Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Kopřiva se probil do finále challengeru, Sinner měl nakonec v osmifinále volno

Vít Kopřiva se popáté v kariéře probil do finále challengerů.
Vít Kopřiva se popáté v kariéře probil do finále challengerů.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 16. srpna?

Hlavní události

21:24Vít Kopřiva zapsal na challengeru v polském Grodzisku Mazowieckém svou první letošní čtvrtfinálovou účast a nakonec to dotáhl do svého pátého finále na této úrovni. Nejvýše nasazený zdolal v semifinále 6:4, 3:6, 6:1 Hazema Nawa ze Sýrie a o čtvrtý titul se utká s Marcem-Andreou Hüslerem (H2H 0:1).

Sestřih utkání Alcaraz – Monfils

Carlos Alcaraz překvapivě nezvládl dohrávku úvodního zápasu na Masters v Cincinnati a neobhájí loňskou finálovou účast. Šampion posledních dvou grandslamů prohrál ve druhém kole 6:4, 6:7, 4:6 s Gaëlem Monfilsem, který si připsal teprve 15. kariérní skalp TOP 5 a první po roce. Francouzský veterán ještě v rámci pátečního programu vyzve v osmifinále Holgera Runeho (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

Alcaraz překvapivě nezvládl úvodní zápas v Cincinnati.
Livesport

Sestřih utkání Ruud – Auger-Aliassime

Casper Ruud znovu po dvou týdnech prohrál s Félixem Augerem-Aliassimem. Zatímco ve čtvrtfinále olympiády v Paříži byl nezdar překvapivý, ve druhém kole na Masters v Cincinnati se dal po zdravotních problémech očekávat. Nejlepší Nor v historii ovšem schytal výprask 3:6, 1:6 a vůbec nedokázal vzdorovat. Kanaďan sehraje osmifinále s Jackem Draperem (H2H 0:1) ještě v rámci pátečního programu.

Ruud znovu po pár týdnech prohrál s Augerem-Aliassimem.
Livesport

20:06Jannik Sinner pošetřil na probíhajícím podniku Masters v Cincinnati síly. Jeden z největších favoritů a aktuální lídr žebříčku nemusí hrát osmifinále s Jordanem Thompsonem, který z turnaje kvůli zranění žebra odstoupil. V následujícím zápase má Ital šanci oplatit porážku Andrejovi Rubljovovi (H2H 5:3), s nímž prohrál právě ve čtvrtfinále před týdnem na Masters v Montrealu.

Další zprávy

23:06Mirra Andrejevová přehrála na akci WTA 1000 v Cincinnati 3:6, 6:3, 6:2 světovou pětku a finalistku posledních dvou grandslamů Jasmine Paoliniovou a vylepšila svou bilanci s hráčkami TOP 10 na 4:5. Sedmnáctiletá Ruska zapsala své šesté letošní a zároveň kariérní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a v Ohiu v něm nastoupí proti světové jedničce Ize Šwiatekové (H2H 0:0).

22:42Aryna Sabalenková porazila na tisícovce v Cincinnati 7:5, 6:2 Elinu Svitolinovou a už na osmém turnaji v řadě postoupila do čtvrtfinále. Šampionka posledních dvou ročníků Australian Open, která čeká na další titul od úspěšné lednové obhajoby v Melbourne Parku, si o čtvrté semifinále v tomto dějišti zahraje s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou (H2H 1:2).

21:33Karolína Muchová vypadla coby poslední Češka na probíhajícím podniku WTA 1000 v Cincinnati ve druhém kole. Bývalá světová osmička v něm neudržela vedení setu, nakonec domácí favoritce Jessice Pegulaové podlehla 7:5, 4:6, 2:6 a neobhájí loňskou finálovou účast. Američanka zatím v Ohiu navazuje na úspěšnou obhajobu titulu před pár dny na tisícovce v Montrealu a ještě v pátek vyzve v osmifinále krajanku Taylor Townsendovou (H2H 1:3). Více informací najdete v článku.

20:34Markéta Vondroušová musí kvůli zdravotním problémům kompletně vynechat letní sezonu amerických betonů včetně závěrečného grandslamu roku US Open. Aktuální světová osmnáctka, která odehrála poslední soutěžní zápas ve Wimbledonu, tak nebude v New Yorku obhajovat loňské čtvrtfinále a v žebříčku vypadne z nejlepší třicítky. Více informací najdete v článku.

20:30Alexander Zverev si v osmifinále na Masters v Cincinnati poradil navzdory ztrátě servisu v každém setu 7:5, 7:6 s Pablem Carreňem a s bývalou světovou desítkou vracející se po zranění vyhrál i čtvrtý vzájemný souboj. Šampion ročníku 2021 a loňský semifinalista se ve čtvrtfinále střetne s domácím Benem Sheltonem, nebo Fábiánem Marozsánem.

19:52Andrej Rubljov našel druhým týdnem po sobě recept na Brandona Nakashimu a ani tentokrát mu nepovolil set. Ruský tenista, který se v posledních týdnech postupně vyhrabává z krize a před pár dny hrál finále na Masters v Montrealu, zvítězil na tisícovce v Cincinnati 7:6, 6:1. Ve čtvrtfinále může bývalý finalista potkat stejně jako před týdnem v Kanadě světovou jedničku Jannika Sinnera.

19:40Iga Šwiateková vyhrála snadno i třetí vzájemný souboj s Martou Kosťukovou. V osmifinále na tisícovce v Cincinnati přehrála aktuálně 21. hráčku světového pořadí dvakrát 6:2 a zahraje si o vyrovnání svého zdejšího maxima a zároveň loňského výsledku. Světovou jedničku ve čtvrtfinále vyzve Mirra Andrejevová, nebo kolegyně z TOP 10 žebříčku Jasmine Paoliniová.

15:51 – Minimálně s hodinovým zpožděním začne páteční program na prestižní tisícovce v americkém Cincinnati, kde není kompletně dohráno ani druhé kolo. Na souboj o postup do osmifinále stále čeká i Karolína Muchová, která má vyzvat domácí Jessicu Pegulaovou. Program se rozjede nejdříve v 18:00 našeho času.

08:15Ben Shelton ve druhém kole domácího Masters v Cincinnati musel odvrátit mečbol Tomáse Martína Etcheverryho aby vyrovnal svůj nejlepší zdejší výsledek z roku 2022. Americký mladík porazil argentinského antukáře 6:7, 7:6, 6:3 a o postup do čtvrtfinále se utká s Fabiánem Marozsánem.

08:05Jack Draper v Cincinnati vyřadil devátého nasazeného Stefanose Tsitsipase a při své premiéře postoupil mezi šestnáctku nejlepších. Britský mladík zvítězil 3:6, 6:4, 7:5, přestože Řek ve třetím setu podával na vítězství.

07:40 Jasmine Paoliniová zvládla první zápas v rámci US Open Series a v Cincinnati postoupila mezi šestnáctku nejlepších. Italka, která na nedávné olympiádě v Paříži slavila zlato ve čtyřhře, přehrála 7:6, 6:3 Anastasii Potapovovou. O obhájení loňského čtvrtfinále se utká s přemožitelkou Karolíny Plíškové Mirrou Andrejevovou.

07:35Karolína Plíšková na tisícovce v Cincinnati nestačila na teenagerku Mirru Andrejevovou a na poslední generálce před US Open vypadla ve druhém kole. Češka v premiérovém vzájemném utkání prohrála jasně 2:6, 3:6 za necelou hodinu a půl a turnaje US Open Series opouští s negativní bilancí 2:3.

07:30 – Na tisícovce v Cincinnati se kvůli dešti nedohrálo několik večerních zápasů. Na postup do dalšího kola si musí počkat i dva z hlavních favoritů, zlatá medailistka z Paříže Qinwen Zheng i Carlos Alcaraz. Číňanku dělí od výhry jediný game, španělův zápas s Gaëlem Monfilsem byl přerušen v tie-breaku druhé sady.