Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Macháč se po semifinále v Šanghaji posunul do TOP 25, polepšil si i Menšík

Tomáš Macháč se v žebříčku posunul na 25. místo
Tomáš Macháč se v žebříčku posunul na 25. místoProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 14. října?

10:32 – Turnaj v čínském Ningbu bude bez hlavních hvězd nasazené jedničky Italky Jasmine Paoliniové a trojky Američanky Emmy Navarrové. Světová šestka Paoliniová se odhlásila kvůli zranění levé nohy, osmá hráčka žebříčku WTA Navarrová odstoupila vinou nemoci.

09:28Julie Putincevová začala na pětistovce v čínském Ningbu drtivou výhrou. Kazašská tenistka v prvním kole smetla Američanku Caroline Dolehidovou 6:2, 6:0 a vyhrála s ní i třetí vzájemný duel. O postup mezi osmičku nejlepších si zahraje s vítězkou zápasu mezi šestou nasazenou Beatriz Haddadovou Maiaovou a domácí Yafan Wang.

09:00 Tomáš Macháč se po semifinálové účasti na turnaji v Šanghaji, kde vyřadil i světovou dvojku Carlose Alcaraze posunul ve světovém žebříčku o osm míst na 25. pozici a je nejvýše v kariéře. Na kariérním maximu je také Jakub Menšík, který si po premiérovém čtvrtfinále na turnajích Masters polepšil o 14 míst na 51. příčku světového žebříčku

08:00 – Barbora Krejčíková se tento týden představí na čínském Ningbo Open, kde plní roli čtvrté nasazené. Dalšími favoritkami turnaje jsou tři hráčky TOP 10 Italka Jasmine Paoliniová, domácí Qinwen Zheng a Emma Navarrová. Na turnaji WTA 250 v Ósace se představí Marie Bouzková, která je po odstoupení Leylah Fernandezové třetí nejvýše postavenou hráčkou v pavouku.

07:45 – Kvalifikantka Suzane Lamensová na turnaji WTA 250 v Ósace smetla 6:1, 6:2 šestou nasazenou a aktuálně 49. hráčku žebříčku Viktoriji Tomovou. Nizozemská hráčka na turnaji vyhrála společně s kvalifikací už šest setů vřadě. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Italkou Luciou Bronzettiovou.