Tennis Tracker: Lehečka opět odložil návrat, Menšík a Veselý se na kurt kvůli dešti nedostali

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Lehečka opět odložil návrat, Menšík a Veselý se na kurt kvůli dešti nedostali

Lehečka se po Stuttgartu nepředstaví ani v Queen's Clubu.
Lehečka se po Stuttgartu nepředstaví ani v Queen's Clubu.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 10. června?

Hlavní události

20:02 – Jakub Menšík měl na podniku ATP 250 v nizozemském Hertogenboschi odehrát svůj premiérový profesionální zápas na trávě, kvůli dešti se ale na kurt nedostal. Osmnáctiletý Čech, jenž hrál naposledy 8. května, vyzve domácího rozehraného kvalifikanta Gijse Brouwera až v úterý.

17:18Jiří Lehečka kvůli únavové zlomenině obratle přišel o grandslamové French Open a nyní zrušil už druhý travnatý turnaj. Nejlepší Čech v žebříčku ATP se po Stuttgartu nepředstaví ani v londýnském Queen's Clubu. Mezi přihlášenými je před slavným Wimbledonem ještě v Eastbourne.

Sestřih zápas Nardi – Goffin

17:44 Luca Nardi si ve svém teprve třetím kariérním zápase na trávě připsal skalp Davida Goffina. Italský mladík, který na březnovém Masters v Indian Wells senzačně vyřadil Novaka Djokoviče, porazil bývalou světovou sedmičku dvakrát 7:5. Na čtvrtfinálovou účast v Hertogenboschi zaútočí proti Sebastianovi Kordovi, nebo Tristanovi Schoolkateovi.

Luca Nardi porazil Davida Goffina
Livesport

16:05 Jiří Veselý v tomto týdnu startuje na challengeru v Bratislavě, kde pondělní program komplikuje déšť. Bývalý nejlepší Čech v žebříčku ATP měl odpoledne nastoupit k utkání prvního kola s Pedrem Cachínem, ale ve slovenském hlavním městě se v pondělí odehraje maximálně finále kvalifikace.

Sestřih zápasu Draper – Ofner

12:54 – Sezona na trávě odstartovala. Jack Draper na podniku ATP 250 v německém Stuttgartu porazil ve svém prvním utkání na zeleném pažitu po dvou letech 7:6, 7:6 nad Rakušanem Sebastianem Ofnerem a po nepovedeném antukovém jaru přerušil sérii tří porážek. O čtvrtfinále si britský mladík zahraje s krajanem Andym Murraym, nebo Američanem Marcosem Gironem.

Jack Draper vyhrál ve dvou tie-breacích
Livesport
Rozhovor s Jackem Draperem
Livesport

Další zprávy

20:42Linda Fruhvirtová na travnatém turnaji WTA 250 v Nottinghamu porazila 6:4, 7:5 britskou reprezentantku s japonskými kořeny Yuriko Miyazakiovou, navázala na dvě výhry z kvalifikace a poprvé od loňského září vyhrála tři zápasy po sobě. O první letošní čtvrtfinále si devatenáctiletá Češka zahraje s Ons Jabeurovou, nebo Camilou Osoriovou.

19:11Hamad Medjedovič ve Stuttgartu zdolal i díky 25 esům a odvrácení všech sedmi brejkbolů 6:7, 6:4, 6:1 Maďara Fábiána Marozsáana a připsal si premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje ATP na trávě. Ve druhém kole srbský vítěz loňského Next Gen ATP Finals vyzve třetího nasazeného Kazacha Alexandera Bublika (H2H 0:0), jenž loni na zeleném pažitu porazil Jannika Sinnera, Alexandera Zvreva či Andreje Rubljova a zaznamenal šňůřu osmi zápasů bez porážky.

18:32Karolína Plíšková úspěšně zahájila přípravu na Wimbledon. Na travnatém turnaji WTA 250 v Nottinghamu si šampionka z roku 2016 poradila dvakrát 6:4 s letos se trápící Američankou Alyciou Parksovou (23) a oplatila jí nečekanou porážku z Ostravy 2022. O čtvrtfinále si zahraje s domácí Heather Watsonovou (H2H 0:1).

17:05Frances Tiafoe, který se po skončení loňského US Open ohromně trápí, zahájí obhajobu titulu na trávě v německém Stuttgartu proti Yannickovi Hanfmannovi (H2H 0:0). Domácí tenista si na úvod poradil dvakrát 6:3 s krajanem Henrim Squirem a může poprvé postoupit do čtvrtfinále této akce.

16:59Donna Vekičová úspěšně odstartovala své letošní působení na oblíbených travnatých dvorcích. Svůj debut v nizozemském Hertogenboschi zahájila hladkou výhrou 6:1, 6:3 nad Tamarou Korpatschovou. O první čtvrtfinále po více než třech měsících se bývalá wimbledonská osmifinalistka utká s Greet Minnenovou, či Rebekou Masárovou.

13:26 – Nejen první letošní zápasy turnajů WTA a ATP na trávě komplikuje déšť. Kvůli špatnému počasí nehrají ženy v britském Nottinghamu, kde na úvodní kolo čekají Karolína Plíšková a Linda Fruhvirtová, ani muži v nizozemském Hertogenboschi, kde zahajuje přípravu na Wimbledon Jakub Menšík.

12:33Jannik Sinner se jako první Ital dostal do čela světového žebříčku. Dvaadvacetiletý rodák z Innichenu vystřídal na místě světové jedničky Novaka Djokoviče. Před hvězdného Srba se dostal i o rok mladší Španěl Carlos Alcaraz, který se po zisku titulu na Roland Garros posunul na druhé místo. Sinner, jenž letos triumfoval na Australian Open, na pařížské antuce vypadl v semifinále po pětisetové bitvě s Alcarazem.

11:05 – Naomi Ósakaová sice v Paříži vypadla už ve druhém kole, její zápas s Igou Šwiatekovou byl ale bezesporu nejlepším utkáním ženské části turnaje. Nyní už japonská tenisová ikona, která se vrací na profi okruh po mateřské pauze, cílí na Wimbledon. První letošní seznámení s trávou absolvuje v nizozemském Hertogenboschi, kde ji organizátoři věnovali divokou kartu.

10:00 – Tenisový svět ani na jeden neusne, bezprostředně po konci French Open už se naplno rozbíhá travnatá sezona a v novém týdnu se bude hrát ve Stuttgartu, Hertogenboschi i Nottinghamu.