Tennis Tracker: Lehečka nestihne ani Eastbourne, Rubljov loňské finále v Halle neobhájí

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Lehečka nestihne ani Eastbourne, Rubljov loňské finále v Halle neobhájí

Jiří Lehečka znovu odložil návrat na kurty.
Jiří Lehečka znovu odložil návrat na kurty.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 18. června?

Hlavní události

18:33 Jiří Lehečka už několik týdnů léčí únavovou zlomeninu obratle, a pokud stihne Wimbledon, tak na něj pojede bez jediného přípravného zápasu. Nejlepší Čech v žebříčku ATP se totiž odhlásil i z poslední generálky v Eastbourne.

Sestřih utkání Macháč – Fils

Tomáš Macháč nestačil na turnaji v Halle na Francouze Arthura Filse a první letošní zápas na trávě prohrál 4:6, 4:6. Rodák z Berouna tak nezvládl ani druhý zápas v hlavních soutěžích na nejvyšší tour na tomto povrchu. Více informací najdete v článku.

Macháč v Halle nestačil na Filse.
Livesport

Sestřih utkání Alcaraz – Cerúndolo

Carlos Alcaraz protáhl svou neporazitelnost na travnatých kurtech na 13 zápasů a také úspěšně odstartoval obhajobu titulu na pětistovce v londýnském Queen's Clubu. Čerstvý vítěz French Open a úřadující wimbledonský šampion si poradil 6:1, 7:5 s Franciscem Cerúndolem a jeho překážkou ve druhém kole bude Mariano Navone, či rozjetý Jack Draper. Více informací najdete v článku.

Alcaraz úspěšně zahájil obhajobu v Queen's Clubu.
Livesport

13:45 – Andrej Rubljov v Halle nezvládl roli favorita a prohrál už v prvním kole stejně jako v roce 2022. Čtvrtý nasazený nestačil 4:6, 6:7 na Američana Marcose Girona a neobhájí loňské finále.

Další zprávy

20:52Jack Draper se v neděli na trávě ve Stuttgartu dočkal svého prvního triumfu na turnajích ATP a na vítězné vlně pokračuje na domácí půdě v londýnském Queen's Clubu. Britský mladík si poradil 6:3, 6:2 s antukovým specialistou Marianem Navonem a zapsal šestou výhru v řadě. Ve druhém kole vyzve obhájce titulu Carlose Alcaraze (H2H 0:2).

20:48Stefanos Tsitsipas si i při svém čtvrtém startu na trávě v Halle zahraje druhé kolo, ve kterém ještě neuspěl. Dvojnásobný grandslamový finalista na úvod zdolal ve dvou tie-breacích domácího outsidera a divokou kartu Henriho Squireho a o čtvrtfinále se popere s Lucianem Darderim, nebo Janem-Lennardem Struffem.

20:18Novak Djokovič chce po operaci menisku startovat na olympijských hrách. Sedmatřicetiletá hvězda figuruje spolu s Dušanem Lajovičem v dvojčlenné nominaci mužů, kterou dnes zveřejnil srbský svaz. Vítěz 24 grandslamových turnajů chce v Paříži usilovat o olympijské zlato, které mu ve sbírce trofejí chybí.

20:09Katie Boulterová dorazila do Birminghamu ihned po úspěšné obhajobě titulu v Nottinghamu a musela po prohraném úvodním setu (3:6) skrečovat utkání prvního kola s Anhelinou Kalininovou. Ukrajinka bude o své druhé čtvrtfinále na trávě usilovat proti Julii Putincevové (H2H 1:3).

19:40Andy Murray na trávě v londýnském Queen's Clubu přerušil sérii čtyř porážek a připsal si první vítězství na nejvyšším okruhu od konce března. Pětinásobný šampion jedné z prestižních wimbledonských generálek, který ve svém jubilejním 1000. zápase na hlavní tour zdolal 6:3, 3:6, 6:3 Alexeje Popyrina, si o své první letošní čtvrtfinále zahraje s Jordanem Thompsonem (H2H 1:1).

19:05Karolína Plíšková hrála v neděli finále v Nottinghamu a v úterý skončila hned v prvním kole v Birminghamu. Bývalá světová jednička vedla o set, podávala na vítězství a měla dva mečboly na returnu, přesto s lucky loserem Caroline Dolehideovou prohrála 6:2, 3:6, 6:7. Více informací najdete v článku.

18:55 Alexander Zverev odehrál svůj premiérový letošní zápas na trávě a také první duel po zklamání ve finále French Open. Dvojnásobný finalista a loňský semifinalista začal na domácí pětistovce v Halle vydřenou výhrou 6:7, 6:3, 6:4 nad krajanem a kvalifikantem Oscarem Ottem. Ve druhém kole se střetne s Lorenzem Sonegem (H2H 3:0).

17:56Markéta Vondroušová postoupila na trávě v Berlíně do druhého kola dvouhry, ale v deblové soutěži se loučí hned po prvním zápase. Po boku Desirae Krawczykové podlehla 3:6, 4:6 nasazeným dvojkám Demi Schuursové a Luise Stefaniové.

17:38 Viktoria Azarenková zvládla i čtvrtý vzájemný souboj s aktuální světovou devítkou Mariou Sakkariovou. Bývalá světová jednička zvítězila v Berlíně, kde si v minulosti zahrála semifinále na trávě i na antuce, hladce 6:4, 6:2. Ve druhém kole ji čeká papírově mnohem slabší soupeřka, a sice kvalifikantka Zeynep Sönmezová z Turecka (H2H 0:0).

17:11Ljudmila Samsonovová v neděli slavila triumf na trávě v Hertogenboschi, ale v Berlíně, kde v roce 2021 kralovala, vypadla hned v prvním kole. Ruska podlehla v derby 6:3, 4:6, 4:6 kvalifikantce Veronice Kuděrmetovové, která v dalším kole vyzve Jelenu Rybakinovou (H2H 0:4).

16:53Marie Bouzková zahájila přípravu na Wimbledon, kde bude obhajovat body za loňské osmifinále, vydřenou výhrou nad Heather Watsonovou v Birminghamu. S domácí outsiderkou figurující až na 198. místě žebříčku a startující na divokou kartu prohrávala v rozhodující sadě 2:5, ale nakonec zvítězila 3:6, 6:4, 7:5. O teprve třetí letošní čtvrtfinále si zahraje s Dianou Šnajderovou, nebo Amelií Rajeckou. Více informací najdete v článku.

16:43Tomáš Macháč v úterý skončil na pětistovce v Halle v singlové i deblové soutěži. S parťákem Zhizhen Zhangem z Číny prohrál v prvním kole jednoznačně 1:6, 3:6 s nasazenými čtyřkami Hugem Nysem a Janem Zieliňským.

16:19 – Jannik Sinner byl jediný míček od manka setu a brejku, ale nakonec svůj premiérový zápas v roli světové jedničky zvládl. Úřadující šampion Australian Open přehrál v Halle 6:7, 6:3, 6:2 Tallona Griekspoora, s nímž vyhrál i pátý vzájemný souboj. O postup do čtvrtfinále se utká s Fábiánem Marozsánem (H2H 0:1). Více informací najdete v článku.

15:44 – Linda Nosková zvládla zápas prvního kola na prestižně obsazeném turnaji v Berlíně, kde je mimo hráček z kvalifikace a divokých karet nejníže postavenou hráčkou. Češka porazila bývalou světovou jedničku a wimbledonskou šampionku Angelique Kerberovou 7:6, 2:6, 6:4 a připsala si druhou výhru na travnatém povrchu v kariéře. Více informací najdete v článku.

15:15 – Alex de Minaur nenavázal na titul z minulého týdne a v londýnském Queen's Clubu končí v prvním kole. Australan, který se v neděli radoval z trofeje v nizozemském Hertogenboschi, prohrál s Italem Lorenzem Musettim 6:1, 4:6, 2:6 a neobhájí loňské finále.

14:55 – Alexander Bublik na pětistovce v Halle úspěšně zahájil obhajobu svého největšího titulu. Kazašský tenista přehrál v prvním kole kvalifikanta Maxe Purcella 7:6, 6:4. O postup do čtvrtfinále bude usilovat proti Christopheru Eubanksovi.

14:20 – Taylor Fritz na trávě v londýnském Queen's Clubu zvládl roli favorita v prvním vzájemném zápasu proti Taru Danielovi. Američan zvítězil hladce 6:3, 6:3 obhájil loňské osmifinále a zároveň vyrovnal svůj nejlepší výsledek na tomto turnaji. O čtvrtfinále se utká s Milosem Raonicem.

13:50 – Barbora Krejčíková vykročila za obhajobou loňského finále na turnaji v Birminghamu výhrou 6:1, 7:6 nad kvalifikantkou Darjou Savilleovou. Češka čekala na vítězství bez skreče soupeřky od ledna a mizernou letošní bilanci upravila na 6:7. Více informací najdete v článku.

13:30 – Qinwen Zheng vyhrála šlágr prvního kola na turnaji v Berlíně proti Naomi Ósakaové. Šestá nasazená přehrála bývalou světovou jedničku ve třech setech 6:4, 3:6, 6:3 a ujala se vedení ve vzájemné bilanci.

09:30 – Svůj zápas na turnaji Queen's Clubu v pondělí nedohrál Frances Tiafoe, důvodem bylo zranění, které si přivodil na kluzké trávě v londýnském areálu. Americký tenista skrečoval zápas s Rinkim Hijikatou. Následně pak byl přerušen i duel mezi Alejandrem Davidovichem a Alejandrem Tabilem, ač bylo dostatek světla. Hráči se však domluvili, že kvůli bezpečí dohrají zápas až v úterý.

"Queen's je bezpochyby jednou z nejlepších akcí roku, ale kurty jsou tam opravdu šíleně kluzké, zvláště v prvních dnech. Stačí se zeptat Del Potra. Francesovo zranění je smutné, věřme, že se uzdraví do WImbledonu," nechal se slyšet John Isner.

09:00 – Tunisanka Ons Jabeurová oznámila na tiskové konferenci na turnaji v Berlíně, že vynechá olympijský turnaj. Jako důvod uvedla obavy o zdravotní stav svého kolene, které trpí při rychlém střídání povrchů. Olympijský turnaj v Paříži tak přišel během dvou dnů o dvě velké osobnosti, krátce před Jabeurovou oznámila absenci i Aryna Sabalenková. Více informací najdete v článku.