Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Klimovičová změnila občanství, Wawrinka bude pokračovat i v sezoně 2025

Livesport
Linda Klimovičová bude nově reprezentovat Polsko.
Linda Klimovičová bude nově reprezentovat Polsko.ČTK / imago sportfotodienst / PIOTR KUCZA
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 25. října?

Hlavní události

16:18Tomáš Macháč se do semifinále na třetím ze čtyř posledních turnajů neprodral. Na halové pětistovce ve Vídni podlehl 3:6, 6:3, 1:6 Britu Jacku Draperovi a nedokázal mu oplatil debakl z letošního US Open.

06:02 – Česko přišlo o svou aktuálně 11. nejlepší tenistku. Dvacetiletá olomoucká rodačka Linda Klimovičová se rozhodla změnit občanství a nově bude reprezentovat Polsko, kde v poslední době trénuje v klubu BKT Advantage Bielsko-Biała. "S radostí oznamujeme, že Linda Klimovičová dnes získala polské občanství a bude naši zemi reprezentovat na turnajích ITF i WTA," napsal ve čtvrtek na sociální sítě trenér polského klubu Piotr Szczypka.

Semifinalistka dívčího Wimbledonu už vyhrála pět turnajů ITF a v žebříčku figuruje na 184. místě, což z ní dělá aktuálně pátou nejlepší Polku po Ize Šwiatekové (2.), Magdaleně Frechové (24.), Magdě Linetteové (40.) a Maje Chwalinské (171.).

05:55 – Stan Wawrinka krátce po čtvrtečním vyřazení z domácího halového turnaje v Basileji potěšil spoustu tenisových fanoušků. Trojnásobný grandslamový šampion oznámil, že radost na tenisovém okruhu bude rozdávat i v roce 2025. V březnu oslaví již 40. narozeniny.

Další zprávy

14:35 – Pokud Kateřina Siniaková na turnaji WTA 250 v čínském Guangzhou postoupí do finále, vyzve v něm v neděli vítězku druhého semifinále mezi Luciou Bronzettiovou a Caroline Dolehideovou. Italka ve čtvrtfinále smetla 6:4, 6:1 domácí Xiyu Wang, Američanka zdolala ve třech setech Španělku Jessicu Bouzasovou.

12:27 – Světová sedmička Qinwen Zheng z Číny na pětistovce v Tokiu zatím úspěšně zvládá svou generálku na premiérový Turnaj mistryň. Kanaďanku Leylah Fernandezovou v japonské metropoli porazila 6:0, 1:6, 6:3, vzájemnou bilanci po druhé výhře během pár týdnů vyrovnala na 2:2 a na páté ze sedmi posledních akcí postoupila do semifinále. V něm se nejvýše nasazená Číňanka utká se světovou šestnáctkou Ruskou Dianou Šnajderovou (H2H 0:0).

11:19 – Kateřina Siniaková v čínském Guangzhou bude i o víkendu pokračovat v obou soutěžích. Pár hodin po postupu do semifinále dvouhry se dostala dokonce už do nedělního finále čtyřhry, ve které hraje poprvé s domácí Shuai Zhang. Nejvýše nasazená česko-čínská dvojice ve třech zápasech ztratila dohromady jen osm gamů, v semifinále přehrála 6:3, 6:1 maďarsko-belgický pár Ana Bondárová a Kimberley Zimmermannová.

10:36 – Kateřina Siniaková si v sobotu v čínském Guangzhou zahraje o první letošní a celkově 11. finále na okruhu WTA s Olgou Danilovičovou (H2H 0:0). Třiadvacetiletá Srbka ve svém prvním čtvrtfinále na tvrdém povrchu porazila dvakrát 6:4 thajskou kvalifikantku Mananchayu Sawangkaewovou.

10:15 – Tenisový magazín Come On! se zaměřil nekvalitu tenisových míčků, které se začaly vyrábět v Číně a hráčům přivádějí zdravotní problémy. Karolína Muchová promluvila o povedeném turnaji v Pekingu a sestavila svou ideální hráčku.

09:50Sajaka Išiiová na domácí půdě v Tokiu odstoupila ze svého premiérového turnaje WTA. Devatenáctiletá japonská kvalifikantka po čtyřech výhrách laboruje se zraněním břišních svalů, které ji nepustí ke čtvrtfinálovému zápasu proti světové šestnáctce Dianě Šnajderové. Ruska v semifinále narazí na Qinwen Zheng, nebo Leylah Fernandezovou.

08:34 – Nejvýše nasazená Kateřina Siniaková v čínském Guangzhou porazila 6:4, 7:5 na vysoké riziko hrající Američanku Bernardu Peraovou, vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 6:1 a postupem do semifinále vyrovnala své letošní maximum na hlavním okruhu ze srpnového Clevelandu. Rok dlouhé čekání na finále se pokusí ukončit v zápase proti Srbce Olze Danilovičové, nebo thajské kvalifikantce Mananchaye Sawangkaewové. Více informací najdete v článku.

07:44 – Aktuálně až 155. hráčka světa Sofia Keninová v Tokiu přehrála 6:3, 6:4 světovou devítku a pět zápasů neporaženou šampionku z Ningba Darju Kasatkinovou, podruhé v sezoně skolila hráčku TOP 10 a poprvé od loňského září vyhrála tři zápasy po sobě. O své teprve druhé finále od Roland Garros 2020 a návrat do TOP 100 si americká vítězka Australian Open 2020 zahraje s další rozjetou soupeřkou Karie Boulterovou z Velké Británie (H2H 1:0).

07:11Katie Boulterová na podniku WTA 500 v Tokiu smetla 6:2, 6:1 Kanaďanku Biancu Andreescuovou a se ztrátou pouhých 11 gamů ve třech zápasech prolétla do semifinále. V něm se osmadvacetiletá Britka utká s Darjou Kasatkinovou, nebo Sofií Keninovou.

05:30 – Tři čeští tenisté budou v pátek na hlavním okruhu bojovat o postup do semifinále. Kateřina Siniaková se v čínském Guangzhou utká od 7:00 SELČ s Američankou Bernardou Peraovou a muži se pokusí potvrdit skvělou formu na pětistovce ve Vídni – Tomáš Macháč od 14:00 nastoupí proti Britu Jacku Draperovi a Jakub Menšík bude večer (nejdříve od 19:30) čelit Australanu Alexi de Minaurovi.