Tennis Tracker: Muchová opět řeší zápěstí a odstoupila, ze čtvrtfinále se omluvila i Siniaková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Muchová opět řeší zápěstí a odstoupila, ze čtvrtfinále se omluvila i Siniaková

Karolína Muchová se omluvila ze čtvrtfinále v Eastbourne kvůli operovanému zápěstí.
Karolína Muchová se omluvila ze čtvrtfinále v Eastbourne kvůli operovanému zápěstí.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 27. června?

Hlavní události

17:33Karolína Muchová absolvovala v Eastbourne svůj první turnaj po dlouhé zdravotní pauze a od loňského US Open a nenastoupí ke čtvrtfinálovému utkání s obhájkyní titulu Madison Keysovou. Bývalá světová osmička a grandslamová finalistka uvedla jako důvod pravé zápěstí, s nímž byla na začátku letošního roku na operaci. "Ráno jsem ruku měla trochu ztuhlou a na lékařské doporučení jsem se rozhodla neriskovat před blížícím se Wimbledonem," řekla pro CANAL+.

Sestřih utkání Menšík – Tabilo

Jakub Menšík si na poslední wimbledonské generálce na Mallorce připsal svá premiérová vítězství na travnatých dvorcích, ale ve svém druhém kariérním čtvrtfinále na turnajích ATP neuspěl. V souboji o semifinále podlehl 4:6, 4:6 Alejandrovi Tabilovi, který se letos dostal mezi nejlepší kvarteto už popáté a o finále si zahraje s Gaëlem Monfilsem, nebo Robertem Bautistou. Více informací najdete v článku.

Menšík vypadl na Mallorce ve čtvrtfinále.
Livesport

Sestřih utkání Monfils – Bautista

Gaël Monfils se při svém debutu na Mallorce po šesti letech probojoval do čtvrtfinále na trávě a zdolal v něm v souboji veteránů 6:3, 4:6, 6:4 předloňského finalistu a domácí naději Roberta Bautistu. O druhé kariérní finále na travnatých dvorcích (Eastbourne 2017) se popere s Alejandrem Tabilem (H2H 0:0).

Monfils vyhrál bitvu veteránů s Bautistou.
Livesport

12:44Kateřina Siniaková nebude pokračovat v obhajobě loňského triumfu na trávě v Bad Homburgu. Loňská šampionka nejspíše nechce před Wimbledonem riskovat zhoršení zranění kyčle, které si přivodila při podklouznutí před týdnem v Berlíně. Do semifinále tak automaticky poslala Donnu Vekičovou.

Další zprávy

21:19Paul Jubb ve 24 letech sbírá svá první kariérní vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a na trávě na Mallorce je už v semifinále. Britský talent v napínavé čtvrtfinálové bitvě odvrátil mečbol nasazené jedničky Bena Sheltona a sám proměnil až svou sedmou šanci na ukončení zápasu. Američana přemohl 6:3, 3:6, 7:6, zapsal svůj první skalp TOP 50 a v semifinále vyzve Sebastiana Ofnera.

21:06Viktorija Tomovová odvrátila v tie-breaku rozhodující sady pět mečbolů a po bitvě zdolala ve čtvrtfinále v Bad Homburgu 2:6, 6:1, 7:6 Annu Blinkovovou. Bulharka si zahraje své čtvrté kariérní semifinále na nejvyšším okruhu a o první finále zabojuje proti Donně Vekičové (H2H 0:0).

20:11 – Nasazená jednička Taylor Fritz zdolal ve čtvrtfinále v Eastbourne ve dvou tie-breacích kvalifikanta Juncheng Shanga a pokračuje v útoku na třetí triumf v tomto dějišti. Šampion ročníků 2019 a 2022 v semifinále změří síly s lucky loserem Aleksandarem Vukicem (H2H 1:0).

18:20Emma Raducanuová na domácím pažitu v Eastbourne vyválčila svůj premiérový skalp TOP 10, ale do svého teprve čtvrtého kariérního semifinále na hlavní tour neprošla. Bývalá šampionka US Open prohrála ve čtvrtfinále jasně 2:6, 2:6 s loňskou finalistkou Darjou Kasatkinovou. Ruska zabojuje o vyrovnání loňského výsledku proti Jasmine Paoliniové (H2H 2:3).

18:18Caroline Wozniacká bojovala na trávě v Bad Homburgu o své první semifinále od ledna 2020, ale rozehraný duel s Emmou Navarrovou musela kvůli zranění kolene za stavu 6:4, 1:6, 0:1 ze svého pohledu vzdát. Američanka, úřadující šampionka lednového podniku v Hobartu, si o své druhé finále na okruhu WTA zahraje s Dianou Šnajderovou (H2H 0:1).

18:15Sebastian Ofner dosáhl na Mallorce na své první semifinále na trávě, čímž zkompletoval semifinálové účasti na nejvyšším okruhu na všech třech površích. Rakušan zdolal 3:6, 7:5, 6:3 Alexe Michelsena a bude útočit na své premiérové finále na této úrovni. Dalšího soupeře se dozví po skončení souboje mezi nasazenou jedničkou Benem Sheltonem a domácím Paulem Jubbem.

17:29Aleksandar Vukic potkal ve čtvrtfinále v Eastbourne Jošihita Nišioku, se kterým prohrál před pár dny finále kvalifikace. Tentokrát ale na Japonce recept našel a po vítězství 6:3, 3:6, 7:6 postoupil do semifinále. Jeho překážkou v cestě do druhého kariérního finále na akcích ATP bude dvojnásobný šampion a nasazená jednička Taylor Fritz, nebo Juncheng Shang.

16:32Jasmine Paoliniová na pětistovce v Eastbourne sbírá své první výhry v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu na trávě. Finalistka nedávného French Open přehrála ve čtvrtfinále 6:1, 7:6 domácí Katie Boulterovou, která na nejrychlejším povrchu vyhrála všech sedm předchozích dohraných zápasů v tomto roce. O třetí letošní finále bude Italka usilovat proti Darje Kasatkinové, či Emmě Raducanuové.

15:26Diana Šnajderová a Paula Badosaová si to v Bad Homburgu rozdaly o své první semifinále na travnatých dvorcích na nejvyšším okruhu. Mladá Ruska porazila bývalou světovou dvojku 6:3, 7:6 a zaútočí na třetí finále na turnajích WTA. Její soupeřkou v semifinálové fázi bude Emma Navarrová, nebo Caroline Wozniacká.

15:06Max Purcell si i své druhé kariérní semifinále na okruhu ATP zahraje na britském pažitu v Eastbourne. Šestadvacetiletý Australan přehrál ve čtvrtfinále 6:3, 7:6 Miomira Kecmanoviče a o své premiérové finále na nejvyšší tour se utká s domácí senzací Billym Harrisem (H2H 0:1).

14:51Vít Kopřiva překvapivě prošel tříkolovým kvalifikačním sítem Wimbledonu. Aktuálně 123. hráč světa porazil 3:6, 6:3, 6:2, 6:4 favorizovaného dvojnásobného semifinalistu Richarda Gasqueta a podruhé v kariéře si zahraje hlavní soutěž na grandslamových podnicích. V hlavním losu nejslavnějšího tenisového turnaje tak budou tři Češi, přímý start mají jistý Tomáš Macháč a Jakub Menšík. Více informací najdete v článku.

14:38Billy Harris v 29 letech překonává kariérní milníky. Britský tenista si před týdnem v londýnském Queen's Clubu zahrál své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a na další domácí travnaté akci v Eastbourne se mu podařilo projít ještě o kolo dál. Ve čtvrtfinálové fázi přetlačil 6:7, 7:6, 6:2 člena TOP 50 pořadí Flavia Cobolliho a na své největší finále zaútočí proti Maxovi Purcellovi, či Miomirovi Kecmanovičovi.

13:23Tereza Valentová pokračuje v suverénních výkonech na domácím podniku W75 ve Starých Splavech, kde absolvuje první turnaj po triumfu na juniorském French Open. Sedmnáctiletá Češka ve druhém kole přehrála 6:2, 6:3 Allie Kiickovou. Do svého největšího čtvrtfinále postoupila Aneta Kučmová, která po obratu porazila 2:6, 6:0, 6:2 nasazenou pětku Isabellu Šinikovovou.

13:20Leylah Fernandezová si před týdnem v Birminghamu zahrála své premiérové čtvrtfinále na travnatých dvorcích a nyní v Eastbourne své maximum na nejrychlejším povrchu znovu vylepšila. Bývalá finalistka US Open smetla 6:2, 6:1 domácí naději Harriet Dartovou a o první letošní finále zabojuje proti Madison Keysové, nebo Karolíně Muchové.

08:30 – Bývalá wimbledonská šampionka a vítězka French Open Garbiňe Muguruzaová byla jmenována ředitelkou Turnaje mistryň, a stala se tak první bývalou hráčkou, která se ujala vedení závěrečného podniku sezony, který se od letošního roku koná v Rijádu.