Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Menšík se kvalifikoval v Pekingu, Shuai Zhang přestřihla rekordní sérii porážek

Jakub Menšík doplnil v hlavní soutěži v Pekingu krajana Jiřího Lehečku.
Jakub Menšík doplnil v hlavní soutěži v Pekingu krajana Jiřího Lehečku.EMMANUEL WONG / GETTY IMAGES ASIAPAC / Getty Images via AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 25. září?

Hlavní události

12:07 – Bývalá 22. hráčka světa Shuai Zhang slaví svou první singlovou výhru od konce loňského ledna. Rekordní šňůřu 24 porážek v řadě přestřihla 35letá Číňanka na domácím turnaji WTA 1000 v Pekingu, kde porazila 7:6, 7:6 Američanku McCartney Kesslerovou. Ve druhém kole narazí na šestou nasazenou Emmu Navarrovou (H2H 0:0).

07:31Jakub Menšík zvládl po dvou třísetových výhrách nad francouzskými protivníky kvalifikaci na silně obsazené pětistovce v Pekingu a doplnil v hlavní soutěži krajana Jiřího Lehečku. Český teenager porazil ve finále 6:2, 5:7, 6:2 Arthura Rinderknecha, na kterého našel recept také před necelými dvěma týdny v Davis Cupu. V úvodním kole hlavní fáze se utká s Franciscem Cerúndolem.

Sestřih utkání Hurkacz – Giron

Hubert Hurkacz zakončil všechny tři předchozí starty na akci ATP 500 v Tokiu hned na úvodním protivníkovi, ale vstup do letošního ročníku zvládl. Osmý hráč světa zdolal v prvním kole 6:4, 6:7, 6:4 loňského semifinalistu Marcose Girona a o čtvrtfinále si zahraje s Jackem Draperem, nebo kvalifikantem Mattiou Belluccim.

Hurkacz vydřel své první vítězství v Tokiu.
Livesport

Sestřih utkání Berrettini – Van De Zandschulp

Matteo Berrettini znovu po dvou týdnech a i ve čtvrtém vzájemném souboji porazil Botice van de Zandschulpa. Bývalý šestý hráč světa zahájil svůj debut na pětistovce v Tokiu vítězstvím 6:3, 6:4 nad nizozemským kvalifikantem a ve druhém kole může narazit na nasazenou jedničku a předloňského šampiona Taylora Fritze, pokud Američan zvládne duel s Arthurem Filsem.

Berrettini porazil Van De Zandschulpa i ve čtvrtém vzájemném souboji.
Livesport

Další zprávy

15:00Rebecca Šramková dál natuje svou životní formu ve vítěznou sérii. Po premiérovém semifinále i finále v Monastiru a následném premiérovém triumfu v Huan Hinu se jí daří i na tisícovce v Pekingu. Po úspěšně absolvované kvalifikaci přidala osmou výhru v řadě na úvod hlavní soutěže, když přehrála 6:4, 6:0 Ukrajinku Anhelinu Kalininovou a vyhrála 12. z posledních 13 zápasů. Ve druhém kole sedmadvacetiletá Slovenka vyzve Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou (H2H 1:3).

13:21Diane Parryová na úvod tisícovky v Pekingu předvedla působivý obrat, když s En Shu Liang z Tchaj-wanu po prohraném prvním setu neztratila už ani jeden game a zvítězila 4:6, 6:0, 6:0. Ve druhém kole se dvaadvacetiletá Francouzka střetne s druhou nasazenou Jessicou Pegulaovou (H2H 0:0).

13:04 – Světová osmnáctka Ugo Humbert vstoupil do velmi dobře obsazeného turnaje ATP 500 v Tokiu, kde se jako první nevešel mezi nasazené, hladkou výhrou 6:1, 6:2 nad domácím Šintarem Močizukim. O čtvrtfinále si francouzský tenista zahraje s vítězem amerického duelu mezi Francesem Tiafoem a Brandonem Nakashimou. 

09:51Naomi Ósakaová vyhrála své první utkání po rozchodu s trenérem Wimem Fissettem a angažování slavného kouče Patricka Mouratogloua. Bývalá světová jednička přehrála v úvodním kole na prestižní tisícovce v čínském Pekingu 6:3, 6:2 Luciu Bronzettiovou. V dalším kole se šampionka ročníku 2019 střetne s Julií Putincevovou (H2H 2:3). Více informací najdete v článku.

09:28Tomáš Macháč odehrál svůj první zápas po zranění v Davisově poháru a na podniku ATP 500 v japonském Tokiu úspěšně vstoupil do deblové soutěže. Aktuálně nejlepší Čech v žebříčku nastoupil po boku Jacka Drapera, svého přemožitele z osmifinále US Open, a zdolal 4:6, 7:6, 10:8 Alexandera Erlera a Matwého Middelkoopa.

09:25Kateřina Siniaková, která má coby jedna z nasazených volný los v prvním kole, narazí v úvodním zápase na tisícovce v Pekingu na 115. hráčku světa Julii Starodubcevovou (H2H 1:0). Ukrajinská kvalifikantka porazila 6:4, 7:6 Lauru Siegemundovou, jež přijela po finálové účasti v thajském Hua Hinu.

08:05 Dalibor Svrčina zahájil své působení na challengeru v thajském Nonthaburi drtivým vítězstvím 6:1, 6:1 nad kvalifikantem a outsiderem Mitsukim Weiem Kangem Leongem z Malajsie. O postup do čtvrtfinále se 21letý Čech utká s Riem Nogučim (H2H 2:0), který vyřadil nasazenou čtyřku Maximiliana Marterera.

06:20Carlos Alcaraz je třetím jistým účastníkem letošního ročníku Turnaje mistrů v Turíně. Úřadující vítěz French Open a Wimbledonu se přidal k Jannikovi Sinnerovi a Alexanderovi Zverevovi. Na akci pro osm nejlepších tenistů sezony debutoval loni a vypadl v semifinále s pozdějším šampionem Novakem Djokovičem.

06:15Hubert Hurkacz finančně pomůže polským obětem nedávných ničivých povodní. Osmý hráč světa na sociálních sítích prohlásil, že za každé eso, které do konce sezony zaznamená, přispěje částkou sto eur (asi 2500 korun). "Sport pro mě není jen o soutěžení, ale je také možností být užitečný," napsal Hurkacz, který loni zaznamenal jako teprve devátý tenista v historii přes tisíc es v jedné sezoně.