Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Klimovičová změnila občanství, Wawrinka bude pokračovat a los pařížského Masters

Livesport
Linda Klimovičová bude nově reprezentovat Polsko.
Linda Klimovičová bude nově reprezentovat Polsko.ČTK / imago sportfotodienst / PIOTR KUCZA
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 25. října?

Hlavní události

20:38 – V Paříži byl rozlosován poslední letošní turnaj série Masters 1000, kterého se zúčastní minimálně dva čeští tenisté. Jiří Lehečka začne proti Britu Jacku Draperovi, Tomáš Macháč bude v prvním kolečelit domácí divoké kartě Arthuru Rinderknechovi. Do hlavní soutěže se může dostat ještě Jakub Menšík, pokud ve Vídni postoupí do semifinále. nebo ve francouzské metropoli projde kvalifikací. Těžký los má světová jednička Jannik Sinner, který začne proti Benu Sheltonovi, nebo Félixi Augeru-Aliassimemu. Los turnaje ATP Masters 1000 v Paříži

19:15 – Necelou hodinu po Basileji přichází o svou nasazenou jedničku také pětistovka ve Vídni. Německý šampion z roku 2021 Alexander Zverev neudržel vedení proti Lorenzu Musettimu, prohrál 6:2, 6:7, 4:6 a soupeři nedokázal oplatit porážku z olympiády v Paříži. Italský tenista, který upravil bilanci s hráči elitní desítky na 8:24, si o finále zahraje s Britem Jackem Draperem (H2H 0:1).

Sestřih zápasu

Alexander Zverev neudržel vedení proti Lorenzu Musettimu
Livesport

16:18Tomáš Macháč se do semifinále na třetím ze čtyř posledních turnajů neprodral. Na halové pětistovce ve Vídni podlehl 3:6, 6:3, 1:6 Britu Jacku Draperovi a nedokázal mu oplatil debakl z letošního US Open. Více informací najdete v článku

Sestřih zápasu

Tomáš Macháč podlehl Jacku Draperovi
Livesport

06:02 – Česko přišlo o svou aktuálně 11. nejlepší tenistku. Dvacetiletá olomoucká rodačka Linda Klimovičová se rozhodla změnit občanství a nově bude reprezentovat Polsko, kde v poslední době trénuje v klubu BKT Advantage Bielsko-Biała. "S radostí oznamujeme, že Linda Klimovičová dnes získala polské občanství a bude naši zemi reprezentovat na turnajích ITF i WTA," napsal ve čtvrtek na sociální sítě trenér polského klubu Piotr Szczypka.

Semifinalistka dívčího Wimbledonu už vyhrála pět turnajů ITF a v žebříčku figuruje na 184. místě, což z ní dělá aktuálně pátou nejlepší Polku po Ize Šwiatekové (2.), Magdaleně Frechové (24.), Magdě Linetteové (40.) a Maje Chwalinské (171.).

05:55 – Stan Wawrinka krátce po čtvrtečním vyřazení z domácího halového turnaje v Basileji potěšil spoustu tenisových fanoušků. Trojnásobný grandslamový šampion oznámil, že radost na tenisovém okruhu bude rozdávat i v roce 2025. V březnu oslaví již 40. narozeniny.

Další zprávy

23:50Jakub Menšík již čtvrtý z pěti posledních soubojů s hráči TOP 10 nevyhrál. Ve čtvrtfinále halové pětistovky ve Vídni devatenáctiletý Čech neudržel vedení proti světové desítce Alexi de Minaurovi z Austrálie, neproměnil ani jeden ze čtyř brejkbolů a prohrál 7:6, 3:6, 4:6. Více informací najdete v článku

22:32 – V semifinále turnaje ATP 500 v Basileji jsou dva Francouzi. Na Arthura Filse navázal také Giovanni Mpetshi Perricard, který ve svém třetím a dosud největším čtvrtfinále udolal bez ztráty podání 6:7, 6:3, 7:6 Kanaďana Denise Shapovalova. O finále si zahraje s Dánem Holgerem Runem.

20:56Karen Chačanov v hale ve Vídni porazil snadno bez ztráty podání 6:1, 6:4 Itala Mattea Berrettiniho, když trefil 15 winnerů a udělal jen osm nevynucených chyb, a na pátý pokus si připsal jeho skalp. V semifinále sedm zápasů neporažený Rus čeká na vítěze duelu mezi Jakubem Menšíkem a Alexem de Minaurem.

20:00Holger Rune v Basileji porazil 6:2, 6:4 Belgičana Davida Goffina a také svůj třetí start na švýcarské pětistovce přetavil minimálně v semifinále. Letos v něm dánský finalista z roku 2022 narazí na Denise Shapovalova, nebo Giovanniho Mpetshi Perricarda.

18:24 – 23. hráč světa Ben Shelton v hale v Basileji zdolal i díky odvrácení všech šesti brejkbolů 7:5, 6:7, 6:4 nejvýše nasazeného Rusa Andreje Rubljova, který tak v pondělí může přijít o postupovou pozici v boji o Turnaj mistrů, a na 11. pokus si připsal první letošní skalp hráče TOP 20 (mimo Laver Cup). Američan v semifinále narazí na Francouze Arthura Filse (H2H 1:1), s nímž prohrál před měsícem v Tokiu.

15:44Stefanos Tsitsipas od olympiády nevyhrál na sedmi turnajích po sobě víc jak dva zápasy po sobě. Vhale v Baileji řecký tenista vypadl ve čtvrtfinále po porážce 6:7, 3:6 s francouzským mladíkem Arthurem Filsem, kterému podlehl i před rokem v Antverpách.

14:35 – Pokud Kateřina Siniaková na turnaji WTA 250 v čínském Guangzhou postoupí do finále, vyzve v něm v neděli vítězku druhého semifinále mezi Luciou Bronzettiovou a Caroline Dolehideovou. Italka ve čtvrtfinále smetla 6:4, 6:1 domácí Xiyu Wang, Američanka zdolala ve třech setech Španělku Jessicu Bouzasovou.

12:27 – Světová sedmička Qinwen Zheng z Číny na pětistovce v Tokiu zatím úspěšně zvládá svou generálku na premiérový Turnaj mistryň. Kanaďanku Leylah Fernandezovou v japonské metropoli porazila 6:0, 1:6, 6:3, vzájemnou bilanci po druhé výhře během pár týdnů vyrovnala na 2:2 a na páté ze sedmi posledních akcí postoupila do semifinále. V něm se nejvýše nasazená Číňanka utká se světovou šestnáctkou Ruskou Dianou Šnajderovou (H2H 0:0).

11:19 – Kateřina Siniaková v čínském Guangzhou bude i o víkendu pokračovat v obou soutěžích. Pár hodin po postupu do semifinále dvouhry se dostala dokonce už do nedělního finále čtyřhry, ve které hraje poprvé s domácí Shuai Zhang. Nejvýše nasazená česko-čínská dvojice ve třech zápasech ztratila dohromady jen osm gamů, v semifinále přehrála 6:3, 6:1 maďarsko-belgický pár Ana Bondárová a Kimberley Zimmermannová.

10:36 – Kateřina Siniaková si v sobotu v čínském Guangzhou zahraje o první letošní a celkově 11. finále na okruhu WTA s Olgou Danilovičovou (H2H 0:0). Třiadvacetiletá Srbka ve svém prvním čtvrtfinále na tvrdém povrchu porazila dvakrát 6:4 thajskou kvalifikantku Mananchayu Sawangkaewovou.

10:15 – Tenisový magazín Come On! se zaměřil nekvalitu tenisových míčků, které se začaly vyrábět v Číně a hráčům přivádějí zdravotní problémy. Karolína Muchová promluvila o povedeném turnaji v Pekingu a sestavila svou ideální hráčku.

09:50Sajaka Išiiová na domácí půdě v Tokiu odstoupila ze svého premiérového turnaje WTA. Devatenáctiletá japonská kvalifikantka po čtyřech výhrách laboruje se zraněním břišních svalů, které ji nepustí ke čtvrtfinálovému zápasu proti světové šestnáctce Dianě Šnajderové. Ruska v semifinále narazí na Qinwen Zheng, nebo Leylah Fernandezovou.

08:34 – Nejvýše nasazená Kateřina Siniaková v čínském Guangzhou porazila 6:4, 7:5 na vysoké riziko hrající Američanku Bernardu Peraovou, vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 6:1 a postupem do semifinále vyrovnala své letošní maximum na hlavním okruhu ze srpnového Clevelandu. Rok dlouhé čekání na finále se pokusí ukončit v zápase proti Srbce Olze Danilovičové, nebo thajské kvalifikantce Mananchaye Sawangkaewové. Více informací najdete v článku.

07:44 – Aktuálně až 155. hráčka světa Sofia Keninová v Tokiu přehrála 6:3, 6:4 světovou devítku a pět zápasů neporaženou šampionku z Ningba Darju Kasatkinovou, podruhé v sezoně skolila hráčku TOP 10 a poprvé od loňského září vyhrála tři zápasy po sobě. O své teprve druhé finále od Roland Garros 2020 a návrat do TOP 100 si americká vítězka Australian Open 2020 zahraje s další rozjetou soupeřkou Karie Boulterovou z Velké Británie (H2H 1:0).

07:11Katie Boulterová na podniku WTA 500 v Tokiu smetla 6:2, 6:1 Kanaďanku Biancu Andreescuovou a se ztrátou pouhých 11 gamů ve třech zápasech prolétla do semifinále. V něm se osmadvacetiletá Britka utká s Darjou Kasatkinovou, nebo Sofií Keninovou.

05:30 – Tři čeští tenisté budou v pátek na hlavním okruhu bojovat o postup do semifinále. Kateřina Siniaková se v čínském Guangzhou utká od 7:00 SELČ s Američankou Bernardou Peraovou a muži se pokusí potvrdit skvělou formu na pětistovce ve Vídni – Tomáš Macháč od 14:00 nastoupí proti Britu Jacku Draperovi a Jakub Menšík bude večer (nejdříve od 19:30) čelit Australanu Alexi de Minaurovi.