincinnati 6:3, 6:2 Anastasii Pavljučenkovovou, na turnaji stále neztratila set a v přípravě na závěrečný grandslam sezony US Open zatím disponuje vynikající bilancí 10:1. Šampionka pár týdnů staré akce ve Washingtonu bude na další finále útočit proti osm zápasů neporažené domácí naději Jessice Pegulaové (H2H 0:2).

07:10Hubert Hurkacz se v rámci probíhající US Open Series vrátil pár týdnů po operaci menisku a ve všech pěti úvodních zápasech musel hrát tři sety. Stejně jako před týdnem v Montrealu vypadl i na dalším Masters v Cincinnati ve čtvrtfinále, tentokrát musel po prohrané úvodní sadě (3:6) skrečovat kvůli zranění lýtka. Do dalšího kola tak prošel Frances Tiafoe, který zapsal jubilejní 200. výhru na hlavní tour a o své první finále na tisícovkách zabojuje proti Holgerovi Runemu (H2H 0:0).