Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Nosková ruší starty na asijských akcích, Vrbenský slaví první skalp TOP 100

Linda Nosková zrušila start v Pekingu a nepřihlásila se do Wuhanu.
Linda Nosková zrušila start v Pekingu a nepřihlásila se do Wuhanu.JAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 11. září?

Hlavní události

16:50 Michael Vrbenský si vyšlápl v úvodním kole na challengeru v polském Štětíně po setech 6:3, 6:4 na nasazenou trojku, antukového specialistu a 74. hráče světového pořadí Jaumeho Munara a připsal si svůj premiérový skalp TOP 100. Čtyřiadvacetiletý Čech vyzve ve druhém kole Alexeje Vatutina, nebo Dmitryho Popka.

11:53Linda Nosková vynechá oba velké asijské turnaje a pravděpodobně tedy celý zbytek sezony 2024. Devatenáctiletá Češka, jež před pár týdny získala v Monterrey svůj první titul, se z neznámého důvodu odhlásila z tisícovky v Pekingu a společně s Markétou Vondroušovou (operace ramene) jako jediná z TOP 44 žebříčku nefiguruje v seznamu přihlášených pro další podnik WTA 1000 ve Wuhanu.

Další zprávy

23:11 – Čeští tenisté nezískali v úvodním zápase skupiny na finálovém turnaji Davisova poháru bod proti Španělsku ani ve čtyřhře a s domácím výběrem prohráli 0:3. Jakub Menšík s Adamem Pavláskem podlehli po více než dvou hodinách 7:6, 3:6, 6:7 Carlosovi Alcarazovi a vynikajícímu deblistovi Marcelovi Granollersovi.

22:17 Viktoria Azarenková skončila na pětistovce v Guadalajaře hned po prvním zápase. Loňská čtvrtfinalistka a bývalá světová jednička vzdala za stavu 2:6, 0:3 Kamille Rachimovové, která před pár dny triumfovala na podniku 125k v tomto městě. Ruska si zahraje své první čtvrtfinále na akcích větších než WTA 250 a vyzve v něm krajanku Veroniku Kuděrmetovovou, nebo Camilu Osoriovou. Více informací najdete v článku.

21:33Marek Gengel si v Las Vegas připsal své první vítězství na challengerech od loňského února, ale další nepřidal. Osmadvacetiletý Čech, který momentálně figuruje až v páté stovce žebříčku, prohrál ve druhém kole 3:6, 4:6 s nasazenou pětkou Abedallahem Shelbayhem.

20:44 – Italové úspěšně vykročili za obhajobou loňského triumfu v Davis Cupu. Šampioni posledního ročníku porazili v úvodním zápase skupiny v domácí Boloni brazilský tým. Po hladké výhře Mattea Berrettiniho nad Joaem Fonsecou měl blízko k dvousetovému vítězství také Matteo Arnaldi, ale ještě si utkání pořádně zkomplikoval a Thiaga Monteira udolal až po téměř čtyřhodinovém boji 7:5, 6:7, 7:6. Více informací najdete v článku.

20:09 – Čeští tenisté ve Valencii prohráli úvodní duel skupinové fáze finálového turnaje Davis Cupu s domácím Španělskem. Po porážce Jiřího Lehečky 6:7, 4:6 s Robertem Bautistou musel Tomáš Macháč v souboji týmových jedniček za stavu 1:1 na sety vzdát světové trojce a čtyřnásobnému grandslamovému šampionovi Carlosovi Alcarazovi. Na programu je ještě čtyřhra, do níž jsou zatím nahlášeni Jakub Menšík s Adamem Pavláskem. Více informací najdete v článku.

19:54Hynek Bartoň nenavázal na zvládnutou kvalifikaci na challengeru ve Štětíně. Dvacetiletý Čech podlehl v prvním kole hlavní soutěže 6:4, 0:6, 4:6 Janovi Choinskému, který přijel po triumfu na challengeru v Rakousku.

18:07 – Velká Británie slaví na domácí půdě v Manchesteru úspěšný vstup do skupinové fáze finálového turnaje Davis Cupu. Zásluhou dvousetových výher Daniela Evanse nad Eerem Vasou (7:6, 6:2) a debutanta Billyho Harrise nad Otto Virtanenem (6:4, 7:6) zvládl domácí výběr utkání s Finskem už po dvouhrách. Více informací najdete v článku.

18:05 – Čeští tenisté jsou ve Valencii v prvním zápase skupinové fáze na finálovém turnaji Davisova poháru proti domácímu Španělsku ve velkých problémech. Jiří Lehečka totiž nepotvrdil roli favorita a prohrál 6:7, 4:6 s veteránem Robertem Bautistou. Tomáš Macháč tak musí v souboji týmových jedniček porazit světovou trojku Carlose Alcaraze, pokud si chce Česko udržet naději na vítězství. Více informací najdete v článku.

15:22 – Čeští tenisté nastoupí od 16:00 ve Valencii k prvnímu zápasu skupinové fáze letošního ročníku finálového turnaje Davisova poháru. Duel s domácím Španělskem rozehraje Jiří Lehečka proti Robertovi Bautistovi, poté se utkají Tomáš Macháč s Carlosem Alcarazem a do čtyřhry jsou zatím nominováni Jakub Menšík s Adamem Pavláskem proti Alcarazovi a Marcelovi Granollersovi.

10:58 – Brandon Nakashima udolal ve třísetové a téměř tříhodinové bitvě Alejandra Tabila 7:6, 2:6 a 7:6 a zařídil pro tým USA druhý bod v duelu daviscupového zápasu s Chile. Nakashima ani jednou nevyhrál soupeřovo podání a dvě ztratil a také uhrál o 12 míčů méně (107:119). Díky dvěma zvládnutým tie-breakům ale 22. hráče světového žebříčku porazil a zajistil vítězství Američanů. Více informací najdete v článku.

07:50 – Američtí tenistě se v úvodním utkání skupinové fáze Davis Cupu proti Chilanům ujali vedení 1:0. Reilly Opelka v čínském Zhuhai zdolal po dvu a půlhodinách boje 6:3, 4:6, 7:6 Cristiana Garína, když soupeře zasypával dělovými servisy a trefil 27 es.

06:00 – Čeští tenisté ve středu odpoledne vstoupí do skupinové fáze Davisova poháru. V úvodním utkání skupiny B narazí ve Valencii na domácí Španělsko se čtyřnásobným grandslamovým vítězem Carlosem Alcarazem. Duel začne v 16 hodin pravděpodobně soubojem Tomáše Macháče s Alcarazem.

Češi vloni ve skupině vyhráli všech devět zápasů včetně duelu se Španělskem, šestinásobným šampionům ale tehdy chyběl bývalý první hráč světa a aktuální trojka žebříčku Alcaraz a skončili už ve skupině. Letos tým kapitána Jaroslava Navrátila přijel do Valencie v nejsilnějším složení Tomáš Macháč, Jiří Lehečka, Jakub Menšík a Adam Pavlásek. V dalších zápasech narazí na Austrálii a Francii.

05:43Marek Gengel se v americkém Las Vegas představil po 12 měsících v hlavní soutěži challengeru a poprvé od loňského února a sérii osmi porážek v ní zvítězil, když v souboji hráčů páté světové stovky porazil 6:3, 6:2 Japonce Naoki Nakagawu. O celkově páté čtvrtfinále si osmadvacetiletý Čech zahraje s Abedallahem Shelbayem z Jordánska (H2H 0:0).

05:37Marie Bouzková úspěšně zahájila působení v oblíbené mexické Guadalajaře, kde na žádné z předchozích čtyř akcí různé kategorie nechyběla v semifinále. Šestá nasazená Češka si na úvod podniku WTA 500 poradila s rozehranou kvalifikantkou Alexandrou Ealaovou, filipínskou vítězku předloňského US Open juniorek přehrála dvakrát 6:2. O čtvrtfinále si zahraje s další kvalifikantkou Italkou Lucreziou Stefaniniovou (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.