Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Krejčíková je ve wimbledonském čtvrtfinále i v deblu, čas na odpočinek ale nemá

Barbora Krejčíková s Laurou Siegemundovou prolétly do čtvrtfinále
Barbora Krejčíková s Laurou Siegemundovou prolétly do čtvrtfináleProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 9. července?

Hlavní události

21:25Barbora Krejčíková ve Wimbledonu postoupila mezi osmičku nejlepších den po dvouhře také v deblu s Laurou Siegemundovou. Ve večerním osmifinále na Centrálním kurtu, kam bylo utkání přesunuto kvůli vytrvalému dešti časovému presu v programu turnaje, česko-německá dvojice přehrála 6:1, 6:2 tchajwansko-ruské duo Hao-Ching Chan a Veronika Kuděrmetovová. Už zítra Krejčíkovou souboj o singlové semifinále proti Jeleně Ostapenkové, od 14:00 SELČ zahájí program na kurtu číslo 1. 

17:55Barbora Krejčíková si dnes ve Wimbledonu zahraje na ikonickém Centrálním kurtu. Pořadatelé na dvorec se zatahovatelnou střechou přesunuli kvůli skluzu v programu její osmifinále ve čtyřhře žen, ve které se česká tenistka s německou veteránkou Laurou Siegemundovou postaví tchajwansko-ruské dvojici Hao-Ching Chan a Veronika Kuděrmetovová.

14:31 – Pořadatelé Wimbledonu museli zareagovat na deštivé počasí, které osmý den po sobě komplikuje program travnatého grandslamu v londýnském All England Clubu. Jelikož stále není kompletně dohrané úvodní kolo smíšené čtyřhry, je finále odloženo ze čtvrtka až na neděli. Finále mixu by se mělo nově uskutečnit po souboji o titul ve dvouhře mužů, které jinak celý turnaj uzavírá.

13:22 – Úterní program ve Wimbledonu výrazně ovlivní déšť. Podle plánu se bude hrát od 14:00 SELČ pouze na dvou kurtech se zatahovací střechou, na které jsou naplánované čtyři čtvrtfinálové duely ve dvouhrách. Na ostatních dvorcích, na nichž by se měly představit i české deblistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková či junioři, se v lepším případě začne hrát až vpodvečer.

Další zprávy

20:05Jasmine Paoliniová měla před letošní sezonou na kontě jen čtyři výhry na grandslamech, na nichž nepřekročila 2. kolo. V roce 2024 ale září na všech majorech - po osmifinále na Australian Open a finále na Roland Garros je v semifinále Wimbledonu, kde v minulosti včetně kvalifikace prohrála 6 ze 7 utkání a v hlavní soutěži nikdy nevyhrála. Ve čtvrtfinále osmadvacetiletá Italka deklasovala 6:2, 6:1 Američanku Emmu Navarrovou, s níž přitom za poslední rok prohrála všechny tři vzájemné duely, a zajistila si posun již na post světové pětky. O finále se utká s Chorvatkou Donnou Vekičovou (H2H 2:1).

19:54Carlos Alcaraz ve Wimbledonu porazil 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 Američana Tommyho Paula a pokračuje na cestě za premiérovým obhájením grandslamového triumfu. V semifinále se jednadvacetiletý Španěl střetně stejně jako loni s Daniilem Medveděvem (H2H 4:2).

18:41Daniil Medveděv ve Wimbledonu udolal 6:7, 6:4, 7:6, 2:6, 6:3 zdravotně indisponovanou světovou jedničku Itala Jannika Sinnera a oplatil mu porážky z pěti posledních vzájemných duelů včetně finále letošního Australian Open. Postupem do semifinále na trávě v All England Clubu obhájil loňský výsledek a stejně jako před rokem v něm může narazit na Carlose Alcaraze, pokud si španělský mladík poradí s Tommym Paulem.

18:17Michael Vrbenský na antukovém challengeru v rumunském Iasi na dvě výhry z kvalifikace nenavázal. V úvodním kole hlavní soutěže čtyřiadvacetiletý Čech podlehl 6:1, 3:6, 1:6 španělskému teenagerovi Martinu Landalucemu.

18:14Vít Kopřiva v prvním vystoupení od porážky v prvním kole Wimbledonu s Novakem Djokovičem nezaváhal. Na antukovém challengeru v Salcburku čtvrtý nasazený Čech odstartoval výhrou 6:4, 7:6 nad Američanem s českými kořeny Tobym Kodatem.

18:08Zdeněk Kolář na antukovém challengeru v Salcburku nepřekvapil. Český tenista aktuálně až ze čtvrté světové stovky v Rakousku nestačil na pátého nasazeného Srba Hamada Medjedoviče, kterému za stavu 1:6 a 1:4 vzdal.

17:46 – V londýnském All England Clubu se sice s téměř pětihodinovým odkladem kvůli dešti začíná hrát i na kurtech bez střechy, pořadatelé ale už museli řadu zápasů odložit na středu. Mezi nimi je i duel Kateřiny Siniakové, které měla společně s Američankou Taylor Townsendovou usilovat o postup do semifinále čtyřhry žen.

16:15Donna Vekičová při premiéře ve čtvrtfinále Wimbledonu porazila 5:7, 6:4, 6:1 Lulu Sunovou z Nového Zélandu a poprvé postoupila do semifinále grandslamového turnaje. V něm osmadvacetiletá Chorvatka čeká na vítězku duelu mezi Emmou Navarrovou a Jasmine Paoliniovou.

16:10Jiří Veselý po triumfu na domácím challengeru v Praze na Štvanici prohrál šest ze sedmi zápasů. Na antukovém challengeru v rumunském Iasi třicetiletý Čech nestačil na nejvýše nasazeného Argentince Camila Uga Carabelliho, kterému podlehl 5:7, 3:6.

10:10 – Navzdory hladkému postupu do čtvrtfinále Wimbledonu byl srbský tenista Novak Djokovič po pondělní výhře nad Dánem Holgerem Runem naštvaný na diváky. Část z nich na centrálním kurtu v bezprostředním rozhovoru po zápase obvinil sedminásobný šampion z nedostatku respektu.

Měl pocit, že publikum na něj bučí, fanoušci ale povzbuzovali jeho soupeře hlasitě protaženým "Ruuuuuune", které zní podobně jako "boooooo", tedy výraz vyjadřující nelibost. Více v najdete v článku.

09:40 – Nejdelší cestu do čtvrtfinále měl ze všech  osmi doposud úspěšných hráčů wimbledonského pavouka Ital Lorenzo Musetti, který ve čtyřech utkáních strávil na kurtu 12 hodin a 27 minut, druhý je obhájce Carlos Alcaraz s 11 hodinami. Nejmémě má Alex De Minaur, který vzhledem ke skreči Lucase Pouilleho absolvoval jen tři zápasy.

09:00 – Italský tenis prožívá nejlepší období své celé historie. Vůbec poprvé se do grandslamového čtvrtfinále probojovali hned tři její zástupci. V bojích o wimbledonský titul nadále zůstávají Jannik Sinner, Jasmine Paoliniová a Lorenzo Musetti.