Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Korda a Cobolli ve Washingtonu postoupili do finále, oba už přežili mečboly

Sebastian Korda je ve svém největším finále.
Sebastian Korda je ve svém největším finále.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 4. srpna?

Hlavní události

08:06Sebastian Korda na domácím turnaji ATP 500 ve Washingtonu, kde v roce 1992 triumfoval jeho otec Petr Korda, porazil dvakrát 6:4 krajana Francese Tiafoea a postoupil do svého osmého a dosud největšího finále. O teprve druhý titul a první mimo antuku si čtyřiadvacetiletý Američan, který v osmifinále odvrátil dva mečboly Thanasiho Kokkinakise, zahraje s Italem Flaviem Cobollim (H2H 1:0).

Sestřih zápasu

Sebastian Korda je ve svém největším finále
Livesport
Rozhovor se Sebastianem Kordou
Livesport

07:59Flavio Cobolli na podniku ATP 500 ve Washingtonu porazil 4:6, 7:5, 6:3 domácí světovou čtrnáctku Bena Sheltona, připsal si druhý skalp hráče TOP 20 (opět Sheltona) a poprvé na hlavním okruhu postoupil do finále. Dvaadvacetiletý Ital přitom už ve druhém vystoupení v metropoli USA čelil pěti mečbolům Alejandra Davidoviche.

Sestřih zápasu

Flavio Cobolli postoupil poprvé do finále turnaje ATP
Livesport
Rozhovor s Flaviem Cobollim
Livesport

Další zprávy

23:05 – Finále podniku WTA 500 ve Washingtonu už podruhé přerušuje nepřízeň počasí. Druhá část se české tenistce Marii Bouzkové povedla mnohem lépe a se Španělkou Paulou Badosaovou hraje v boji o svůj druhý a dosud největší titul 1:1 na sety (1:6, 6:4). Po pauze půjde v úvodním gamu rozhodující sady podávat za stavu 30:0.

23:02Jakub Menšík úspěšně zahájil přípravu na US Open. Do kvalifikace turnaje ATP Masters 1000 v Montrealu osmnáctiletý Čech vstoupil výhrou 6:3, 7:5 nad domácím outsiderem Tahem Baadim. O místo v hlavní soutěži se utká s dalším Kanaďanem startujícím na divokou kartu Liamem Draxlem, nebo Chorvatem Bornou Čoričem.

21:18 – Finálový duel Marie Bouzkové se Španělkou Paulou Badosaovou na turnaji WTA 500 ve Washingtonu byl kvůli blížící se bouřce a prevenci s ohledem na blesky přerušen. České tenistce se v boji o druhý titul zatím nedaří, po pauze půjde podávat za stavu 1:6 a 1:1.

19:24 – Krátce po Novaku Djokovičovi zkompletovala kariérní Golden Slam také Sara Erraniová ve čtyřhře žen. Zlatou medaili na olympiádě v Paříži italská tenistka získala po boku krajanky Jasmine Paoliniové, ve finále zdolaly 2:6, 6:1, 10:7 Mirru Andrejevovou a Dianu Šnajderovou. Ty se staly prvními Ruskami, které získaly v barvách neutrálních sportovců na letošních hrách cenný kov.

18:01 – Vítězem antukového challengeru v Liberci se stal osmý nasazený Hugo Dellien. Jednatřicetiletý Bolívijec ve finále zdolal 5:7, 6:4, 6:1 Dána Elmera Mollera a získal celkově 10. titul z turnajů této kategorie.

17:03Novak Djokovič si přeci jen splnil dětský sen a stal se olympijským šampionem. Dokázal to na svých až na celkově pátých hrách pod pěti kruhy a dva měsíce po operaci kolena. Ve finálovém souboji generací na antukovém Roland Garros v Paříži udolal 7:6, 7:6 Španěla Carlose Alcaraze, oplatil mu tři týdny starou porážku z wimbledonského finále a v 37 letech se stal nejstarším olympijským vítězem v tenisových soutěžích. Ziskem zlaté medaile pro sebe i celou srbskou výpravu zkompletoval sbírku všech velkých trofejí. Kariérní Golden Slam dal dohromady jako teprve pátý. Více informací najdete v článku

15:08 – V Montrealu byl rozlosován první ze dvou turnajů Masters 1000 před US Open. Z Čechů má jistý start v hlavní soutěži olmypijský šampion z mixu Tomáš Macháč, který se v prvním kole utká s Australanem Alexeiem Popyrinem, z kvalifikace může postoupit ještě Jakub Menšík. První akce od Wimbledonu čeká světovou jedničku Jannika Sinnera z Itálie, který kvůli angíně přišel o olympiádu. Kompletní los turnaje ATP 1000 v Montrealu

14:53 – Pouze dvě české tenistky se příští týden představí na turnaji WTA 1000 v Torontu, žádná olympionička z Paříže do Kanady nedorazí. Semifinalistka z roku 2019 Marie Bouzková, kterou dnes čeká finále ve Washingtonu, v prvním kole vyzve nasazenou Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, předloňská semifinalistka Karolína Plíšková začne proti Argentince Nadie Podoroské. Kompletní los turnaje WTA 1000 v Torontu

14:15 – Světová sedmička Qinwen Zheng odložila vstup do US Open Series. Jednadvacetiletá Číňanka, jež se v sobotu stala olympijskou vítězkou, se odhlásila z turnaje WTA 1000 v Torontu. Před posledním grandslamem sezony by se tak měla představit jen v Cincinnati.

13:24 – Čeští tenisté na olympijských hrách v Paříži druhou medaili nepřidali. V zápasech o cenný kov ve čtyřhře žen se nedařilo Karolíně Muchové a Lindě Noskové, které v boji o bronz podlehly hladce 2:6, 2:6 španělské dvojici Cristina Bucsaová a Sara Sorribesová. Další informace najdete v článku

07:54Marie Bouzková v deštěm přerušeném semifinále turnaje WTA 500 ve Washingtonu zdolala 6:4, 3:6, 6:3 světovou trojku Arynu Sabalenkovou a postoupila do svého celkově sedmého a dosud největšího finále. O druhý triumf a první mimo domácí půdu se utká se Španělkou Paulou Badosaovou (H2H 0:2). Více informací najdete v článku