Tennis Tracker: Nadal zřejmě nebude hrát ve Wimbledonu, přednost dává OH na antuce

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Nadal zřejmě nebude hrát ve Wimbledonu, přednost dává OH na antuce

Rafael Nadal na tiskové konferenci po prohře na Roland Garros.
Rafael Nadal na tiskové konferenci po prohře na Roland Garros.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 28. května?

Hlavní události

23:12 – Obhájce titulu Novak Djokovič letos přijel na French Open bez jediného titulu, či postupu do finále. Srb vykročil za ziskem 25. grandslamu vydřenou třísetovou výhrou nad domácí divokou kartou Pierrem-Huguesem Herbertem, kterého po dvou a půl hodinách boje přehrál 6:4, 7:6, 6:4 a vzájemnou bilanci vylepšil na 2:0. 

21:09Holger Rune útočí v Paříži na třetí čtvrtfinále v řadě. Letos začal třináctý nasazený výhrou nad Danielem Evansem. Zkušeného Brita v prvním vzájemném duelu přehrál 6:4, 6:4, 6:4. Ve druhém kole čeká bývalou světovou čtyřku Ital Flavio Cobolli.

18:49 – Tomáš Macháč přijel na French Open po životním turnaji v Ženevě, kde si minulý týden zahrál své premiérové finále na okruhu ATP. Letos poprvé nemusel na pařížském grandslamu do kvalifikace a hned si připsal i první výhru, když zvládl duel proti 47. hráči světa Nunu Borgesovi. Rodák z Berouna porazil Portugalce 7:6, 6:4, 6:3 a i druhý letošní grandslam zahájil třísetovou výhrou.

17:35 – Aryna Sabalenková zvládla velkou roli favoritky proti 100. hráčce světa Erice Andrejevové a udělala první krok k obhajobě loňského semifinále. Šampionka letošního Australian Open přehrála Rusku 6:1, 6:2 a na grandslamech vyhrála už šestnáct setů v řadě.

16:10 – Casper Ruud zahájil cestu za třetím finále na French Open v řadě výhrou 6:3, 6:4, 6:3 nad brazilským kvalifikantem Felipem Meligenim. Nor, který před třemi dny triumfoval na turnaji v Ženevě, zvládl rychlý přesun a i při sedmém startu v hlavní soutěži pařížského grandslamu postoupil do druhého kola.

13:35 – Francouzka Alizé Cornetová hraje při své 20. účasti na Roland Garros poslední turnaj kariéry. Bývalá světová jedenáctka, která se na domácím grandslamu dostala dvakrát mezi šestnáctku nejlepších, skončila v prvním kole na sedmé nasazené Qinwen Zheng. Finalistka letošního Australian Open vyhrála 6:2, 6:1 a zvládla i třetí vzájemný souboj. Cornetová se představí ještě ve čtyřhře žen i v mixu.

13:00 – Španělský tenista Rafael Nadal zřejmě vynechá travnatou část sezony včetně Wimbledonu, aby se mohl dobře připravit olympijský turnaj v Paříži, který se bude hrát na antuce. Brzy osmatřicetiletý hráč to uvedl po pondělní porážce v prvním kole Roland Garros s Němcem Alexanderem Zverevem.

"Ještě nemůžu potvrdit, jak to bude. Ale vypadá to komplikovaně, přeorientovávat se na trávu, když se na olympiádě bude hrát zase na antuce," řekl novinářům Nadal, kterému v posledních dvou sezonách komplikují kariéru zdravotní potíže. Na Roland Garros, které čtrnáctkrát vyhrál, vypadl v prvním kole poprvé. Stejný areál bude hostit olympijský turnaj na přelomu července a srpna.

12:24Jelena Rybakinová dorazila do Paříže po téměř měsíční pauze. V posledních týdnech nehrála kvůli nemoci a přišla o tisícovku v Římě. Světová čtyřka však do prvního kola nastoupila v plné formě a i díky zisku deseti gamů v řadě přehrála Belgičanku Greet Minnenovou 6:2, 6:3, vyhrála s ní i třetí vzájemný zápas a popáté v řadě zvládla úvodní utkání na French Open.

Další zprávy

23:57Alexander Bublik postupem do druhého kola vyrovnal své maximum na French Open. Kazach, pro kterého je antuka nejméně oblíbeným povrchem, porazil v úvodním zápase domácího kvalifikanta Grégoireho Barréreho 6:4, 7:5, 6:3.

23:52 – Španělka Paula Badosová, která minulý rok na French Open chyběla kvůli zranění, otočila bitvu proti Katie Boulterové a postoupila do druhého kola. Bývalá světová dvojka v prvním vzájemném zápase zvítězila 4:6, 7:5, 6:4 a o postup mezi 32 nejlepších hráček se utká s Julií Putincevovou.

21:23Viktorie Azarenková začala letošní French Open drtivou výhrou 6:1, 6:0 nad Nadiou Podoroskou, kterou smetla i ve třetím vzájemném duelu, pokaždé na grandslamu. Ve druhém kole si bývalá světová jednička zahraje se sedmnáctiletou Mirrou Andrejevovou.

19:50 – Američanka Madison Keysová, která v minulém týdnu vyhrála turnaj WTA 500 ve Štrasburku a získala svůj 8. titul, pokračuje na vítězné vlně i v Paříži. Semifinalistka z roku 2018 v prvním kole porazila Mexičanku Renatu Zarazuaovou 6:3, 6:2 a obhájila loňské druhé kolo. 

19:06Taylor Fritz otočil zápas prvního kola proti argentinskému antukáři Federicu Coriovi a po výhře 2:6, 6:1, 6:2, 6:1 postoupil do druhého kola. O zopakování loňského výsledku se americká jednička utká s Dušanem Lajovičem.

18:06 – Australan Alex de Minaur smetl v prvním kole Američana Alexe Michelsena 6:1, 6:0, 6:2 a oplatil mu letošní porážku z Los Cabos. Jedenáctý nasazený postupem do druhého kola vyrovnal své maximum na French Open a pokračuje ve své nejlepší antukové sezoně.

16:30 – Až po 16. hodině se na Roland Garros rozehrály zápasy na venkovních kurtech. Kvůli zpoždění dnešního programu se organizátoři rozhodli zrušit všechna utkání čtyřher.

16:25 – Tomás Etcheverry úspěšně zahájil obhajobu loňského čtvrtfinále na French Open. V prvním kole zvládl těžký zápas proti domácímu Arthuru Cazauxovi, který se v Paříži vrátil na okruh po zranění kotníku. Nasazený Argentinec po prohraném prvním setu utkání otočil a vyhrál 3:6, 6:1, 6:2, 6:4. 

10:50 – Je zřejmé, že v úterý se bude hodně bojovat s počasím. Plánovaný program začne jen ve dvou arénách, kde je možné zatáhnout střechu. Na ostatních kurtech se bude čekat, až ustane déšť. Na svůj zápas tak musí počkat i Tomáš Macháč, kterého čeká duel s Nuno Borgesem na kurtu číslo 8.

10:30 – Na French Open se podruhé na grandslamu vedle sebe postaví snoubenci Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč, kteří vytvořili silný pár pro smíšenou čtyřhru. Hned v prvním kole ale budou čelit nasazené tchajwansko-polské dvojici Su-Wei Hsieh a Jan Zieliňski. Sledovaný bude také hvězdný tenisový pár Paula Badosaová a Stefanos Tsitsipas, kteří po krátké pauze znovu tvoří pár i v osobním životě.

Španělsko-řecký tandem bude na úvod čelit japonské šampionce z roku 2022 Eně Šibaharové a Američanu Nathanielu Lammonsovi. Třetím českou zástupkyní v soutěži je Barbora Krejčíková, jež se představí po boku Belgičana Jorana Vliegena.

06:30 Daniil Medvěděv loňské zaváhání v úvodním kole Roland Garros nezopakoval, o vítězství ale musel bojovat přes tři hodiny a postup přes Dominika Köpfera, kterého zdolala 6:3, 6:4, 5:7, 6:3, slavil až půl hodiny po půlnoci.

"Jestli je konec grandslamu naplánovaný před půlnocí, bude to problém," prohodil v nadsázce a zároveň sarkasticky po svém vítězství. Medveděvovi se už několikrát na velkých turnajích stalo, že jeho zápasy končily nad ránem. Závěr duele s Köpferem odehrál v netradičně v teplákovém outfitu, stejně jako Andy Murray v roce 2020. Měl k tomu důvod, v pozdně večerních hodinách klesla teplota v Paříži ke 13 stupňům Celsia.