Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Kopřiva ve Štětíně zopakoval loňské finále. Šramková si poprvé zahraje o titul

Aktualizováno
Vít Kopřiva ve Štětíně porazil obhájce titulu.
Vít Kopřiva ve Štětíně porazil obhájce titulu.ČTK / imago sportfotodienst / KRZYSZTOF CICHOMSKI
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 14. září?

Hlavní události

19:50Rebecca Šramková si na podniku WTA 250 v tuniském Monastiru zahraje premiérové finále na akcích této úrovně. Sedmadvacetiletá Slovenka v semifinále přehrála Italku Luciu Bronzettiovou 6:3, 6:4. O titul si zahraje proti Britce Sonay Kartalové.

17:25Vít Kopřiva na challengeru v polském Štětíně otočil semifinálový duel proti nasazené dvojce a obhájci titulu Federicu Coriovi. Český hráč zvítězil po tříhodinové bitvě 5:7, 7:5, 7:6, obhájil loňské finále a letos si už podruhé zahraje o titul.

Další zprávy

23:10 – Čeští tenisté zakončili skupinovou fázi na finálovém turnaji Davis Cupu ve španělské Valencii bez jediného vítězství. Po jasných porážkách 0:3 se Španělskem a Austrálií sice Jakub Menšík v souboji vyřazených týmů s Francií odvrátil dva mečboly a zdolal 2:6, 6:3, 7:5 Arthura Rinderknecha, nicméně Jiří Lehečka poté podlehl 7:6, 5:7, 4:6 Arthurovi Filsovi a Menšík s Adamem Pavláskem nezvládli po setech 6:7, 5:7 rozhodující deblové utkání s Pierrem-Huguesem Herbertem a Rinderknechem. Více informací najdete v článku.

21:08 – Argentinci přehráli ve svém posledním zápase ve Skupině D v britském Manchesteru už po dvouhrách Finsko a vítězstvím 3:0 si zajistili účast v listopadových vyřazovacích bojích ve španělské Málaze. Jistotu pokračování na finálovém turnaji mohli slavit díky výhře 6:7, 6:4, 6:3 Máxima Gonzáleze a Andrése Molteniho nad Harrim Heliövaarou a Patrickem Kaukovaltou. Více informací najdete v článku.

21:00 – Čeští tenisté mohou zakončit skupinovou fázi na finálovém turnaji Davis Cupu ve španělské Valencii bez jediného vítězství. Po jasných porážkách 0:3 se Španělskem a Austrálií sice Jakub Menšík v souboji vyřazených týmů s Francií odvrátil dva mečboly a zdolal 2:6, 6:3, 7:5 Arthura Rinderknecha, nicméně Jiří Lehečka poté podlehl 7:6, 5:7, 4:6 Arthurovi Filsovi. Rozhodne tak čtyřhra, do níž jsou zatím nahlášeni Menšík s Adamem Pavláskem. Více informací najdete v článku.

20:19 – Brazílie si proti Belgii připsala první vítězství na finálovém turnaji Davisova poháru a stále může postoupit do vyřazovacích bojů. Ve Skupině A na halovém betonu v italské Boloni se postarali o výhru už po singlech teenager Joao Fonseca, který porazil 6:3, 6:7, 6:3 Raphaela Collignona, a zkušený Thiago Monteiro po téměř tříhodinové bitvě se Zizouem Bergsem (4:6, 7:6, 7:5). Více informací najdete v článku.

19:45Linda Klimovičová na podniku W75 ve francouzském Le Neubourgu do svého jubilejního 10. finále nepostoupila. Česká tenistka musela za stavu 1:6, 0:2 skrečovat semifinále proti domácí Manon Leonardové.

18:25 – Čeští tenisté měli už před duelem s Francií jistotu, že letošní finálový turnaj Davisova poháru zakončí už ve skupinové fázi a neobhájí čtvrtfinále z předchozího ročníku. Jakub Menšík proti Arthuru Rinderknechovi odvrátil dva mečboly a po výhře 2:6, 6:3, 7:5 zajistil vedení 1:0. Druhou dvouhru proti Arthuru Filsovi odehraje Jiří Lehečka, kterého v posledních dnech trápila teplota. Více informací najdete v článku.

17:55Novak Djokovič se rozhodl reprezentovat Srbsko na domácí půdě v první světové skupině Davisova poháru v utkání proti Řecku. Bývalý první hráč světa snadno zvládl zápas proti Ionissu Xilasovi a po drtivé výhře 6:0, 6:1 zajistil své zemi vedení 2:0. První bod získal Miomir Kecmanovič, který porazil Aristotelise Thanose 6:3, 6:3.

16:30 – Tenisté Spojených států amerických měli už po výhře nad Slovenskem jistotu postupu na finálový turnaj Davisova poháru. V posledním klání skupiny C v čínském městě Zhuhai porazili 2:1 Německo, které mělo také zaručený postup. Američané rozhodli už po dvouhrách, když Reilly Opelka uspěl proti Henrimu Squiremu a Brandon Nakashima porazil Maximiliana Marterera. Jediný bod ve skupině ztratili až v závěrečné čtyřhře, ve které Austin Krajicek a Rajeev Ram nestačili na dvojici Kevin Krawietz a Tim Pütz. Více informací najdete v článku.

15:30 – Jiřího Lehečku v posledních dnech trápila teplota a v Davis Cupu nemohl zásáhnout do utkání proti Austrálii. V pátek už však s týmem trénoval a dnes do duelu proti Francii nastoupí. Jeho soupeřem bude francouzská jednička Arthur Fils. Úvodní dvouhru odehraje Jakub Menšík proti Arthuru Rinderknechovi. Devatenáctiletý český reprezentant si znovu zahraje i čtyřhru po boku zkušeného Adama Pavláska.

06:30 – Po porážkách od domácích Španělů a také Australanů završí zdecimovaný tým českých tenistů skupinou fázi Davisova poháru proti Francii, která se stejnou bilancí už také nemá šanci na postup do čtvrtfinále.

Kapitán Jaroslav Navrátil má se složením sestavy velké problémy, protože Jiřího Lehečku sužuje viróza a Tomáše Macháče křeče, kvůli nimž skrečoval oba zápasy. Lehečka už v pátek odpoledne po nemoci začal opět trénovat. Macháč svůj dnešní start vyloučil již s předstihem. Češi mají ve Valencii ještě Jakuba Menšíka a deblistu Adama Pavláska. Duel s Francií začne v 16 hodin.

07:03 – Bývalá světová jednička a čtyřnásobná grandslamová šampionka Naomi Ósakaová už podruhé ukončila spolupráci s belgickým trenérem Wimem Fissettem, pod jehož vedením vyhrála US Open i Australian Open. Šestadvacetiletá Japonka, jež na začátku sezony obnovila kariéru po mateřské pauze, by podle médií měla navázat spolupráci s francouzským koučem Patrickem Mouratoglouem. Více informací najdete v článku.

06:11 – V životní formě hrající Magdalena Frechová na podniku WTA 500 v Guadalajaře porazila ve svém největším čtvrtfinále 6:4, 6:3 kanadskou teenegerku Marinu Stakusicovou a podruhé v kariéře a poprvé na tvrdém povrchu postoupila do semifinále. O vyrovnání maxima z letošního Livesport Prague Open se šestadvacetiletá Polka střetne s Francouzkou Caroline Garciaovou (H2H 1:0).

06:06 – Sonay Kartalová, jež si teprve letos ve Wimbledonu připsala své první dvě výhry na okruhu WTA, v tuniském Monastiru vyhrála včetně dvoukolové kvalifikace už pět zápasů. Při premiéře ve čtvrtfinále dvaadvacetiletá britská tenistka zdolala 7:6, 6:2 Julii Starodubcevovou z Ukrajiny a zajistila si pozici mezi kvartetem nejlepších. O finále se utká s Němkou Evou Lysovou (H2H 1:0).

06:05Camila Osoriová na turnaji WTA 500 v mexické Guadalajaře porazila 7:6, 6:2 Rusku Kamillu Rachimovovou, jež minulý týden na stejném místě ovládla podnik nižší kategorie WTA 125k, vyhrála i třetí vzájemný duel a podeváté v kariéře postoupila do semifinále. O páté a dosud největší finále si dvaadvacetiletá Kolumbijka zahraje s Australankou Olivií Gadeckou (H2H 0:0).

05:59Eva Lysová na turnaji WTA 250 v tuniském Monastiru porazila 7:5, 6:3 Zeynep Sönmezovou z Turecka, navázala na skalp nasazené jedničky a dvojnásobné obhájkyně titulu Elise Mertensové a potřetí v kariéře postoupila do semifinále. O premiérové finále se dvaadvacetiletá Němka utká s Britkou Sonay Kartalovou, nebo Ukrajinkou Juliou Starodubcevovou.