Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Nišikori má po obratu druhou letošní výhru, ve třech setech postoupil i Sonego

Kei Nišikori odehrál teprve šestý zápas v letošní sezoně.
Kei Nišikori odehrál teprve šestý zápas v letošní sezoně.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 6. srpna?

Sestřih utkání Nišikori – Michelsen

21:13 – Bývalý čtvrtý hráč světa Kei Nišikori, který v posledních letech neustále bojuje se zraněními, odehrál na Masters v Montrealu teprve šestý letošní zápas a svou bilanci v sezoně upravil na 2:4. Finalista National Bank Open z roku 2016 zlikvidoval manko setu a brejku a zdolal 3:6, 7:5, 6:4 ve formě hrajícího Alexe Michelsena. O první vítěznou sérii po roce bude usilovat proti Stefanosovi Tsitsipasovi (H2H 1:1).

Nišikori zapsal teprve druhou letošní výhru.
Livesport

Sestřih utkání Sonego – Griekspoor

Lorenzo Sonego zahájil svůj debut v Montrealu téměř tříhodinovou bitvou s Tallonem Griekspoorem a na třetí pokus překročil úvodní kolo National Bank Open. Ital si postup sám zkomplikoval, když nedokázal dotáhnout náskok setu a brejku. Nizozemce nakonec udolal 7:6, 5:7, 6:4 a dalšího soupeře se dozví po skončení souboje mezi Francesem Tiafoem a Alejandrem Tabilem.

Sonego vydřel postup do druhého kola na Masters v Kanadě.
Livesport

Další zprávy

00:19Karolína Plíšková prošla při posledních třech startech v Torontu minimálně do čtvrtfinále a tuto sérii může prodloužit letos. Do aktuálního ročníku National Bank Open vstoupila výhrou 6:4, 7:6 nad trápící se Nadiou Podoroskou a upravila svou bilanci v úvodních zápasech hlavní soutěže na tomto podniku na 9:1. Ve druhém kole narazí na svou neoblíbenou soupeřku Jessicu Pegulaovou (H2H 1:4). Více informací najdete v článku.

21:22Elina Svitolinová deklasovala v úvodním kole na tisícovce v Torontu 6:0, 6:2 Američanku Shelby Rogersovou a zajistila si derby s nasazenou krajankou Martou Kosťukovou (H2H 1:0). V kanadské metropoli naposledy startovala v roce 2019, kdy uhrála čtvrtfinále, a je šampionkou ročníku 2017.

19:43Jakub Menšík zahájil přípravu na závěrečný grandslam sezony US Open nezdarem v kvalifikačních bojích na probíhajícím podniku Masters v kanadském Montrealu. Český teenager nepotvrdil roli favorita proti trápícímu se Bornovi Čoričovi a po porážce 6:7, 6:3, 4:6 si hlavní soutěž nezahraje. Více informací najdete v článku.

Statistiky zápasu Menšík – Čorič.
Statistiky zápasu Menšík – Čorič.Livesport

18:39Jakub Nicod slavil už šest triumfů na okruhu ITF, nicméně na challengerech stále nepřešel přes druhé kolo. Na této úrovni neprorazí 20letý Čech ani v německém Bonnu, kde po zvládnuté kvalifikaci nestačil v prvním kole 6:7, 3:6 na Clémenta Tabura z Francie.

13:07Michael Vrbenský na pár dní starou čtvrtfinálovou účast z challengeru v Liberci nenaváže. Čtyřiadvacetiletý Čech skončil v německém Bonnu hned v prvním kole po porážce 1:6, 7:6, 2:6 se Stefanem Travagliou z Itálie.

12:41Andrew Paulson si v předchozím týdnu zahrál čtvrtfinále na domácím challengeru v Liberci a mezi nejlepší osmičku může projít také v Cordenonsu. Dvaadvacetiletý Čech začal v Itálii výhrou 7:6, 2:6, 6:1 nad Filipem Jeffem Planinšekem a jeho dalším protivníkem bude Ergi Kirkin (H2H 0:0).

07:20 – Světová jednička Jannik Sinner se v Montrealu po měsíci vrací do zápasového rytmu. Ital vstoupí do hry nejprve ve čtyřhře po boku Brita Jacka Drapera. Ve dvouhře má jako nasazená jednička v úvodním kole volný los. Obhájce titulu minulý rok na kanadské tisícovce odstartoval nejúspěšnější období své kariéry, během kterého získal šest titulů včetně grandslamového Australian Open.

"Cítím se dobře. Přiletěl jsem sem docela brzy. Za prvé, abych se zbavil jet lagu a za druhé abych se zde doléčil. Prvních pár dní jsem trénoval velmi lehce, aby si na to tělo začalo znovu zvykat. Teď už mohu trénovat o něco tvrději. Cítím se opravdu dobře a jsem připraven znovu soutěžit. Je skvělé být opět zde a doufám, že předvedu dobrý tenis," řekl Sinner na tiskové konferenci.