Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Murray přežil pět mečbolů a pokračuje v kariéře, teenager Filip má první titul

Andy Murray odvrátil ve čtyřhře s Danielem Evansem pět mečbolů a pokračuje v kariéře.
Andy Murray odvrátil ve čtyřhře s Danielem Evansem pět mečbolů a pokračuje v kariéře.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 28. července?

Hlavní události

20:40 – Dlouho to vypadalo na poslední zápas kariéry, ale Andy Murray se zatím s tenisovým světem rozloučit nechce. Majitel čtyř olympijských medailí absolvuje pod pěti kruhy v Paříži svůj poslední turnaj, po boku krajana Daniela Evanse zlikvidoval v super tie-breaku pět mečbolů v řadě a Britové nakonec japonské duo Taro Daniel, Kei Nišikori udolali 2:6, 7:6, 11:9. Ještě k tomu prohrávali ve druhém setu dvakrát o brejk.

11:20Jakub Filip si došel na podniku M15 ve slovenském Popradu pro svůj premiérový titul na profesionální tour. Osmnáctiletý Čech ve svém prvním finále na této úrovni smetl 6:1, 6:2 zkušenou domácí nasazenou sedmičku a bývalého člena TOP 100 Andreje Martina a měl by debutovat v nejlepší tisícovce světového pořadí.

Další zprávy

21:56Tomáš Macháč bude bojovat o své první olympijské osmifinále proti Alexanderovi Zverevovi (H2H 0:0). Zlatý medailista z posledních her v Tokiu 2021 a finalista nedávného French Open začal na pařížské antuce suverénním vítězstvím 6:2, 6:2 nad antukovým specialistou Jaumem Munarem.

21:50Caroline Wozniacká s odřenýma ušima postoupila do druhého kola olympijského turnaje. Bývalá světová jednička na pařížské antuce zdolala 2:6, 7:5, 6:1 Majar Šarífovou, která podávala na postup. Ve druhém kole se Dánka utká s nasazenou osmičkou Danielle Collinsovou (H2H 2:1).

20:37Kateřina Siniaková se může na olympiádě v Paříži soustředit výhradně na obhajobu zlata ze čtyřhry v Tokiu. Rodačka z Hradce Králové totiž skončila v singlové soutěži hned v prvním kole po prohře 6:7, 4:6 s domácí nadějí Clarou Burelovou. Francouzka vyzve v dalším zápase nasazenou dvanáctku Martu Kosťukovou (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

20:22Jakub Menšík úspěšně odstartoval své premiérové vystoupení na olympijských hrách. Český teenager porazil v prvním kole v pařížském areálu Rolanda Garrose 6:3, 6:4 trápícího se Alexandera Ševčenka. Ve druhém kole vyzve nasazenou devítku Tommyho Paula (H2H 0:0) ze Spojených států. Více informací najdete v článku.

20:09Coco Gauffová úspěšně zahájila svůj debut na olympijských hrách. Američanka začala pod pěti kruhy v Paříži suverénním vítězstvím 6:3, 6:0 nad Ajlou Tomljanovicovou. Ve druhém kole světová dvojka nastoupí proti Maríe Lourdes Carléové (H2H 0:0), která nepovolila jediný game Tatjaně Mariaové.

19:14Karolína Muchová stejně jako její deblová parťačka Linda Nosková zahájila svůj debut na olympijských hrách porážkou v prvním kole dvouhry. Finalistka loňského French Open vracející se po zranění nestačila v prvním kole na pařížské antuce 1:6, 6:4, 2:6 na Leylah Fernandezovou. Kanaďanka se ve druhém kole střetne s Cristinou Bucsaovou (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

18:55Tomáš Macháč se podruhé v kariéře účastní olympijských her a v Paříži je mnohem zkušenějším a lepším hráčem než před třemi lety v Tokiu. Na antuce v areálu Rolanda Garrose začal vítězstvím 6:2, 4:6, 6:2 nad svým deblovým parťákem Zhizhen Zhangem z Číny. O první vítěznou sérii od French Open bude bojovat se zlatým medailistou z poslední olympiády Alexanderem Zverevem, nebo Jaumem Munarem. Více informací najdete v článku.

18:00 Rafael Nadal zdolal v úvodním kole olympijského turnaje 6:1, 4:6, 6:4 Mártona Fucsovicse a zajistil si jubilejní 60. vzájemný souboj se svým největším rivalem Novakem Djokovičem (H2H 29:30). Dvojnásobný zlatý medailista, který s největší pravděpodobností absolvuje svou poslední olympiádu v kariéře, si tak spravil chuť po nezdaru v prvním kole nedávného French Open, kde je nejúspěšnějším hráčem v historii. Více informací najdete v článku.

17:29Stefanos Tsitsipas vstoupil do letošních olympijských her v Paříži divokým zápasem se Zizouem Bergsem. Bývalý finalista French Open, které se koná ve stejném dějišti, přehrál Belgičana i díky odvrácenému setbolu 7:6, 1:6, 6:1. Ve druhém kole si zahraje s Danielem Evansem (H2H 4:0).

16:36Jelena Ostapenková v roce 2017 senzačně dobyla French Open, jinak se jí ale v areálu Rolanda Garrose vůbec nedaří. Každý z následujících osmi startů v tomto dějišti po zmíněném triumfu zakončila nejpozději ve třetím kole. Na probíhající olympiádě dokonce ztroskotala hned na úvod po porážce 4:6, 3:6 s Camilou Osoriovou.

16:32Jessica Pegulaová si v úvodním kole v Paříži poradila 6:3, 6:4 s Viktorijí Golubicovou a dočkala se svého prvního singlového vítězství pod pěti kruhy. Další soupeřkou nasazené pětky bude bronzová medailistka z posledních olympijských her Elina Svitolinová (H2H 4:1).

16:28Anna Karolína Schmiedlová je jedinou slovenskou tenisovou nadějí na olympiádě v Paříži. Aktuálně 70. hráčka světového pořadí přehrála v prvním kole 6:4, 6:2 Katie Boulterovou a čeká na vítězku souboje mezi Beatriz Haddadovou Maiaovou a Varvarou Gračovovou.

15:57Julie Štruplová si zahrála na podniku W35 v Německu své deváté kariérní finále, první v letošní sezoně, a čtvrtý titul nezískala. Devatenáctiletá Češka nestačila 5:7, 0:6 na turnajovou jedničku Veroniku Erjavecovou, když nedopodávala úvodní set a pak už neuhrála ani jeden game.

15:03Barbora Krejčíková odehrála první singlový zápas po šokujícím triumfu ve Wimbledonu, v úvodním kole v areálu Rolanda Garrose přetlačila 4:6, 6:0, 7:6 Saru Sorribesovou ze Španělska a úspěšně vstoupila do olympijského turnaje. Česká jednička bude usilovat o svou teprve druhou letošní výhru na antukových dvorcích proti Xinyu Wang z Číny (H2H 2:0). Více informací najdete v článku.

15:02Qinwen Zheng nejlepším možným způsobem ostartovala svůj debut na olympijských hrách. Na antuce v Paříži nepovolila ani jeden game bývalé finalistce French Open a italské veteránce Saře Erraniové. Číňanku v dalším kole čeká souboj s Olivií Gadeckou, nebo Arantxou Rusovou.

14:56Casper Ruud patří na letošních olympijských hrách na pařížské antuce k největším adeptům na zisk medaile. Finalista dvou ze tří posledních ročníků French Open začal pod pěti kruhy výhrou 7:5, 6:1 nad Tarem Danielem z Japonska. V dalším kole norský tenista změří síly s Pedrem Martínezem, či Andreou Vavassorim.

13:38 Linda Nosková jako první z českých tenistek dohrála první kolo singlové soutěže na probíhající olympiádě v Paříži, svůj debut pod pěti kruhy odstartovala porážkou 3:6, 3:6 s Xiyu Wang. Číňanka si o postup do osmifinále a zároveň vyrovnání svého olympijského maxima zahraje s Elisabettou Cocciarettovou, nebo Dianou Šnajderovou. Více informací najdete v článku.

13:08Maria Sakkariová suverénně vstoupila do singlové soutěže na olympiádě v Paříži. Světová osmička v úvodním kole deklasovala 6:0, 6:1 Danku Koviničovou, která odehrála první soutěžní utkání od loňského US Open. Řekyně v dalším kole nastoupí proti Jekatěrině Alexandrovové, či Yue Yuan.

11:13Alex de Minaur kvůli zranění kyčle nenastoupil ke čtvrtfinálovému utkání ve Wimbledonu a nyní se pro stejný zdravotní problém omluvil ze singlové soutěže na probíhající olympiádě v Paříži. Nejlepší Australan v žebříčku ATP ale chce hrát čtyřhru po boku Alexeje Popyrina.

03:38Jošihito Nišioka porazil ve svém prvním letošním semifinále na nejvyšším okruhu 6:3, 4:6, 6:4 Arthura Rinderknecha a postoupil v Atlantě do finále. O svůj třetí titul, první od sezony 2022 a premiérový mimo asijský kontinent, se utká s Jordanem Thompsonem (H2H 5:1).