Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Murray přežil další mečboly a jeho kariéra pokračuje, postupuje i loučící se Kerberová

Andy Murray byl už sedmkrát jediný míček od konce kariéry.
Andy Murray byl už sedmkrát jediný míček od konce kariéry.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 30. července?

Hlavní události

22:29 – Tenisoví bohové zřejmě nechtějí konec kariéry Andyho Murrayho. Bývalý lídr žebříčku a trojnásobný grandslamový šampion absolvuje na olympiádě v Paříži svůj poslední turnaj a ve čtyřhře po boku Daniela Evanse odvrátil už sedm mečbolů, pět v úvodním kole a dva v tom následujícím. Britové ve druhém kole udolali 6:3, 6:7, 11:9 Belgičany Sandera Gillého a Jorana Vliegena a zahrají si čtvrtfinále.

Sestřih utkání Korda – Garín

Sebastian Korda přehrál v úvodním zápase na pětistovce ve Washingtonu 6:3, 6:2 Cristiana Garína a zajistil si postup do osmifinálové fáze. O vyrovnání svého maxima na turnaji se čtvrtý nasazený utká s lepším z australského derby mezi Thanasim Kokkinakisem a Aleksandarem Vukicem.

Korda začal ve Washingtonu suverénně.
Livesport

Sestřih utkání Shapovalov – Bautista

Denis Shapovalov v prvním kole turnaje ATP 500 ve Washingtonu porazil v duelu dvou bývalých hráčů TOP 10 Roberta Bautistu 6:1, 6:4 a postoupil do druhého kola. O vyrovnání zdejšího maxima se Kanaďan utká s šestým nasazeným Adrianem Mannarinem, který letos vyhrál pouze osm zápasů.

Shapovalov přehrál Bautistu.
Livesport

13:37Angelique Kerberová se stále nechce rozloučit se svou úspěšnou kariérou. Bývalá světová jednička a trojnásobná grandslamová šampionka hraje na olympiádě v Paříži svůj poslední turnaj a je už ve čtvrtfinále, v osmifinále přehrála 6:4, 6:3 Leylah Fernandezovou. Její další soupeřkou bude Emma Navarrová, nebo Qinwen Zheng.

Další zprávy

22:40Daniil Medveděv zvládl suverénně i svůj druhý zápas na olympiádě v Paříži a zkompletoval osmifinálové obsazení. Nejlepší ruský tenista přehrál ve druhém kole dvakrát 6:2 Sebastiana Ofnera a o čtvrtfinále se popere s Félixem Augerem-Aliassimem (H2H 7:0).

21:54 Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou až v úterý večer odstartovaly obhajobu prvenství z Tokia 2021. Nasazené dvojky a jedny z největších favoritek si v úvodním kole na pařížské antuce poradily 6:4, 6:0 s tchajwanskými sestrami Hao-Ching a Latishou Chanovými. Jejich další překážkou bude japonské duo Šúko Aojamaová, Ena Šibaharaová. Více informací najdete v článku.

21:32Marie Bouzková úspěšně zahájila svůj debut ve Washingtonu a připsala si svou teprve 15. výhru v letošní sezoně. Pražská rodačka v prvním kole porazila 6:4, 4:6, 6:2 domácí outsiderku a kvalifikantku McCartney Kesslerovou. O třetí čtvrtfinále v aktuálním roce si zahraje s další domácí zástupkyní Taylor Townsendovou (H2H 1:0). Více informací najdete v článku.

21:00Iga Šwiateková vyhrála už 22 zápasů v řadě na antuce a 24 utkání po sobě v areálu Rolanda Garrose. Světová jednička a největší favoritka probíhajícího olympijského turnaje si v osmifinále poradila 6:3, 6:4 s Xiyu Wang a ve čtvrtfinále narazí na Danielle Collinsovou (H2H 6:1).

20:22Sára Bejlek v posledních týdnech bojovala se zdravotními problémy a na podniku W100 na Kanárských ostrovech si připsala své první vítězství po měsíci a půl. Osmnáctiletá Češka plnící roli nasazené trojky porazila po více než dvou hodinách 6:4, 4:6, 6:4 domácí Angelu Fitaovou a bude usilovat o první letošní čtvrtfinále.

20:03Carlos Alcaraz je největším favoritem singlové soutěže na probíhající olympiádě v Paříži a šanci získat medaili má také v deblu. Vítěz posledních dvou grandslamů zvládl po boku legendárního krajana Rafaela Nadala osmifinále, Španělé v něm zdolali 6:4, 6:7, 10:2 Tallona Griekspoora a Wesleyho Koolhofa z Nizozemska. Jejich dalšími soupeři budou nasazení Američané Rajeev Ram a Austin Krajicek.

19:50Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem zvládli na olympiádě v Paříži několik kritických momentů a přetlačili v deblové soutěži 5:7, 7:6, 10:4 chilskou dvojici Nicolás Jarry, Alejandro Tabilo. Ve čtvrtfinále bude české duo čelit nasazeným dvojkám Kevinovi Krawietzovi a Timovi Pützovi z Německa.

18:24Brenda Fruhvirtová zakončila obhajobu titulu na podniku W75 v Hechingenu hned v prvním kole. Sedmnáctiletá Češka, která letos neustále bojuje se zdravotními problémy, vzdala za stavu 1:6, 0:2 domácí outsiderce Maře Guthové.

18:22Maria Sakkariová se v posledních měsících opět trápí a chuť si nespraví ani na olympijských hrách v Paříži. Řecká jednička prohrála v osmifinálové a skoro tříhodinové bitvě 6:4, 6:7, 4:6 s Martou Kosťukovou. Ukrajinka bude pokračovat ve svém debutu pod pěti kruhy čtvrtfinálovým soubojem s Donnou Vekičovou (H2H 0:1).

18:10Barbora Krejčíková je ve dvouhrách letošního olympijského turnaje na pařížské antuce poslední českou nadějí. Úřadující wimbledonská šampionka v osmifinále po téměř třech hodinách boje přetlačila 7:6, 2:6, 6:4 Elinu Svitolinovou, přestože ve všech třech setech prohrávala o brejk. O možnost zabojovat minimálně o bronzovou medaili a zároveň postup do semifinále se česká jednička popere se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

17:13Anna Karolína Schmiedlová prožívá na olympiádě v Paříži jeden ze svých nejlepších turnajů v kariéře. Slovenská tenistka si v osmifinále vyšlápla 7:5, 3:6, 7:5 na finalistku posledních dvou grandslamů a světovou pětku Jasmine Paoliniovou. O šanci zahrát si o medaili bude bojovat proti Barboře Krejčíkové, nebo Elině Svitolinové.

16:42Jonáš Forejtek a Andrew Paulson úspěšně vstoupili do hlavní soutěže challengeru v Liberci. Bývalý juniorský šampion US Open Forejtek si v souboji kvalifikantů poradil 6:1, 6:3 s Rakušanem Neilem Oberleitnerem, Paulson zdolal 7:5, 7:6 Davida Jordu ze Španělska a mohl by ve druhém kole potkat krajana Jana Kumstáta.

16:32Jakub Menšík uzavřel svůj debut na olympijských hrách ve druhém kole. Osmnáctiletý Čech na antuce v Paříži nestačil jasně 3:6, 1:6 na nasazenou devítku Tommyho Paula. Američan v osmifinále nastoupí proti domácímu Corentinovi Moutetovi (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

16:07Tomáš Macháč zakončil i svůj druhý singlový start na olympijských hrách ve druhém kole. Rodák z Berouna na pařížské antuce podlehl 3:6, 5:7 nasazené trojce Alexanderovi Zverevovi, který obhajuje zlatou medaili z Tokia 2021. Němec se v osmifinále utká s veteránem Stanem Wawrinkou, nebo Alexejem Popyrinem. Více informací najdete v článku.

15:18Qinwen Zheng doslova vydřela postup do čtvrtfinále olympiády v Paříži. Světová sedmička a finalistka letošního Australian Open ve druhé sadě likvidovala mečbol a také dvakrát returnovala na setrvání v zápase a Emmu Navarrovou nakonec udolala po třech hodinách a 12 minutách boje 6:7, 7:6, 6:1. O postup do semifinále bude usilovat proti loučící se Angelique Kerberové (H2H 0:1).

14:37Jiří Veselý v květnu senzačně ovládl turnaj v Praze, ale na dalším domácím challengeru v Liberci potvrdil, že je opět v krizi. Bývalý 35. muž pořadí prohrál v prvním kole 6:4, 3:6, 2:6 s krajanem Martinem Krumichem a letošní bilanci si zhoršil na 8:20. Jednadvacetiletý Krumich se o čtvrtfinále popere s Manuelem Guinardem (H2H 0:0). Do druhého kola postoupil také Michael Vrbenský po výhře 7:5, 6:1 nad Tobym Kodatem.

14:33Danielle Collinsová absolvuje v Paříži své první a zároveň poslední olympijské hry. Američanka, která letos ukončí kariéru, porazila v osmifinále na antuce v areálu Rolanda Garrose 6:0, 4:6, 6:3 Camilu Osoriovou. Ve čtvrtfinále se může střetnout se světovou jedničkou a největší favoritkou Igou Šwiatekovou, pokud Polka zvládne duel s Xiyu Wang.

14:08 – Světová dvojka Coco Gauffová překvapivě zakončila své singlové působení na olympijských hrách, kterých se účastní poprvé v kariéře, už v osmifinále. Bývalá finalistka French Open nestačila na oblíbené pařížské antuce 6:7, 2:6 na Donnu Vekičovou, ačkoli vedla 5:2 a měla i tři setboly. Chorvatka, jež vylepšila své maximum pod pěti kruhy, se ve čtvrtfinále střetne s Mariou Sakkariovou, nebo Martou Kosťukovou. Více informací najdete v článku.

11:24Novak Djokovič se po vítězství v souboji tenisových legend nad Rafaelem Nadalem rozhodl, že po olympijských hrách v Paříži nepoletí na turnaj ATP do Montrealu. Sedmatřicetiletý srbský tenista svou účast zrušil, o čemž informovali kanadští pořadatelé. Podnik Masters začne už za týden a je přípravou na poslední grandslam sezony US Open.

08:10 –  Američan Reilly Opelka hraje teprve třetí turnaj od návratu po zranění a i ve Washingtonu zvládl úvodní zápas. Bývalý 17. hráč světa otočil utkání s Australanem Jamesem Duckworthem a po výhře 6:7, 7:5, 6:4 postoupil do druhého kola. O vyrovnání zdejšího maxima si zahraje s dalším Australanem Jordanem Thompsonem.

07:20 – Bývalá vítězka US Open Sloane Stephensová už tři měsíce nevyhrála dva zápasy v řadě a krizi neukončí ani na domácím turnaji ve Washingtonu. Někdejší světová trojka prohrála v hlavním městě USA hned na úvod 3:6, 5:7 s krajankou Amandou Anisimovou, která tak navázala na úspěšnou kvalifikaci.

07:10Emma Raducanuová odstartovala část sezony na amerických betonech výhrou ve Washingtonu. Na divokou kartu startující britská hráčka v prvním kole přehrála osmou nasazenou Elise Mertensovou ve třech setech 6:2, 3:6, 6:4. O vyrovnání zdejšího maxima z roku 2022 si zahraje s vítězkou domácího derby mezi Peyton Stearnsovou a Clervie Ngounoueovou.