Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Menšík v kvalifikaci neztratil ani set a ve Vídni si zahraje hlavní soutěž

Jakub Menšík ve Vídni prošel kvalifikací.
Jakub Menšík ve Vídni prošel kvalifikací.ČTK / AP / Andy Wong
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 20. října?

Hlavní události

18:30Jiří Lehečka ve finále halového turnaje v Antverpách nestačil na neoblíbeného Roberta Bautistu 5:7, 1:6. Český tenista ve svém třetím kariérním finále podruhé neuspěl a přišel o možnost stát se prvním Čechem po devíti letech, který vyhrál dva turnaje během jedné sezony. Nechybující Španěl v Belgii získal svůj 12. titul.

Sestřih zápasu

Jiří Lehečka ve finále prohrál s Robertem Bautistou.
Livesport

16:50 Tommy Paul podruhé v kariéře získal trofej na turnaji ve Stockholmu. Ve finále přehrál Bulhara Grigora Dimitrova 6:4, 6:3 a ve svém čtvrtém letošním boji o titul potřetí uspěl. Díky triumfu se v hodnocení letošní sezony posunul na 10. místo a má šanci zabojovat o Turnaj mistrů.

Sestřih zápasu

Tommy Paul porazil Grigora Dimitrova a získal titul ve Stockholmu.
Livesport

14:10Jakub Menšík na turnaji ATP 500 ve Vídni prošel dvoukolovou kvalifikací. Aktuálně 51. hráč světa se do hlavního pavouka skvěle obsazeného turnaje nedostal napřímo a svou účast si musel vybojovat. S oběma soupeři si však poradil snadno ve dvou setech a po výhře nad Francouzem Alexandrem Müllerem 6:3, 6:2 si zajistil premiérový start na rakouské halové pětistovce.

 

Další zprávy

16:00Petr Nouza a Patrik Rikl čtyřhru na turnaji ATP 250 ve Stockholmu nevyhráli. Česká dvojice, která zde zaznamenala premiérovou výhru na okruhu, ve finále podlehla nasazeným jedničkám Finovi Harrimu Heliövaarovi a Britovi Henry Pattenovi 5:7, 3:6.

14:40Karen Chačanov v boji o titul na turnaji v Almaty porazil 6:2, 5:7, 6:3 Kanaďana Gabriela Dialla, který si na okruhu ATP zahrál premiérové finále. Ruský tenista vyhrál svůj sedmý turnaj, podruhé triumfoval letos.

14:30Dalibor Svrčina prohrál na challengeru v italské Olbii boj o finále. Český tenista nestačil na domácí nasazenou dvojku Mattia Bellucciho 6:7, 6:3, 3:6. I přes semifinálový neúspěch odehrál jeden z nejlepších turnajů sezony a ve světovém žebříčku poskočí o 26 pozic na 252. místo.

13:10 – Ruské finále na podniku WTA 500 v čínském Ningbu vyhrála Darja Kasatkinová. Světová jedenáctka v boji o titul přehrála po téměř dvou hodinách o deset let mladší krajanku Mirru Andrejevovou 6:0, 4:6, 6:4 a získala svůj osmý titul.

12:12 Linda Fruhvirtová v kvalifikaci turnaje v Guangzhou zaznamenala už devátou prohru v řadě. Česká hráčka nestačila 5:7, 3:6 na vrstevnici Ellu Seidelovou z Německa. Bývalá členka TOP 50 se nyní nachází až na začátku třetí stovky žebříčku a na výhru čeká od července.

10:25Suzane Lamensová získala na turnaji v Ósace premiérový titul na okruhu WTA. Ve finálovém duelu dvou hráček ze druhé stovky světového žebříčku, které do hlavní soutěže postoupily z kvalifikace, porazila Australanku Kimberly Birrellovou 6:0, 6:4. Díky triumfu se poprvé v kariéře posune do TOP 100 na 87. místo.

08:55Laura Samson v čínském Chengdu postoupila do finále juniorského Turnaje mistryň. Jedna z největších náctiletých nadějí českého tenisu v souboji o titul prohrála se svou australskou vrstevnici a světovou jedničku Emerson Jonesovou 4:6, 4:6.

08:20 – Do finále na turnaji WTA 250 v Ósace postoupili dvě kvalifikantky. V semifinálových utkáních, které byly kvůli dešti přesunuty ze soboty na neděli, uspěla nejdříve Suzane Lamensová, která vyřadila nasazenou sedmičku Dianu Parryovou 6:2, 6:4. Australanka Kimberly Birrellová poté přehrála domácí naději Aoi Ito 6:3, 6:4 a zahraje si své první finále na okruhu.