Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Lehečka se nevrátí ani v Montrealu, Sabalenková začala v USA vydřenou výhrou

Jiří Lehečka znovu odložil návrat na kurty.
Jiří Lehečka znovu odložil návrat na kurty.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 1. srpna?

Hlavní události

23:30Paula Badosaová na turnaji WTA 500 ve Washingtonu postoupila po skreči Ljudmily Samsonovové mezi osmičku nejlepších. Ruská tenistka vzdala utkání po prohraném prvním setu 2:6 a poslala Španělku do jejího největšího letošního čtvrtfinále.

20:50Flavio Cobolli otočil ve Washingtonu zápas se Španělem Alejandrem Davidovichem a postoupil do čtvrtfinále. Ital přehrál osmého nasazeného po odvrácení pěti mečbolů 1:6, 7:6, 7:6.

Sestřih zápasu

Cobolli přežil bitvu s Davidovichem.
Livesport

19:20 Denis Shapovalov zvládl ve Washingtonu i třetí zápas a jako první postoupil do čtvrtfinále. Bývalý člen TOP 10 porazil nasazeného Miomira Kecmanoviče 4:6, 6:4, 6:2 a poprvé v sezoně si připsal tři výhry v řadě a postup do čtvrtfinále.

Sestřih zápasu

Shapovalov otočil zápas s Kecmanovičem.
Livesport

11:37Jiří Lehečka znovu odložil svůj návrat na kurty po únavové zlomenině obratle. Nejlepší Čech v žebříčku ATP, který odehrál poslední soutěžní zápas před třemi měsíci v Madridu, zrušil start na podniku Masters v kanadském Montrealu. Jako další podnik má přihlášenou tisícovku v Cincinnati.

08:18Aryna Sabalenková kvůli zranění ramene vzdala na konci června čtvrtfinále v Berlíně a musela vynechat Wimbledon. Světová trojka absolvuje na pětistovce ve Washingtonu svůj první turnaj po více než měsíční pauze a nezačala přesvědčivým výkonem. V hlavním městě Spojených států bojovala téměř tři hodiny s Kamillou Rachimovovou, kterou nakonec přetlačila 7:5, 4:6, 6:4. Ve čtvrtfinále čeká nasazenou jedničku Yafan Wang, nebo krajanka Viktoria Azarenková.

Další zprávy

22:50Donna Vekičová na olympiádě pokračuje ve skvělé sezoně a dále prožívá nejlepší tenisové období svého života. Semifinalistka letošního Wimbledonu postoupila v Paříži do finále a zabojuje o zlatou medaili. Chorvatka v semifinále smetla Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou 6:4, 6:0.

22:35Tomáš Macháč s Kateřinou Siniakovou hladce přehráli kanadskou dvojici Félixe Augera-Aliassima s Gabrielou Dabrowskou 6:3, 6:3 a na olympijských hrách v Paříži postoupili do finále mixu. O zlatou medaili zabojují proti Zhizhen Zhangovi a Xinyu Wang z Číny.

22:15Andy Murray na olympiádě v Paříži definitivně ukončil veleúspěšnou kariéru. Dvojnásobný zlatý medailista, vítěz tří grandslamových turnajů a bývalý lídr žebříčku, který hrál v posledních letech s kovovou náhradou kyčelního kloubu, uzavřel své působení na profesionální tour po boku krajana Daniela Evanse porážkou 2:6, 4:6 s Americkou dvojicí Taylor Fritz a Tommy Paul.

21:15Novak Djokovič pokračuje v cestě olympijským turnajem v Paříži a stále má šanci vybojovat první zlatou medaili z her pod pěti kruhy. Jeden z největších favoritů a nasazená jednička neztratil set ani se Stefanosem Tsitsipasem. Srb ve čtvrtfinále zvítězil 6:3, 7:6 a s Řekem vyhrál posledních 11 soubojů. V semifinále se utká s Lorenzem Musettim.

21:10 – Bývalý první tenista světa Španěl Carlos Alcaraz se po postupu do olympijského semifinále odhlásil kvůli únavě z turnaje v Montrealu, který odstartuje 6. srpna. Informovali o tom pořadatelé.

Šampion letošního Roland Garros a Wimbledonu napodobil vítěze rekordních 24 grandslamů Srba Novaka Djokoviče, který se rovněž odhlásil. Startovat v Kanadě nebude mimo jiné ani česká jednička Jiří Lehečka.

19:57Félix Auger-Aliassime je po skalpu Caspera Ruuda nečekaným semifinalistou olympiády v Paříži. Kanaďan v areálu Rolanda Garrose porazil dvojnásobného finalistu French Open po téměř třech hodinách boje 6:4, 6:7, 6:3. O finále si zahraje s letošním šampionem pařížského grandslamu Carlosem Alcarazem.

18:50Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou opouští letošní olympiádu v Paříži bez cenného kovu. Český pár končí překvapivě už ve čtvrtfinále na nezkušené deblové dvojici Miře Andrejevové a Dianě Šnajderové, s kterými prohrály ve dvou setech 1:6, 5:7 a zlato z Tokia neobhájí.

16:50Lorenzo Musetti na pařížské olympiádě v areálu Rolanda Garrose porazil obhájce zlaté medaile a finalistu letošního French Open Alexandera Zvereva. Ital, který hrál osmý singlový zápas během devíti dní, zvítězil 7:5, 7:5 a zajistil si postup do semifinále.

16:45Carlos Alcaraz přehrál na olympijských hrách v Paříži i neoblíbeného Tommyho Paula a postoupil do semifinále. Španěl zvítězil 6:3, 7:6 a svou neporazitelnost v areálu Rolanda Garrose protáhl už na 11 zápasů. O finále a jistotu medaile si zahraje s Félixem Augerem-Aliassimem.

16:25Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem prohráli v Paříži v semifinále čtyřhry se čtvrtým nasazeným párem Austin Krajicek, Rajeev Ram. Na zkušené americké deblisty nestačili ve dvou setech 2:6, 2:6 a zatím nemají jistotu medaile. S olympijskými hrami se ale česká dvojice neloučí, v příštím zápase budou mít možnost zabojovat o bronz.

14:35 – Deblový specialista a vítěz čtyř turnajů na okruhu ATP Roman Jebavý ukončil ve 34 letech tenisovou kariéru. Loučil se na challengeru v Liberci po boku Jiřího Veselého, s nímž mezi elitou v roce 2017 na antuce v Istanbulu vybojoval první trofej. Na turnaji Svijany Open ale vypadli v prvním kole.

14:02Iga Šwiateková po více než třech letech našla přemožitelku v areálu Rolanda Garrose. Světová jednička nepotvrdí po porážce 2:6, 5:7 s Qinwen Zheng, s níž vyhrála všech šest předchozích soubojů, roli největší adeptky na zlatou medaili z olympijského turnaje. O nejcennější kov si zahraje Číňanka, a to ve finále proti Anně Karolíně Schmiedlové, nebo Donně Vekičové. Více informací najdete v článku.

13:54Karolína Muchová s Lindou Noskovou dokázaly otočit nepříznivý vývoj i ve třetím zápase deblové soutěže na olympiádě v Paříži a senzačně postoupily do semifinále zajišťující boj minimálně o bronz. České duo přetlačilo po odvráceném mečbolu 1:6, 6:4, 14:12 tchajwanskou dvojici Su-Wei Hsieh, Chia-Yi Tsao. Více informací najdete v článku.

12:27Jonáš Forejtek zahájil utkání druhého kola na challengeru v Liberci kanárem, ale ve zbytku zápasu uhrál už jen dva gamy. Vitalijovi Sačkovi z Ukrajiny nakonec podlehl 6:0, 0:6, 2:6 a čtvrtfinále si nezahraje.

12:01Sára Bejlek v posledních týdnech bojovala se zdravotními problémy a zřejmě stále není stoprocentně fit. Osmnáctiletá Češka po výhře v prvním kole odstoupila z podniku W100 na Kanárských ostrovech.

08:22Darja Kasatkinová se překvapivě rozloučila s pětistovkou ve Washingtonu hned po úvodním zápase. Nasazená dvojka přitom vedla ve druhé sadě třikrát o brejk a mohla zápas dopodávat. Po tomto nezdaru už nezískala ani jeden game a domácí Caroline Dolehideové podlehla 6:2, 5:7, 0:6. Američanka ve čtvrtfinále vyzve svou krajanku Amandu Anisimovovou (H2H 0:1).

08:15Emma Raducanuová si na pětistovce ve Washingtonu zahraje své první čtvrtfinále na tvrdých površích po téměř dvou letech. Bývalá šampionka US Open, jež v posledních letech neustále bojuje se zraněními, porazila ve druhém kole 7:6, 6:2 domácí naději Peyton Stearnsovou. O teprve čtvrté kariérní semifinále bude usilovat proti Paule Badosaové, či Ljudmile Samsonovové.

08:11Andrej Rubljov sice v květnu triumfoval na Masters v Madridu, nicméně i tak prožívá po kontroverzní diskvalifikaci na začátku března v Dubaji velmi náročné období. Slabší formou se zatím prezentuje i na pětistovce ve Washingtonu, kde potřeboval v úvodním zápase všechny tři sety proti trápícímu se Lucovi Van Asschemu. Francouze zdolal 4:6, 6:3, 6:4 a v osmifinále změří síly s dalším zástupcem země galského kohouta Arthurem Rinderknechem (H2H 1:0).