Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Menšík úspěšně vstoupil do kvalifikace ve Vídni, Gengel vyhrál už 19 zápasů v řadě

Jakub Menšík plní v kvalifikaci ve Vídni roli nasazené jedničky.
Jakub Menšík plní v kvalifikaci ve Vídni roli nasazené jedničky.LINTAO ZHANG / GETTY IMAGES ASIAPAC / Getty Images via AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 19. října?

Hlavní události

12:52Jakub Menšík úspěšně zahájil útok na účast v hlavní soutěži na pětistovce ve Vídni, ve které může doplnit Tomáše Macháče. Český teenager si v roli nasazené jedničky poradil 6:3, 6:4 s Alexanderem Ritschardem ze Švýcarska. Jeho posledním protivníkem v kvalifikačních bojích bude Maximilian Marterer, či Alexandre Müller.

10:37Marek Gengel v posledních třech týdnech triumfoval na akci M15 v Šarm aš-Šajchu a další titul může přidat v neděli. Devětadvacetiletý Čech postoupil do finále po skreči domácího Mohameda Safwata za stavu 2:6, 0:1 a zapsal už 19. vítězství v řadě. Ve finále se utká s Iljou Simakinem, nebo stejně jako v předchozích dvou týdnech s Robertem Strombachsem.

Další zprávy

15:45Paula Badosaová skrečovala semifinále v Ningbu, které v Číně komplikoval déšť. Španělka, která od Wimbledonu hraje nejlepší tenis od své životní sezony v roce 2021, vzdala po prohraném prvním setu 4:6 zápas s Ruskou Darjou Kasatkinovou. Světová jedenáctka se ve finále utká s vítězkou duelu mezi Karolínou Muchovou a Mirrou Andrejevovou.

13:35Gabriel Diallo na halovém turnaji ATP 250 v Almaty už několikrát vylepšil své maximum na nejvyšším okruhu a z premiérového osmifinále to dotáhl až do souboje o titul. Třiadvacetiletý Kanaďan, který bude v pondělí debutovat v TOP 100 pořadí, si v semifinále vyšlápl 6:4, 6:2 na nasazenou čtyřku Francisca Cerúndola. Ve finále narazí na Karena Chačanova, nebo Aleksandara Vukice.

13:32Petr Nouza s Patrikem Riklem si ve Stockholmu připsali své první společné vítězství na okruhu ATP a od té doby jsou k nezastavení. České duo, které letos ovládlo pět challengerů, přehrálo v semifinále 6:4, 6:4 nasazené dvojky Huga Nyse a Jana Zieliňského a zabojuje o nejcennější trofej.

13:01Laura Samson si zahraje v čínském Chengdu finále juniorského Turnaje mistryň. Šestnáctiletá Češka zdolala v semifinále 6:1, 5:7, 6:3 Belgičanku Jeline Vandrommeovou a ve finále vyzve svou australskou vrstevnici a světovou jedničku Emerson Jonesovou. Více informací najdete v článku.

12:44Matthew Donald porazil v českém derby v semifinále na akci M15 v německém Offenbachu 7:6, 6:4 krajana Jakuba Filipa a zajistil si své druhé profesionální finále. V tom prvním loni v říjnu v řeckém Heraklionu podlehl Valentinovi Royerovi a teď vyzve domácí nasazenou dvojku Marse Rosenkranze (H2H 0:0).

12:19 – V hlavní soutěži podniku ATP 500 ve Vídni bude české barvy reprezentovat minimálně Tomáš Macháč, který se v prvním kole utká s Fábiánem Marozsánem. Z kvalifikace ho může doplnit Jakub Menšík. Nasazenou jedničkou je Alexander Zverev a poslední turnaj kariéry odehraje grandslamový šampion a bývalý třetí muž pořadí Dominic Thiem.

11:15 – Pořadatele pětistovky v čínském Ningbu opět trápí déšť. Semifinálový program měl začít v 11:00 našeho času soubojem mezi Paulou Badosaovou a Darjou Kasatkinovou. Poté měla na kurt nastoupit Karolína Muchová k utkání s Mirrou Andrejevovou. Start je odložen na 13:00 SELČ.

08:50 – V příštím týdnu je na programu poslední letošní podnik kategorie WTA 500. V japonském Tokiu bude plnit roli nasazené jedničky olympijská šampionka Qinwen Zheng. Titul se pokusí obhájit trápící se Veronika Kuděrmetovová, která začne proti Viktoriji Tomovové a ve druhém kole by narazila na krajanku Annu Kalinskou.

08:11 – Oba semifinálové duely na turnaji WTA 250 v japonské Ósace byly kvůli deštivému počasí přeloženy na neděli, kdy se odehraje i finále. O něj zabojují v duelu kvalifikantek domácí Aoi Itóová s Australankou Kimberly Birrellovou a nizozemská kvalifikantka Suzan Lamensová s nasazenou sedmičkou Diane Parryovou z Francie.