Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Menšík zvládl vstup do kvalifikace v Pekingu, Lehečka zná soupeře pro první kolo

Jakub Menšík úspěšně zahájil svůj debut v Pekingu.
Jakub Menšík úspěšně zahájil svůj debut v Pekingu.EMMANUEL WONG / GETTY IMAGES ASIAPAC / Getty Images via AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 24. září?

Hlavní události

09:34 – Silně obsazená mužská pětistovka v Pekingu zná los hlavní soutěže. Z českých tenistů startují Jiří Lehečka, který se v prvním kole utká s antukovým specialistou Pedrem Martínezem, a Jakub Menšík, jenž prošel do finále kvalifikace. Z TOP 10 se představí obhájce titulu Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Daniil Medveděv, Andrej Rubljov a Grigor Dimitrov.

07:03Jakub Menšík úspěšně vstoupil do bojů o hlavní soutěž na silně obsazené pětistovce v Pekingu. Český teenager sice v prvním kole kvalifikace neudržel vedení 4:2 ve druhé sadě, nicméně v rozhodujícím setu dominoval na servisu a v čínské metropoli začal vítězstvím 6:0, 4:6, 6:3 nad Hugem Gastonem. Ve finále bude čelit Arthurovi Rinderknechovi, kterého zdolal před pár dny v Davis Cupu, nebo Fabiovi Fogninimu.

Další zprávy

10:13Rebecca Šramková pokračuje v neskutečné jízdě. Slovenka během posledních 14 dnů odehrála v tuniském Monastiru své první finále na okruhu WTA, získala v thajském Hua Hinu svůj premiérový titul na této úrovni a zvládla dvoukolovou kvalifikaci na tisícovce v čínském Pekingu. V tomto období absolvovala 12 zápasů s bilancí 11:1, v tom posledním udolala po odvráceném mečbolu a dvou a půl hodinách boje 5:7, 7:5, 7:6 Polinu Kuděrmetovovou, přemožitelku Lindy Fruhvirtové.

09:30Alexander Zverev vynechá pětistovku v Pekingu. Druhý hráč světa se rozhodl pro odpočinek poté, co ho při Laver Cupu v Berlíně, kde slavil s týmem Evropy vítězství, trápily teploty a kašel. Sedmadvacetiletý Němec měl být na China Open druhým nasazeným hráčem po světové jedničce Italovi Jannikovi Sinnerovi. Po odpočinku se hodlá vrátit na okruh ATP na Masters v Šanghaji, kde se bude hrát od 2. října.

09:20 – Na prestižní ženské tisícovce v Pekingu startuje ve středu hlavní soutěž a Barbora Krejčíková už se připravuje na tamních kurtech. Světová desítka a aktuální česká jednička má v prvním kole volno a v úvodním zápase narazí na Annu Bondárovou, či Jaqueline Cristianovou.

07:00 – V úterý se uskuteční finálové souboje na dvou čínských turnajích ATP 250. V Chengdu se o titul poperou nasazená jednička Lorenzo Musetti s domácím teenagerem Juncheng Shangem, který je ve finále na této úrovni poprvé. V Hangzhou se dostali do závěrečného kola zkušený bývalý šampion US Open Marin Čilič a domácí Zhizhen Zhang, jehož čeká finálová premiéra na hlavní tour.