Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Nosková prošla v Cincinnati do semifinále, Siniaková končí. Kopřiva titul nezískal

Linda Nosková se dostala na tisícovce v Cincinnati do semifinále deblové soutěže.
Linda Nosková se dostala na tisícovce v Cincinnati do semifinále deblové soutěže.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 17. srpna?

Hlavní události

16:43Vít Kopřiva poprvé v letošní sezoně postoupil do čtvrtfinále, ale titul na challengeru v polském Grodzisku Mazowieckém nakonec nezískal. Nejvýše nasazený nestačil ve finále 1:6, 4:6 na Marca-Andreu Hüslera ze Švýcarska a bez pár týdnů už rok čeká na triumf.

Sestřih utkání Sinner – Rubljov

Jannik Sinner prohrál před týdnem ve čtvrtfinále na Masters v Montrealu s Andrejem Rubljovem, ale ve stejné fázi na další tisícovce v Cincinnati ruského protivníka zdolal 4:6, 7:5, 6:4 a znovu vylepšil své maximum v tomto dějišti. O první finálovou účast od červnového triumfu na trávě v Halle bude aktuální lídr žebříčku bojovat s Alexanderem Zverevem, nebo Benem Sheltonem. Více informací najdete v článku.

Sinner oplatil porážku Rubljovovi.
Livesport

07:35Kateřina Siniaková s Taylor Townsendovou roli největších favoritek a nasazených jedniček na tisícovce v Cincinnati nepotvrdily. Šampionky nedávného Wimbledonu skončily už ve čtvrtfinále po porážce 6:2, 1:6, 6:10 s Leylah Fernandezovou a Julií Putincevovou, které budou semifinálovými soupeřkami Lindy Noskové a Diany Šnajderové.

07:30Linda Nosková i Diana Šnajderová slavily ve čtvrtfinále čtyřhry na podniku WTA 1000 v Cincinnati úspěšnou odvetu. Obě totiž na nedávné olympiádě v Paříži prohrály v různé fázi turnaje s Jasmine Paoliniovou a Sarou Erraniovou, ale společně dokázaly Italky porazit 3:6, 6:4, 10:7 a postoupily do semifinále.

Další zprávy

23:52Jessica Pegulaová si pořádně zkomplikovala postup do svého premiérového semifinále na tisícovce v Cincinnati a také cestu k osmému vítězství v řadě. Američanka, která před pár dny obhájila titul na National Bank Open v Torontu, neudržela vedení 4:0 ve druhé sadě ani náskok 3:0 v rozhodujícím setu a Leylah Fernandezovou zdolala až po více než třech hodinách 7:5, 6:7, 7:6. O finále se popere s Paulou Badosaovou, či Anastasií Pavljučenkovovou. 

20:27Aryna Sabalenková zvládla i třetí zápas na letošní tisícovce v Cincinnati bez ztráty setu, ve čtvrtfinále si poradila 6:3, 6:2 s Ljudmilou Samsonovovou a vzájemnou bilanci srovnala na 2:2. Na první finálovou účast po třech měsících zaútočí proti světové jedničce Ize Šwiatekové (H2H 3:8), s níž prohrála svá poslední dvě finále. Více informací najdete v článku.

19:48Iga Šwiateková přetlačila na tisícovce v Cincinnati po dvou hodinách a 40 minutách boje 4:6, 6:3, 7:5 teenagerku Mirru Andrejevovou a postupem do semifinále vyrovnala své maximum v tomto dějišti a zároveň loňský výsledek. O první finále po triumfu na French Open si světová jednička zahraje s Arynou Sabalenkovou, nebo Ljudmilou Samsonovovou. Více informací najdete v článku.

16:39Julie Štruplová porazila na turnaji W35 v Německu dvakrát 6:2 Claru Vlasselaerovou z Belgie a zajistila si 10. kariérní finálovou účast na okruhu ITF. O svůj čtvrtý a největší titul bude 19letá Češka bojovat v duelu dvou nejvýše nasazených hráček s Irene Burillovou ze Španělska (H2H 0:0).

12:35 – Nasazená jednička Jakub Nicod přetlačil na akci M15 v Rakousku po setech 7:6, 7:5 Slováka Andreje Martina a zaútočí na svůj už pátý letošní a celkově sedmý triumf na okruhu ITF. Ve finále změří 20letý Čech síly s lepším z domácího derby mezi Sebastianem Sorgerem a Neilem Oberleitnerem.

11:33Barbora Palicová přehrála na podniku W75 v Srbsku 6:3, 6:2 nasazenou Španělku Ángelu Fitaovou a zahraje si své největší finále v kariéře. Dvacetiletá Češka v něm narazí na domácí Lolu Radivojevičovou, nebo Žibek Kulambajevovou z Kazachstánu a pokusí se vylepšit svou finálovou bilanci 4:3 a také získat už třetí letošní titul.

07:40 Jiří Lehečka zakončil svůj první turnaj po tříměsíční zdravotní pauze v osmifinálové fázi na Masters v Cincinnati. Poslední česká naděje napříč dvouhrami odvrátila v noční bitvě s Francesem Tiafoem tři mečboly ve druhé sadě, ale domácímu zástupci nakonec po tříhodinové řežbě podlehla 4:6, 7:6, 6:7. Američan se ve čtvrtfinále utká s Hubertem Hurkaczem (H2H 2:3), který se také vrací po zranění. Více informací najdete v článku.

07:00Qinwen Zheng přijela do Cincinnati se sérií 11 vítězství zahrnující úspěšnou obhajobu titulu v Palermu, skalp Igy Šwiatekové a zlatou medaili z olympiády v Paříži. Čínská favoritka zvládla v pátek krátkou dohrávku s Magdalenou Frechovou, ale 13. výhru v řadě už nepřidala, když v osmifinále podlehla 5:7, 1:6 Anastasii Pavljučenkovové. Ruska zaútočí na své první semifinále po půlroce proti rozjeté Paule Badosaové (H2H 0:1).

06:45Jessica Pegulaová dorazila do Cincinnati po úspěšné obhajobě titulu na tisícovce v Kanadě a během pátečního programu musela zvládnout dva zápasy. Po obratu proti Karolíně Muchové si poradila 6:2, 6:3 s krajankou Taylor Townsendovou a protáhla svou aktuální neporazitelnost na sedm utkání. O první semifinále v Ohiu se popere s Leylah Fernandezovou (H2H 2:0), která bude usilovat o své první semifinále na akcích WTA 1000.

06:35 Paula Badosaová pokračuje v rámci probíhající US Open Series ve vynikající formě. Bývalá světová dvojka, která získala před pár týdny ve Washingtonu svůj první titul od ledna 2022, přehrála v osmifinále tisícovky v Cincinnati 6:4, 6:4 Julii Putincevovou, jež nenavázala na skalp loňské šampionky a světové dvojky Coco Gauffové. Další soupeřkou Španělky bude Anastasia Pavljučenkovová (H2H 1:0).

06:20Gaël Monfils zaskočil v dohrávce druhého kola loňského finalistu a největšího favorita Carlose Alcaraze, ale další vítězství si na Masters v Cincinnati nepřipsal. O několik desítek minut později nastoupil k osmifinále s Holgerem Runem a s trápící se světovou šestnáctkou prohrál 6:3, 3:6, 4:6. Dánský mladík tak už podruhé vylepšil své maximum v tomto dějišti a o první semifinále po čtyřech měsících si zahraje s Jackem Draperem (H2H 0:0).

06:00Hubert Hurkacz se před týdnem vrátil krátce po operaci menisku, odehrál pět zápasů a ve všech absolvoval tři sety. Polský tenista zapsal už čtvrtou výhru, když na Masters v Cincinnati porazil 6:3, 3:6, 6:1 Flavia Cobolliho. Nyní ho dělí jediný krok od obhajoby loňské semifinálové účasti, ve čtvrtfinále se střetne s Francesem Tiafoem, nebo Jiřím Lehečkou.