Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Nadal s Ruudem zvládli deblové utkání v Bastadu, Thiem se rozloučil s Gstaadem

Casper Ruud s Rafaelem Nadalem během deblového utkání v Bastadu.
Casper Ruud s Rafaelem Nadalem během deblového utkání v Bastadu.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 15. července?

Hlavní události

16:14Rafael Nadal s Casperem Ruudem přijali divokou kartu do deblové soutěže ve švédském Bastadu a začali suverénně. Majitel 22 trofejí z majorů a trojnásobný grandslamový finalista přehráli v prvním kole 6:1, 6:4 nasazené dvojky Guida Andreozziho a Miguela Ángela Reyese-Varelu.

Sestřih utkání Thiem – Varillas

Dominic Thiem, který letos kvůli slabším výsledkům a přetrvávajícím problémům se zápěstím ukončí kariéru, skončil na turnaji ATP 250 ve Gstaadu hned na úvod. Šampion ročníku 2015 prohrál 3:6, 7:5, 6:7 s kvalifikantem Juanem Pablem Varillasem, přestože měl v rozhodujícím setu náskok brejku.

Thiem se rozloučil s podnikem ve Gstaadu porážkou v prvním kole.
Livesport

Sestřih utkání Norrie – Kovalík

Cameron Norrie úspěšně zahájil svůj debut na antukovém turnaji ATP 250 v Bastadu. Pátý nasazený si v úvodním kole poradil 7:6, 6:4 se Slovákem Jozefem Kovalíkem, kterému nenabídl ani jednu brejkbolovou příležitost. O první čtvrtfinále po třech měsících bude bývalý osmý hráč světa usilovat proti Rafaelovi Nadalovi, nebo Leovi Borgovi.

Norrie si poradil v Bastadu s Kovalíkem.
Livesport

Další zprávy

21:55Karolína Muchová hraje v italském Palermu svůj teprve třetí turnaj po dlouhé zdravotní pauze. Ve svém prvním antukovém zápase po více než roce zdolala po likvidaci manka 0:4 a třech odvrácených setbolech kvalifikantku z konce druhé stovky žebříčku Katarzynu Kawaovou, která jí za stavu 6:7, 1:5 vzdala. O druhé letošní čtvrtfinále bude bývalá světová osmička usilovat proti další kvalifikantce Nomě Nohaové Akugueové (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

16:58 – Česká jednička Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Jakub Menšík, Adam Pavlásek a Vít Kopřiva jsou v nominaci na skupinovou fázi Davisova poháru. V ní český tým narazí v září ve skupině B ve Valencii na domácí Španělsko, Austrálii a Francii. Kapitán Jaroslav Navrátil oznámil nominaci dnes v nahrávce pro média. Více informací najdete v článku.

16:48 Vít Kopřiva letos ani na šestý pokus nezvládl utkání prvního kola na nejvyšším okruhu. Bývalý semifinalista nestačil na antuce ve švýcarském Gstaadu 3:6, 2:6 na Daniela Galána a dál čeká na svůj první postup do druhého kola na této úrovni od předloňského dubna. Kolumbijec zabojuje o své první čtvrtfinále na turnajích ATP po roce proti loňskému šampionovi Pedrovi Cachínovi, nebo vítězi ročníku 2018 Matteovi Berrettinimu. Více informací najdete v článku.

15:15Anna Karolína Schmiedlová nezačala v Budapešti vůbec dobře, když prohrála úvodní set a v tom následujícím dvakrát ztrácela o brejk. Slovenská tenistka však získala posledních devět gamů a Kamillu Rachimovovou nakonec přehrála 3:6, 6:4, 6:0. O zopakování loňské čtvrtfinálové účasti se utká s Gerganou Topalovovou, nebo Sarou Sorribesovou.

15:13Adam Pavlásek spojil na turnaji ATP 250 ve švýcarském Gstaadu síly s Jamiem Murraym. Nasazené jedničky si v úvodním kole poradily 6:4, 7:6 s Félixem Augerem-Aliassimem a domácím Dominicem Strickerem.

15:00Lulu Sunová ve Wimbledonu zazářila postupem z kvalifikace až do čtvrtfinále. Novozélanďanka trefila v hlavní soutěži nejslavnějšího turnaje nejvíce vítězných úderů ze všech účastnic, celkem jich vyrobila 189. Šampionka Barbora Krejčíková se umístila na páté pozici.

14:42Dominik Palán už na pátém challengeru v řadě nepřešel přes první kolo hlavní soutěže. Třiadvacetiletý Čech skončil v kazašské Astaně hned na úvod po porážce 4:6, 4:6 se Sabou Purceladzem z Gruzie.

13:53Albert Ramos zakončil obhajobu loňského finále na antuce ve Gstaadu hned v prvním kole a propadne se minimálně na 120. místo žebříčku. Bývalý 17. hráč světa prohrál ve dvou tie-breacích s favorizovaným Janem-Lennardem Struffem. Němce čeká v dalším zápase domácí divoká karta Leandro Riedi (H2H 0:1).

12:26 – Pořádný kolaps předvedly v prvním kole čtyřhry na podniku WTA 250 v Budapešti česká tenistka Anna Sisková a Britka Maia Lumsdenová. V zápase vedly už 6:1, 5:0 a 40:15 a měly celkem pět mečbolů, přesto Amině Anšbové a Emily Appletonové podlehly 6:1, 5:7, 5:10.

09:20Barbora Krejčíková se po sobotním triumfu ve finále wimbledonské dvouhry posunula na desáté místo světového žebříčku. Bývalá dvojka pořadí WTA si polepšila o 22 míst. Ve čtyřhře se na druhé místo posunula Kateřina Siniaková. Loňská wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová naopak po vyřazení v prvním kole první desítku opustila – po neúspěšné obhajobě propadla z šesté pozice na osmnáctou příčku.

Krejčíková si polepšila na 10. místo.
Krejčíková si polepšila na 10. místo.Livsport

Ve čtyřhře se na druhé místo pořadí WTA posunula Siniaková, která turnaj ve Wimbledonu ovládla spolu s Američankou Taylor Townsendovou. Po zisku deváté grandslamové trofeje v deblu polepšila o tři místa.

V čele mužského ani ženského pořadí změny nenastaly. Světovými jedničkami ve dvouhře zůstali Ital Jannik Sinner a Iga Šwiateková z Polska, přestože v All England Clubu vypadli už ve čtvrtfinále, respektive třetím kole. Carlos Alcaraz, který v nedělním finále dvouhry porazil 6:2, 6:2 a 7:6 Novaka Djokoviče, je stále na třetím místě. Srbský držitel rekordních 24 grandslamů je druhý.

Aktuální světový žebříček dvouhry mužů.
Aktuální světový žebříček dvouhry mužů.Livesport