Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Muchová s Badosaovou z deblu odstoupily a naštvaly vyřazenou soupeřku

Paula Badosaová a Karolína Muchová z Pekingu po úvodní výhře odstoupily.
Paula Badosaová a Karolína Muchová z Pekingu po úvodní výhře odstoupily.ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 2. října?

Hlavní události

14:31Carlos Alcaraz se ve finále turnaje ATP 500 v Pekingu dočkal úspěšné odvety za loňské vyřazení. Španělský tenista zdolal po více třech a čtvrt hodinách boje 6:7, 6:4, 7:6 obhájce titulu a 15 zápasů neporaženou světovou jedničku Jannika Sinnera, s nímž vyhrál v této sezoně i třetí střetnutí po obratu z 0:1 na sety, a získal čtvrtý letošní a celkově 16. titul. Ital v roce 2024 po zisku šesti trofejí našel poprvé finálového přemožitele. Více informací najdete v článku

Sestřih zápasu

Carlos Alcaraz udolal Jannika Sinnera letos i potřetí
Livesport
Rozhovor s Carlosem Alcarazem
Livesport

12:48 – Bývalá světová desítka a aktuálně až 101. hráč žebříčku Denis Shapovalov na Masters v Šanghaji po dvou výhrách v kvalifikaci zvládl i vstup do hlavní soutěže, když Itala Lorenza Sonega porazil ve dvou tie-breacích a zaznamenal jubilejní 200. vítězství na okruhu ATP. Ve druhém kole se kanadský tenista utká letos už potřetí s Američanem Benem Sheltonem (H2H 0:2).

Sestřih zápasu

Denis Shapovalov zaznamenal jubilejní 200. výhru
Livesport

09:47Karolína Muchová na tisícovce v Pekingu i počtvrté potvrdila roli favoritky a znovu přitom neprohrála víc jak čtyři hry. Španělku Cristinu Bucsaovou deklasovala 6:2, 6:0, oplatila jí deblovou porážku z olympiády, vyhrála devátý z posledních 10 zápasů a se ztrátou pouhých 12 gamů ve čtyřech utkáních prolétla do čtvrtfinále. V něm už ale narazí na mnohem silnější soupeřku, možná tu v současnosti nejtěžší. O místo v semifinále se utká s 15 duelů neporaženou světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou (H2H 2:1). Více informací najdete v článku

06:54Karolína Muchová se v Pekingu představila teprve podruhé v sezoně ve své nepříliš vyhledávané čtyřhře, s Paulou Badosaovou ale pár dní po postupu přes osm zápasů neporaženou dvojici Irina Chromačevová a Anna Danilinová do druhého kola ze soutěže odstoupily. Obě hráčky se zřejmě chtějí soustředit na dvouhru, ve které se jim daří - Španělka je už ve čtvrtfinále a česká tenistka o něj bude bojovat ve středu.

Odstoupení na sociálních sítích nelibě komentovala Ruska Chromačevová. "Prohrály jsme se singlistkami a ony ve druhém kole odstoupily. Přitom ve dvouhře pokračují. Je šílené, že zabírají místo týmům, které by mohly pokračovat. Letos se mi to stalo již podruhé. Bez respektu k deblistkám. Navíc turnaj v programu přijde o jeden zápas. Moc hezké pravidlo," zlobila se na své přemožitelky a pravidla WTA 28. deblistka světa. Více informací najdete v článku

Další zprávy

17:51 – Do čtvrtfinále turnaje WTA 1000 v Pekingu postoupily dvě domácí hráčky. Po Shuai Zhang se mezi osmičku nejlepších dostala také světová sedmička Qinwen Zheng, jež v nočním osmifinále otočila stejně jako na nedávném US Open souboj s Američankou Amandou Anisimovovou a krátce před půlnocí zvítězila 3:6, 6:1, 6:2. O semifinále se jednadvacetiletá Číňanka utká s ruskou teenagerkou Mirrou Andrejevovou (H2H 0:0).

16:50Kei Nišikori na úvod Masters 1000 v Šanghaji potvrdil roli favorita proti argentinskému antukáři Marianu Navonemu, musel však otáčet nepříznivý vývoj. Zkušený Japonec zvítězil 3:6, 6:4, 6:3 a může se chystat na souboj s trápícím se Řekem Stefanosem Tsitsipasem (H2H 2:1), kterého porazil v srpnu v Montrealu.

15:16 – Bývalá světová jednička a grandslamová šampionka Simona Halepová, která se v březnu vrátila na kurty po čtyřletém trestu za doping zkráceném na devět měsíců, slaví první výhru od srpna 2022. Třiatřicetiletá Rumunka, jejíž comeback komplikovaly zdravotní potíže, na podniku WTA 125k v Hongkongu zdolala 6:2, 4:6, 6:4 Australanku Arinu Rodionovovou. Ve druhém kole se utká s Ruskou Annou Blinkovovou (H2H 0:0). Více informací najdete v článku

15:04 – Nasazený Tomáš Macháč vstoupí do turnaje Masters 1000 v Šanghaji zápasem druhého kola proti Alejandru Davidovichovi (H2H 0:0). Španělský tenista v Číně odstartoval výhrou 7:5, 7:6 nad Kanaďanem Gabrielem Diallem.

12:31Hynek Bartoň na čtyřech challengerech po sobě prošel kvalifikací a předminulý týden v rumunském Sibiu to dotáhl dokonce až do premiérového čtvrtfinále i semifinále, v portugalské Braze ale ztroskotal hned v prvním kole. Dvacetiletý český tenista nestačil na bývalého člena TOP 10 Carlose Tabernera ze Španělska a prohrál 0:6, 3:6.

12:00 – Světová osmička Emma Navarrová si po nezdaru v Pekingu krátí čas před další tisícovkou ve Wuhanu startem na menším turnaji WTA 125k v Hongkongu. V prvním kole americká hvězda roli favoritky potvrdila a nad Švýcarkou Viktorijou Golubicovou zvítězila 7:5, 6:4.

11:52Aneta Kučmová po triumfu na menším turnaji ITF ve Francii prošla na podniku ITF W75 v chorvatském Šibeniku kvalifikací, na úvod hlavní soutěže ale už překvapit nedokázala a osmou výhru v řadě nepřidala. Čtyřiadvacetiletá Češka nestačila na třetí nasazenou Maďarku Pannu Udvardyovou, které podlehla 2:6, 6:7.

11:23Mirra Andrejevová na akci WTA 1000 v Pekingu smetla 6:1, 6:3 Polku Magdu Linetteovou a vrátila jí vyřazení z olympijského turnaje v Paříži. Ve čtvrtfinále sedmanáctiletá Ruska čeká na vítězku duelu mezi domácí Qinwen Zheng a Amandou Anisimovovou.

11:19Fabio Fognini na Masters v Šanghaji zdolal 6:4, 6:7, 6:4 o patnáct let mladšího krajana Luciana Darderiho a přestřihl šňůru čtyř porážek. Ve druhém kole se 37letý Ital střetne v odvetě za debakl na letošním Roland Garros s Američanem Tommym Paulem (H2H 1:1).

10:20 – 36letý Marin Čilič po triumfu v Hangzhou, kde ukončil tříleté čekání na titul, končí v Asii na druhé akci po sobě hned v prvním kole. Na Masters 1000 v Šanghaji chorvatský semifinalista z roku 2017 prohrál 4:6, 4:6 s Francouzem Arthurem Cazauxem.

09:39Gaël Monfils vstoupil do turnaje Masters 1000 v Šanghai výhrou 6:4, 6:3 nad Damirem Džumhurem z Bosny a Hercegoviny. Ve druhém kole se francouzský veterán utká s Argentincem Sebastiánem Báezem (H2H 1:0), kterého  loni na Roland Garros zdolal v pěti setech.

08:35 – Bývalý 17. hráč světa Reilly Opelka, který se v červenci vrátil na kurty po dvouleté pauze zaviněné zraněním kyčle a zápěstí a hned si zahrál semifinále v Newportu, skončil už na šestém turnaji po sobě hned na raketě prvního soupeře. Na úvod Masters 1000 v Šanghaji více než dvoumetrový Američan podlehl 4:6, 6:7 Francouzi Arthuru Rinderknechovi. Sérii sedmi porážek na individuálních akcích naředil pouze dvěma třísetovými výhrami v Davis Cupu.

07:12Aryna Sabalenková na turnaji WTA 1000 v Pekingu přehrála 6:4, 6:3 Američanku Madison Keysovou, vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4:1, svou neporazitelnost protáhla na 15 zápasů a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své maximum v čínské metropoli z let 2018 a 2023. O premiérové semifinále si světová dvojka zahraje s Karolínou Muchovou, nebo Cristinou Bucsaovou.