Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Mrva a Valdmannová jsou ve čtvrtfinále juniorského Wimbledonu, Samson vypadla

Maxim Mrva vylepšil své grandslamové maximum.
Maxim Mrva vylepšil své grandslamové maximum.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 11. července?

Hlavní události

15:37Laura Samson na finálovou účast z French Open nenaváže. Šestnáctiletá Češka vypadla ve wimbledonské juniorce už v osmifinále, nasazená dvojka v něm nestačila 3:6, 4:6 na Srbku Teodoru Kostovičovou

15:34 – Po Maximovi Mrvovi dokázala své grandslamové maximum mezi juniory vylepšit také Vendula Valdmannová. Šestnáctiletá Češka přehrála 6:3, 7:5 turnajovou čtyřku Tyru Caterinu Grantovou z USA a ve čtvrtfinále Wimbledonu vyzve Jeline Vandrommeovou, nebo Floru Johnsonovou. 

14:51Maxim Mrva vylepšil postupem do čtvrtfinále Wimbledonu své maximum na juniorských grandslamech. Šestnáctiletý Čech v osmifinále porazil 5:7, 6:4, 6:2 domácího Marka Cebana a o semifinále bude bojovat s nasazenou dvojkou Nicolaiem Budkovem Kjaerem.

Další zprávy

20:15Barbora Krejčíková pokračuje v parádní jízdě v All England Clubu a už potřetí vylepšila své maximum v tomto dějišti. Bývalá šampionka French Open přetlačila v semifinále 3:6, 6:3, 6:4 předloňskou vítězku Jelenu Rybakinovou a stala se už čtvrtou českou finalistkou nejslavnějšího turnaje v tomto století. V sobotním finále vyzve Jasmine Paoliniovou (H2H 1:0), která je v závěrečném kole na druhém grandslamu v řadě. Více informací najdete v článku.

17:29Jasmine Paoliniová zaznamenala letos všechny tři své kariérní postupy do druhého týdne grandslamů a nyní ji čeká na druhém podniku velké čtyřky v řadě útok na tu nejcennější možnou trofej. Italka zdolala v nejdelším ženském semifinále Wimbledonu v historii 2:6, 6:4, 7:6 Donnu Vekičovou a v sobotním finále nastoupí proti lepší ze souboje grandslamových šampionek mezi Barborou Krejčíkovou a Jelenou Rybakinovou. Více informací najdete v článku.

16:05Vít Kopřiva se po zvládnuté kvalifikaci ve Wimbledonu vrátil na antukové challengery a v rakouském Salcburku skončil už ve druhém kole. Čtvrtý nasazený v něm po třech hodinách boje podlehl 6:4, 2:6, 4:6 Ignaciovi Busemu z Peru, který je až ve čtvrté stovce žebříčku.

15:30Kateřina Siniaková je další potvrzenou českou účastnicí turnaje Livesport Prague Open, který se uskuteční od 20. do 26. července v areálu pražské Sparty ve Stromovce. Stejně jako Barbora Krejčíková či Linda Nosková, i osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové bude mít akci jako generálku před startem na olympijských hrách v Paříži. Organizátoři potvrdili její účast i deblovou spolupráci s Krejčíkovou na svém Instagramu. Více informací najdete v článku.

Na turnaji budou startovat také Tereza Valentová, Laura Samson nebo Sára Bejlek. V deblu se představí pětinásobná grandslamová vítězka Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Akce se uskuteční po čtyřech letech na antuce a bude finišovat den před zahájením olympijského turnaje.

15:18Dalibor Svrčina skončil na druhém rumunském challengeru po sobě ve druhém kole. Jednadvacetiletý Čech prohrál v Jasech v této fázi 0:6, 7:5, 2:6 s nasazenou osmičkou Enzem Couacaudem z Francie.

12:37Vít Kopřiva si v příštím týdnu zahraje hlavní soutěž antukové dvěstěpadesátky ve Gstaadu. Bývalý semifinalista se dostal do seznamu pro hlavní los po několika odhláškách. Na švýcarskou akci nakonec nedorazí zranění Hubert Hurkacz ani Alex de Minaur.

12:25Jannik Sinner dle očekávání zrušil účast na antukovém turnaji ATP 250 v Bastadu. Aktuální lídr žebříčku prohrál v úterý pětisetovou bitvu s Daniilem Medveděvem ve čtvrtfinále Wimbledonu, během níž se necítil stoprocentně fit, a švédský podnik je na programu už v příštím týdnu.

10:15 – Šampionka Wimbledonu z roku 2021 a bývalá světová jednička Ashleigh Bartyová se vrátila do All England Clubu a při turnaji legend společně s Casey Dellacquaovou vyhrála duel proti Andree Petkovicové a Magdaleně Rybárikové 2:1 na sety. Samozřejmě poté nechyběl dotaz, zda 28letá Australanka neuvažuje o návratu na okruh. "Tou otázkou mě zabíjíte," usmála se. "Všichni víte, že ne!"

09:00 – Světový tenis se stále více vyrovnává a na letošním grandslamu se tak přepisují rekordy v počtu pětisetových bitev. Už v úterý stanovil nový rekord Jannik Sinner, když si vynutil rozhodující sadu v duelu s Daniilem Medveděvem a Wimbledon 2024. O den později vyrovnal Taylor Fritz skóre zápasu s Lorenzem Musettim na 2:2 a i díky němu se hrál už 37. pětistový zápas turnaje. Doposud držely maximum US Open 1983 a Australian Open 2024 se 35 pětiseťáky.