Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Menšík se odhlásil z generálky na US Open, Kopřiva v Polsku postupuje

Jakub Menšík formu před US Open nenašel
Jakub Menšík formu před US Open nenašelProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 13. srpna?

Hlavní události

20:59Jiří Lehečka se po tříměsíční pauze zaviněné únavovou zlomeninou obratle vrátil vítězstvím. Na úvod Masters 1000 v Cincinnati český tenista porazil v utkání nízké kvality 7:6, 6:3 argentinského antukáře Mariana Navoneho, který mimo oranžovou drť prohrál i svůj 9. zápas. Lehečka ve druhém kole vyzve Daniila Medveděva (H2H 1:1).

Sestřih zápasu

Jiří Lehečka se vrátil vítězstvím
Livesport

17:22Vít Kopřiva zvládl vstup do challengeru v polském Grodzisku Mazowieckém, domácího Martyna Pawelského porazil 6:4, 6:3.  O první letošní čtvrtfinále se 27letý český tenista utká s dalším Polákem Filipem Peliwem (H2H 0:0).

11:45Jakub Menšík už před obhajobou třetího kola na US Open žádný zápas neodehraje. Osmnáctiletý Čech se po nezdarech v kvalifikacích turnajů Masters 1000 v Montrealu a Cincinnati odhlásil z podniku ATP 250 ve Winston Salemu. Před přesunem na poslední grandslam sezony do New Yorku tak absolvoval na tvrdém povrchu pouze tři utkání s bilancí 1:2.

05:01Alexei Popyrin v Montrealu dotáhl svůj životní turnaj až na vrchol. Pětadvacetiletý Australan si v Kanadě došel pro třetí titul a první z turnajů Masters 1000, na nichž byl až dosud jen jednou ve čtvrtfinále. Ve finále porazil 6:2, 6:4 Rusa Andreje Rubljova. Více informací najdete v článku

Sestřih zápasu

Alexei Popyrin vyhrál první finále na Masters
Livesport
Rozhovor s Alexeiem Popyrinem
Livesport

Další zprávy

23:35 – Duel amerických tenistů na Masters v Cincinnati vyhrál nasazený Ben Shelton, který zdolal Reillyho Opelku v utkání bez jediného brejku 7:6, 7:6. O postup do osmifinále se 14. hráč světa utká s Matteem Arnaldim, nebo Tomásem Martínem Etcheverrym.

22:41 – Světová dvanáctka Darja Kasatkinová teprve počtvrté z osmi pokusů vyhrála svůj úvodní zápas na tisícovce v Cincinnati. Krajanku Jekatěrinu Alexandrovovou porazila 6:4, 6:2 a přerušila sérii tří porážek.

21:15Linda Nosková končí na prvním ze dvou přípravných turnajů před US Open hned v 1. kole. Na podniku WTA 1000 v Cincinnati devatenáctiletá Češka nestačila v prvním vystoupení od porážky v boji o olympijský bronz ve čtyřhře žen na z kvalifikace rozehranou Lulu Sunovou z Nového Zélandu. Wimbledonské čtvrtfinalistce podlehla 4:6, 6:7, když ve druhém setu neudržela vedení 5:2.

19:50 – Světová dvacítka Sebastián Báez na úvod Masters 1000 v Cincinnati udolal 6:4, 5:7, 7:6 domácího Marcose Girona, i když soupeř podával na vítězství a v tie-breaku měl dva mečboly. Ve druhém kole se argentinský tenista utká s Francouzem Ugem Humbertem, nebo Australanem Jordanem Thompsonem. 

18:49Karolína Plíšková zvládla vstup do generálky na US Open. Na turnaji WTA 1000 v Cincinnati česká šampionka z roku 2016 odstartovala výhrou 7:6, 7:6 nad Bulharkou Viktoriyou Tomovovou, byť spáchala 47 nevynucených chyb, pětkrát neudržela podání a v první i druhé sadě čelila celkem pěti setbolům. Ve 2. kole se dvaatřicetiletá Češka utká s Emmou Navarrovou, nebo Mirrou Andrejevovou. 

04:57Jessica Pegulaová si ve 30 letech odbyla úspěšnou premiéru v roli obhájkyně titulu. Na Canadian Open v Torontu zopakovala loňský triumf z Montrealu, když ve finále zdolala 6:3, 2:6, 6:1 krajanku Amandu Anisimovovou a získala celkově 6. trofej, z toho třetí na podniku WTA 1000. Více informací najdete v článku

04:54  Linda Klimovičová skončila na turnaji WTA 125k v kolumbijské Barranquille hned v prvním kole. Dvacetiletá Češka v premiérovém vystoupení v roli členky TOP 200 nestačila na osmou nasazenou Francouzku Elsu Jacquemotovou a prohrála 0:6, 6:4, 3:6.

04:49 – Rychlý průběh mělo druhé utkání Masters 1000 v Cincinnati. Rus Karen Chačanov v něm ve dvou setech za hodinu a pět minut porazil Argentince Francisca Cerúndola 6:0 a 6:3.