Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Lehečka a Berdych ukončili spolupráci, Šwiateková vládne žebříčku už 121 týdnů

Jiří Lehečka a Tomáš Berdych už budou spolupracovat jen v Davis Cupu.
Jiří Lehečka a Tomáš Berdych už budou spolupracovat jen v Davis Cupu.CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 16. září?

Hlavní události

16:25Jiří Lehečka už nebude spolupracovat s bývalým elitním českým tenistou Tomášem Berdychem, který se zřejmě chce soustředit na roli nového kapitána českého daviscupového týmu. Šampion letošního turnaje ATP v Adelaide oznámil konec více než roční spolupráce na sociálních sítích.

"Po vzájemné dohodě jsem k dnešnímu dni ukončil spolupráci s Tomášem Berdychem, se kterým jsem spolupracoval od turnaje v Monte-Carlu 2023. Naše cesty se rozhodně nerozcházejí. S Tomášem budeme i nadále spolupracovat v rámci daviscupového týmu. V nové roli daviscupového kapitána mu přeji mnoho úspěchů a hodně vyhraných titulů."

07:20 – Třiadvacetiletá Polka Iga Šwiateková zahajuje svůj celkově 121. týden v čele světového žebříčku, čímž se vyrovnala Australance Ashleigh Bartyové. Déle bylo světovou jendičkou už jen šest tenistek - Steffi Graffová (377 týdnů), Martina Navrátilová (332), Serena Williamsová (319), Chris Evertová (260), Martina Hingisová (209) a Monica Selešová (178).

Další zprávy

16:21 – Česko budou ve finálovém turnaji tenisového Poháru Billie Jean Kingové reprezentovat Karolína Muchová, Kateřina Siniaková, Linda Nosková a Marie Bouzková. Wimbledonská vítězka Barbora Krejčíková se omluvila kvůli náročnému programu. Chybí také Markéta Vondroušová a Karolína Plíšková, neboť se uzdravují po operacích. V nahrávce pro média o tom informoval kapitán Petr Pála. Více informací najdete v článku.

15:19Jannik Sinner přidal po nedávné dopingové kauze do svého týmu nové členy. A sice kondičního trenéra Marca Panichiho a fyzioterapeuta Ulisese Badia, kteří ještě nedávno spolupracovali s jedním z jeho největších rivalů a rekordmanem Novakem Djokovičem. Úřadující šampion Australian Open a US Open a aktuální lídr žebříčku bude brzy obhajovat triumf na silně obsazené pětistovce v Pekingu.

15:15Ons Jabeurová kvůli přetrvávajícím problémům s ramenem předčasně ukončila letošní sezonu. Bývalá světová dvojka a aktuálně 22. hráčka žebříčku, která odehrála poslední soutěžní zápas na začátku srpna v Torontu, to oznámila na sociálních sítích. Na kurty se chce vrátit během lednového australského léta.

13:19Kateřina Siniaková má před sebou obhajobu velké porce bodů na asijských turnajích a do letošního podzimu vstoupila úspěšně. Při premiéře na akci WTA 250 v thajském Hua Hin druhá nasazená Češka odstartovala výhrou 7:5, 6:1 nad zkušenou Australankou Arinou Rodionovovou. Další informace najdete v článku.

11:15 – Nejvýše nasazenými turnaje ATP 250 v čínském Chengdu budou tento týden loňský semifinalista Ital Lorenzo Musetti a kazašský finalista z roku 2019 Alexander Bublik. Hned v prvním kole dojde na souboj bývalých finalistů Fabia Fogniniho (2018) s Romanem Safiullinem (2023). Solidní formu po zdravotních problémech se pokusí prodat bývalá světová čtyřka Kei Nišikori z Japonska.

11:03 – Tento týden startuje podzimní série turnajů v Asii. Jeden ze dvou turnajů ATP se uskuteční poprvé v čínském Hangzhou, kde jsou největšími favority Rus Karen Chačanov a světová čtrnáctka Holger Rune z Dánska, který může ve čtvrtfinále narazit na grandslamového šampiona Chorvata Marina Čiliče.

10:02Yue Yuan vstoupila do turnaje v Soulu, kde si před rokem zahrála své první čtvrtfinále, semifinále i finále na okruhu WTA, povedeným obratem. Osmá nasazená Číňanka si na úvod asijského turné poradila 4:6, 6:2, 6:2 s rumunskou kvalifikantkou Elenou Ruseovou. Ve druhém kole se utká s Emmou Raducanuovou, nebo Peyton Stearnsovou.

09:13 – Turnaj v jihokorejském Soulu má letos poprvé status WTA 500 a pořadatelé lákali na zvučná jména, postupně ale o spoustu hvězd přišli. Po všech přihlášených členkách TOP 10 (Ize Šwiatekové, Jessice Pegulaové, Emmě Navarrové a Jeleně Rybakinové) či Karolíně Muchové se odhlásila také čerstvá šampionka z mexické Guadalajary Magdalena Frechová. Polka si chce po premiérovém triumfu odpočinout a do asijského turné vstoupí až na tisícovce v Pekingu. Místo ní se v prvním kole postaví proti Australance Priscille Honové neúspěšná kvalifikantka Ruska Polina Kuděrmetovová.

08:26Alycia Parksová během léta ovldádla dva turnaje WTA 125k, ale na hlavním okruhu od lednového Australian Open skončila už 17 akcích v řadě v kvalifikaci, nebo v prvním kole. V thajském Hua Hin 23letá Američanka nestačila na německou veteránku Lauru Siegemundovou, které podlehla 4:6, 3:6.

07:07 – V elitní stovce světového žebříčku se objevila dvě nová jména. Poprvé v TOP 100 figurují dvaadvacetiletá Britka Sonay Kartalová (96.), jež v tuniském Monastiru (WTA 250) získala premiérový titul, a dvaadvacetiletá Australanka Olivia Gadecká (88.), která si v mexické Guadalajaře (WTA 500) zahrála své první finále na hlavním okruhu. Světovou jedničkou je dál Iga Šwiateková, česká jednička Barbora Krejčíková klesla z 11. na 9. místo.

06:34 – Bývalá 22. hráčka světa Shuai Zhang od konce loňského ledna prohrála již 24 zápasů v řadě, čímž dál prodlužuje smutný absolutní rekord na profi okruhu. Poslední neúspěch utrpěla 35letá Číňanka v jihokorejském Soulu, kde podlehla 4:6, 3:6 letos se trápící Rusce Veronice Kuděrmetovové.

05:45 – Bývalá světová dvojka Na Li z Číny se stala ředitelkou turnaje v Hongkongu, který se koná na přelomu října a listopadu. Dvojnásobná grandslamová šampionka tak následovala své bývalé soupeřky Garbiňe Muguruzaovou, jež bude ředitelkou premiérového Turnaje mistryň v Rijádu, či Amélii Mauresmovou, která je ředitelkou Roland Garros.

04:57Magdalena Frechová proměnila své druhé finále a první na tvrdém povrchu v premiérový titul. Šestadvacetiletá Polka vyhrála z pozice nasazené pětky turnaj WTA 500 v mexické Guadalajaře, v boji o triumf porazila 7:6, 6:4 australskou kvalifikantku Olivii Gadeckou. Více informací najdete v článku.