Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Krejčíková kvůli zranění vynechá Toronto, Australané na OH ovládli mužskou čtyřhru

Krejčíková nebude startovat v Torontu kvůli zranění.
Krejčíková nebude startovat v Torontu kvůli zranění.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 3. srpna?

Hlavní události

14:11Matthew Ebden s Johnem Peersem zlikvidovali ve finále olympijských her v Paříži manko setu a brejku a po proměnění čtvrtého mečbolu slaví zisk zlatých medailí. Australané po dvou hodinách a čtyřech minutách přetlačili 6:7, 7:6, 10:8 nasazené Američany Austina Krajiceka a Rajeeva Rama. Austrálie získala nejcennější kov v této disciplíně po 28 letech, v Atlantě 1996 kralovali Todd Woodbridge s Markem Woodfordem.

08:00 – Česká tenisová jednička Barbora Krejčíková vynechá kvůli zranění stehna turnaj v Torontu. V Kanadě nebudou startovat ani první hráčka světa Polka Iga Šwiateková či Markéta Vondroušová. Na webu o tom informovali pořadatelé. "Poslední čtyři týdny byly neuvěřitelné, ale náročný program si vybral daň na mém zdravotním stavu, který si musím hlídat, abych mohla podávat stoprocentní výkony," uvedla na turnajovém webu Krejčíková.

Šwiateková se po zisku olympijského bronzu odhlásila kvůli únavě. "Program posledních týdnů byl náročný. Navíc jsem měnila povrchy, takže potřebuji víc času na odpočinek, abych byla připravené na turnaje v Americe," uvedla třiadvacetiletá Polka.

Další zprávy

22:13Paula Badosaová se na pětistovce ve Washingtonu probojovala do svého čtvrtého finále, prvního od předloňského ledna. Bývalá světová dvojka si v semifinále poradila 6:3, 6:3 s domácí Caroline Dolehideovou. O uhájení neporazitelnosti ve finálových duelech se utká se svou nejlepší kamarádkou a nasazenou jedničkou Arynou Sabalenkovou, nebo Marií Bouzkovou.

21:24Lorenzo Musetti vybojoval pro Itálii teprve druhou tenisovou medaili z olympijských her. V souboji o třetí místo přehrál v areálu Rolanda Garrose 6:4, 1:6, 6:3 Félixe Augera-Aliassimeho z Kanady a navázal na krajana Uberta De Morpurga, který získal bronzový kov přesně před 100 lety právě v Paříži. Více informací najdete v článku.

18:20 – Překvapivé ženské finále olympijského turnaje v Paříži vyhrála Qinwen Zheng. Sedmá hráčka světa přehrála 6:2, 6:3 Donnu Vekičovou, navázala na skalp světové jedničky Igy Šwiatekové a získala pro Čínu první medaili v singlových soutěžích. Poražená Chorvatka vybojovala nejcennější kov pro svou zemi ve dvouhrách. Více informací najdete v článku.

15:48Tomáš Macháč, který v pátek slavil triumf v mixu, s Adamem Pavláskem skončili ve čtyřhře mužů na olympijských hrách v Paříži na čtvrtém místě. V závěrečných bojích nenašli recept ani na druhý nasazený americký pár, v duelu o bronzové medaile podlehli 3:6, 4:6 Taylorovi Fritzovi a Tommymu Paulovi. Více informací najdete v článku.

11:52 – Singlová soutěž v Liberci bude pokračovat bez domácích tenistů. Poslední naděje Andrew Paulson nezvládl dohrávku čtvrtfinálového duelu a prohrál jasně 2:6, 3:6 s Elmerem Moellerem z Dánska. Na challengerech nezvládl ani své čtvrté kariérní čtvrtfinále.

09:17Andrej Rubljov sehrál ve čtvrtfinále podniku ATP 500 ve Washingtonu souboj dvou trápících se hráčů a nenašel v něm recept na Francese Tiafoea. Nejvýše nasazený prohrál s domácím zástupcem 4:6, 6:7. Tiafoe tímto vítězství zajistil domácího finalistu, v semifinále totiž změří síly s krajanem Sebastianem Kordou (H2H 3:2).

09:11Sebastian Korda porazil na pětistovce ve Washingtonu 6:4, 6:2 Jordana Thompsona, počtvrté v sezoně prošel do semifinále a dál útočí na svůj teprve druhý titul (Parma 2021). O druhé finále v aktuální sezoně a své první kariérní na akcích větších než ATP 250 se popere s krajanem Francesem Tiafoem (H2H 2:3).

08:30 – Kanadský tenista Denis Shapovalov byl diskvalifikován ve čtvrtfinále turnaje ve Washingtonu. Když jeho soupeř Ben Shelton získal v tie-breaku druhého setu mečbol, bývalý desátý hráč světa vztekle mrštil raketou a vzápětí něco zakřičel na diváka, který předtím volal na něho. Rozhodčí potrestal Shapovalova za nesportovní chování a zápas za stavu 7:6 (7:5), 6:6 (6:3) pro Američana skončil.

07:30Marie Bouzková odehrála ve Washingtonu své první kariérní čtvrtfinále na podnicích WTA 500 a přehrála v něm snadno 6:3, 6:1 teenagerku Robin Montgomeryovou. Pražská rodačka, která při svém debutu v hlavním městě USA porazila už tři domácí zástupkyně, si zahraje své druhé letošní semifinále a o finále bude bojovat s Arynou Sabalenkovou. Více informací najdete v článku.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Enetpulse