Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Menšík nevyužil setbol a v Ohiu se nekvalifikuje. Lehečka si debl nezahraje

Menšík prohrál s Australanem Vukicem.
Menšík prohrál s Australanem Vukicem.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 12. srpna?

Hlavní události

23:17 – Zahajovací zápas na Masters 1000 v Ohiu nabídl třísdetové drama. Ital Flavio Cobolli v něm po odvrácení tří mečbolů udolal 6:2, 4:6, 7:5 domácí nasazenou desítku Tommyho Paula, který se představil poprvé od zisku olympijského bronzu ve čtyřhře mužů. 

Sestřih zápasu

Flavio Cobolli postoupil po odvrácení mečbolů
Livesport

22:44Jiří Lehečka si na Masters 1000 v Cincinnati zahraje na prvním turnaji po třech měsících nakonec jen dvouhru. Český tenista, který kvůli léčbě únavové zlomeniny obratle chyběl na Roland Garros, ve Wimbledonu či na olympijských hrách, v Ohiu přišel o nemocného deblového parťáka Caspera Ruuda a ze čtyřhry se před dnešním vstupem do soutěže odhlásili.

00:04Jakubu Menšíkovi se při premiéře na přípravných turnajích před US Open nedaří. Po Montrealu neprojde kvalifikací ani na dalším podniku Masters 1000 v Cincinnati, kde vypadl hned v prvním kole po porážce 6:7, 2:6 s Australanem Aleksandarem Vukicem, byť v první sadě vedl 5:2 a měl setbol. Před obhajobou třetího kola na závěrečném grandslamu sezony by se osmnáctiletý Čech měl představit ještě ve Winston Salemu.

Další zprávy

18:22 – Světová šestnáctka Ons Jabeurová kvůli problémům s pravým ramenem přichází už o druhý přípravný turnaj před US Open. Po Washingtonu se před svým úvodním vystoupením odhlásila také z podniku WTA 1000 v Cincinnati. "Kvůli zhoršenému stavu ramena po turnaji v Torontu nebudu schopná v Cincinnati nastoupit. Navzdory maximálnímu úsilí se uzdravit mi moje fyzická kondice nedovolí soutěžit na potřebné úrovni," oznámila 29letá Tunisanka, jež se měla utkat s Anastasií Pavljučenkovovou.

10:00 – Přivoláte si výtah, otevřou se dveře a za nimi sedí chlapík na záchodě. Tak přesně v takové situaci se objevili někteří překvapení tenisté během turnaje Masters 1000 v Montrealu, kde si pro ně pořadatelé připravili kanadský žertík. Podívejte se, jak Casper Ruud, Daniil Medveděv, Andrej Rubljov, Grigor Dimitrov, Alejandro Tabilo a další reagovali také na kuchaře, wellness či dřevěný srub.

06:07Alexei Popyrin při premiéře v semifinále turnaje Masters 1000 zdolal 7:6, 6:3 osm zápasů neporaženého Američana Sebastiana Kordu, vyhrál druhý zápas během jednoho dne a postoupil do svého čtvrtého a dosud největšího finále. V boji o třetí a nejcennější titul pětadvacetiletý Australan vyzve Rusa Andreje Rubljova (H2H 1:1).

06:02Andrej Rubljov v Torontu porazil 6:4, 6:2 Itala Mattea Arnaldiho, oplatil mu porážku z French Open a pošesté v kariéře postoupil do finále turnaje Masters 1000. Letos je ve finále druhé tisícovky jako první. O třetí triumf na těchto akcích se ruský tenista utká se Sebastianem Kordou, nebo Alexeiem Popyrinem.

05:58Jessica Pegulaová ve 30 letech prožívá úspěšnou premiéru v roli obhájkyně titulu. Na Rogers Cupu v Torontu udělala na cestě za zopakováním loňského triumfu z Montrealu již čtyři z pěti kroků, v semifinále porazila 6:4, 6:3 dvacetiletou Rusku Dianu Šnajderovou a bez ztráty setu postoupila do finále. V něm se americká tenistka utká s krajankou Amandou Anisimovovou (H2H 2:0).

00:16 – První semifinále na turnaji Masters 1000 v Montrealu bylo kvůli dešti přerušeno. Rus Andrej Rubljov v té chvíli hrál s Italem Matteem Arnaldim 6:4 a 1:1. Pokud počasí dovolí, o druhé místo ve finále budou večer bojovat Američan Sebastian Korda a Australan Alexei Popyrin.

00:05Sebastian Korda v Montrealu porazil 7:6, 1:6, 6:4 světovou čtyřku a německého šampiona z roku 2017 Alexandera Zvereva, připsal si druhý skalp člena TOP 5 a postupem do semifinále vyrovnal své maximum na turnajích Masters 1000. O největší finále se čtyřiadvacetiletý Američan, jenž neprohrál osm utkání v řadě, utká s Hubertem Hurkaczem, nebo Alexeiem Popyrinem.

Sestřih zápasu Korda – Zverev.
Livesport