Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Korda si připsal jubilejní vítězství, Varillas v nové sezoně stále nevyhrál

Korda už má na svém kontě 100 výher.
Korda už má na svém kontě 100 výher.Profimedia
Nový rok, nová sezona. Tenis se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 7. února?

22:03Ana Bogdanová na domácí halové akci WTA 250 v Kluži porazila 6:2, 6:4 ruskou kvalifikantku Eriku Andrejevovou, když zápas ukončila ziskem pěti gamů v řadě, a postupem do čtvrtfinále obhájila loňský výsledek. O jeho překonání si 31letá Rumunka zahraje s nejvýše nasazenou Nizozemkou Arantxou Rusovou (h2h 3:0).

21:32 – 21. hráč světa Ugo Humbert vstoupil do domácího halového turnaje ATP 250 v Marseille výhrou 2:6, 6:1, 6:3 nad krajanem Hugem Gastonem. O semifinále, v němž nechyběl při žádném ze dvou předchozích startů (2019 a 2021), si pětadvacetiletý Francouz zahraje se Španělem Alejandrem Davidovichem, nebo Finem Emilem Ruusuvuorim.

20:48Marcos Giron i při svém třetím startu na domácím halovém klání v Dallasu postoupil minimálně do čtvrtfinále. Letos si třicetiletý Američan ve druhém kole poradil 6:4, 6:3 s šestým nasazeným Australanem Maxem Purcellem a navázal na včerejší první výhru v sezoně. O semifinále se utká s nejvýše nasazeným Francesem Tiafoem, nebo o jedenáct let mladším Alexem Michelsenem.

20:03 – Nejvýše nasazená hráčka turnaje WTA 250 v rumunské Kluži Arantxa Rusová zvládla i svůj druhý zápas. Zkušenou francouzskou kvalifikantku Alizé Cornetovou porazila 4:6, 6:4, 6:0 a postoupila mezi osmičku nejlepších. V boji o své teprve třetí semifinále na hlavním okruhu třiatřicetiletá Nizozemka narazí na Rusku Eriku Andrejevovou, nebo domácí Anu Bogdanovou.

19:35Federico Coría poprvé od července postoupil do čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a úspěšně na domácí antuce v Córdobě pokračuje v obhajobě loňské finálové účasti. Aktuálně až 93. hráč světa smetl ve druhém kole 6:1, 6:3 předloňského šampiona Alberta Ramose, kterého v tomto dějišti porazil i loni v semifinále. O první semifinále po roce se popere s Tomásem Martínem Etcheverrym, nebo Bernabém Zapatou.

19:25Karen Chačanov získal v roce 2018 v Marseille první ze svých pěti titulů a své letošní působení ve francouzské hale odstartoval drtivým vítězstvím 6:2, 6:2 nad Robertem Bautistou. Vzájemnou bilanci se španělským veteránem upravil na 4:7 ze svého pohledu a ve svém prvním letošním čtvrtfinále se utká s Félixem Augerem-Aliassimem, nebo Zhizhenem Zhangem.

19:17Tomáš Macháč si v hale v Marseille zahraje čtvrtfinále i ve čtyřhře. Pár hodin po postupu mezi nejlepší osmičku v singlu úspěšně vstoupil do deblové soutěže, když po boku Zhizhena Zhanga, se kterým uhrál semifinále na nedávném Australian Open, porazil 6:4, 6:3 německé duo Constantin Frantzen, Hendrik Jebens.

18:49Ons Jabeurová absolvuje na podniku WTA 500 v Abú Zabí svůj teprve druhý letošní turnaj a ve Spojených arabských emirátech začala suverénním vítězstvím 6:4, 6:1 ve šlágru s grandslamovou šampionkou Emmou Raducanuovou, která se vrací po zranění. O teprve druhé semifinále od finálové účasti ve Wimbledonu zabojuje proti Beatriz Haddadové Maiaové. Více informací najdete v článku.

17:20Marii Sakkariové, která na konci loňské sezony získala na WTA 1000 v Guadalajaře svůj teprve druhý kariérní titul, se vůbec nepovedly úvodní dva letošní individuální turnaje. Světová devítka prohrála ve druhém kole Australian Open s Elinou Avanesjanovou a v Abú Zabí končí hned po úvodním zápase, v němž schytala výprask 2:6, 1:6 od Sorany Cirsteaové. Rumunka bude ve čtvrtfinále čelit Darje Kasatkinové. Více informací najdete v článku.

16:49 Félix Auger-Aliassime je už téměř rok v krizi, ovšem na oblíbených halových betonech, na kterých získal všech svých pět titulů na okruhu ATP, se mu daří dál. V Marseille, kde při posledních dvou startech (2020 a 2022) prošel do finále, začal hladkou výhrou 6:2, 7:5 nad domácí divokou kartou Quentinem Halysem. Nasazený Kanaďan, jenž v předchozím týdnu postoupil do semifinále v Montpellieru, se ve druhém kole střetne s Zhizhenem Zhangem.

16:34Anna Blinkovová se v minulosti představila v hale v Kluži pouze předloni a z kvalifikace si došla až pro svůj jediný dosavadní titul. Nasazená trojka mohla ve druhém kole letošního ročníku zapsat už devátou výhru v tomto dějišti, ale překvapivě nestačila 1:6, 6:3, 4:6 na Nurii Párrizasovou. Španělka ve svém prvním letošním čtvrtfinále na nejvyšší tour změří síly s Elisabettou Cocciarettovou, či Harriet Dartovou.

15:41Beatriz Haddadová Maiaová se v Abú Zabí probojovala do svého prvního letošního čtvrtfinále a stále obhajuje loňskou semifinálovou účast. Nasazená Brazilka po třech hodinách a 43 minutách udolala v nejdelším zápase letošní sezony na ženském okruhu 7:6, 6:7, 6:1 trápící se Magdu Linetteovou a v dalším kole vyzve Emmu Raducanuovou, nebo Ons Jabeurovou.

15:39Dominik Palán porazil v indickém Čennaí 6:2, 2:6, 6:4 Samuela Vincenta Ruggeriho z Itálie a zajistil si své druhé kariérní čtvrtfinále na challengerech. O vyrovnání svého maxima bude 23letý Čech usilovat proti domácí nasazené dvojce Sumitovi Nagalovi.

14:40Linda Nosková v Abú Zabí nečekaně prohrála první kolo se Sarou Sorribesovou a v deblové soutěži se naopak postarala o překvapení. Česká teenagerka společně s Britkou Heather Watsonovou porazila 6:3, 7:6 nejvýše nasazený pár Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová.

14:27Tomáš Macháč pokračuje na oblíbených halových betonech ve skvělé formě. Šampion dvou loňských francouzských halových challengerů v Marseille stále neztratil set a zahraje si své třetí kariérní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Ve druhém kole přehrál 6:3, 6:2 nasazeného Itala Lorenza Musettiho a navázal na skalp bývalého šampiona a někdejší světové jedničky Andyho Murrayho. O premiérové semifinále na této úrovni bude bojovat s turnajovou jedničkou a obhájcem titulu Hubertem Hurkaczem, či Alexanderem Ševčenkem. Více informací najdete v článku.

13:17 – Deblová specialistka Miriam Kolodziejová skončila v hale v Kluži hned v prvním kole, když po boku Rusky Iriny Chromačevové nestačila 0:6, 5:7 na britsko-slovenskou dvojici Harriet Dartová, Tereza Mihalíková.

13:14Sara Erraniová v letošní sezoně až na čtvrtý pokus přešla přes první kolo hlavní soutěže, na nejvyšším okruhu poprvé od října. Bývalá světová pětka začala v hale v Kluži výhrou 6:2, 6:4 nad Caty McNallyovou. Na první čtvrtfinále na turnajích WTA od července 2021 bude útočit proti nasazené dvojce Tatjaně Mariaové.

11:47Darja Kasatkinová si v Abú Zabí poradila 6:3, 7:5 s kvalifikantkou Ashlyn Kruegerovou a zaznamenala své už 11. čtvrtfinále od začátku loňské sezony. Nasazená sedmička, která na 16 z posledních 21 turnajů včetně momentálního vystoupení ve Spojených arabských emirátech vyhrála alespoň dva zápasy, si o vylepšení svého maxima v tomto dějišti zahraje se Soranou Cirsteaovou, nebo Marií Sakkariovou.

09:10Sebastian Korda na turnaji v Marseille přehrál Huga Greniera 6:3, 2:6, 7:6, díky čemuž si připsal jubilejní stou výhru na okruhu. Zároveň se tak stal prvním Američanem narozeným v roce 2000, který tohoto milníku dosáhl.

06:00 – Souboj dvou hráčů, kteří na začátku nové sezony hledají formu, zvládl lépe Yannick Hanfmann, jenž dokázal na turnaji v Córdobě porazit ve třech setech 5:7, 7:6, 6:1 Juana Pabla Varillase z Peru. Zatímco německý tenista si připsal druhou výhru v novém roce, Varillas na první úspěch stále čeká. Hanfmann navíc potvrdil, že se mu na Peruánce daří – porazil ho ve všech čtyřech vzájemných zápasech.