Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Kolář vyhrál turnaj ITF v Polsku, Češi znají los dalších akcí ATP a WTA

Karolína Muchová a další dvě Češky startují v příštím týdnu v Ningbu.
Karolína Muchová a další dvě Češky startují v příštím týdnu v Ningbu.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 13. října?

Hlavní události

12:47 – Bývalý 111. hráč světa Zdeněk Kolář se po výsledkových nezdarech a tři měsíce dlouhé pauze propadl ve světovém žebříčku až do páté světové stovky a zpátky nahoru se musí drát přes menší turnaje ITF. Hned ten druhý v polském Grodzisku Mazowieckém proměnil v triumf bez ztráty setu, v prvním letošním finále osmadvacetiletý Čech porazil 6:3, 6:4 domácího Jaszu Szajrycha.

Sestřih zápasu Sinner  – Djokovič

Jannik Sinner počtvrté v kariéře vyhrál turnaj série Masters 1000 a připsal si již sedmý letošní triumf. Italský tenista ovládl tisícovku v Šanghaji, kde ve finále porazil 7:6, 6:3 čtyřnásobného šampiona Novaka Djokoviče a potřetí výhře v řadě s ním vyrovnal vzájemnou bilanci na 4:4. Celkově si v 22. finále připsal 17. titul a Srba připravil o magickou 100. trofej. Více informací najdete v článku

Jannik Sinner porazil Novaka Djokoviče potřetí v řadě
Livesport

Rozhovor se Sinnerem

Rozhovor s Jannikem Sinnerem po vítězství ve finále.
Livesport

09:30 – Tři české tenistky se představí v hlavní soutěži na silně obsazené pětistovce v čínském Ningbu. Barbora Krejčíková má na úvod coby nasazená čtyřka volno. Karolína Muchová, která po finále v Pekingu vynechala Wuhan, čeká na soupeřku z kvalifikace a Kateřina Siniaková změří síly s Magdou Linetteovou.

09:20Jiří Lehečka bude jediným českým zástupcem na podniku ATP 250 v belgických Antverpách. Rodák z Mladé Boleslavi plní roli nasazené pětky a stejně jako na probíhajícím Masters v Šanghaji začne soubojem s antukovým specialistou Jaumem Munarem. Nejvýše nasazenými jsou Alex de Minaur a Stefanos Tsitsipas.

09:15Tomáš Macháč by se měl v příštím týdnu ukázat na akci ATP 250 v Kazachstánu. Český tenista, který hrál v sobotu o finále na Masters v Šanghaji, je nasazenou pětkou a jeho úvodním protivníkem bude domácí divoká karta Timofej Skatov.

Další zprávy

14:05 – Poslední letošní podnik série WTA 1000 ve Wuhanu ovládla světová dvojka Aryna Sabalenková. V repríze finále lednového Australian Open porazila 6:3, 5:7, 6:3 domácí Qinwen Zheng, která si finále tisícovek zahrála poprvé v kariéře. Běloruska v tomto dějišti vyhrála i 17. zápas a se třemi tituly se stala nejúspěšnější hráčkou turnaje.

10:40 Marek Gengel už třetím týdnem po sobě triumfoval na akci M15 v Šarm aš-Šajchu. Devětadvacetiletý Čech porazil ve finále 6:4, 7:6 Roberta Strombachse a získal svůj 14. kariérní titul a třináctý v tomto egyptském městě.

10:36 – Přemožitelky Kateřiny Siniakové ze semifinále Anna Danilinová s Irinou Chromačevovou zdolaly ve finále wuhanské tisícovky 6:3, 7:6 americkou dvojici Asia Muhammadová, Jessica Pegulaová a získaly už čtvrtý společný titul v této sezoně. Pro obě se jedná o největší triumf.

09:43Wesley Koolhof s Nikolou Mektičem získali čtvrtý letošní a celkově pátý společný titul. Bývalí šampioni Turnaje mistrů porazili ve finále šanghajského Masters 6:4, 6:4 argentinské duo Máximo González a Andrés Molteni, které v semifinále vyřadilo Adama Pavláska a Jeana-Juliena Rojera.