Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Junior Mrva na US Open vyhrál čtyřhru chlapců, Peták a Paštiková neuspěli

Maxim Mrva a Rei Sakamoto na US Open vyhráli čtyřhru juniorů
Maxim Mrva a Rei Sakamoto na US Open vyhráli čtyřhru juniorůJAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 7. září?

Hlavní události

20:09 – Čtvrtfinalista letošního chlapeckého Wimbledonu Maxim Mrva ve dvouhře slaví první grandslamový triumf mezi juniory. Sedmnáctiletý Čech vyhrál na US Open čtyřhru, s Japoncem Reiem Sakamotem ve finále porazili 7:5 a 7:6 dalšího Čecha Denise Petáka se Švýcarem Flynnem Thomasem a potvrdili roli nasazených jedniček.

20:13 – Šestnáctiletá Julie Paštiková s Juliou Stusekovou prohrály i druhé finále na grandslamu juniorek. Po Australian Open se česko-německá dvojice nedočkala triumfu ani na US Open, v boji o titul podlehla 2:6, 6:4 a 6:10 Malak Allamiové z Maroka s Norkou Emily Sartzovou-Lundeovou.

Další zprávy

19:49Max Purcell a Jordan Thompson měsíc po neúspěchu ve finále Wimbledonu ovládli čtyřhru mužů na US Open. V boji o titul Australané porazili 6:4, 7:6 německou dvojici Kevin Krawietz a Tim Pütz. Třicetiletý Thompson si připsal první grandslamový triumf, šestadvacetiletý Purcell už slavil ve Wimbledonu 2022 s Matthewem Ebdenem.

18:55 – Česká tenistka Darja Viďmanová na antukovém turnaji ITF W35 v portorické Punta Cana zdolala 1:6, 6:2, 6:3 nejvýše nasazenou Indku Sahaju Yamalapalliovou a postoupila do svého šestého a dosud největšího finále. O třetí titul si jednadvacetiletá rodačka z Moskvy, která si krátkým návratem na tenisový okruh zpestřuje prázdniny na univerzitě v americké Georgii, zahraje s Němkou Alexandrou Vecicovou (H2H 0:0).

16:29Jakub Nicod na antuce v rakouském Tullnu své challengerové maximum potřetí nevylepšil. V semifinále dvacetiletý Čech nestačil na Brita Jana Choinského a prohrál 4:6, 4:6.

15:11 – Obhájci titulu Italové se budou muset příští týden ve skupinové fázi Davisova poháru obejít bez světové tenisové jedničky Jannika Sinnera. Kapitán italského týmu Filippo Volandri oznámil, že Sinner, jehož čeká v neděli finále US Open proti Američanovi Tayloru Fritzovi, v Boloni hrát nebude, protože si po newyorském grandslamu potřebuje odpočinout. "Po konzultaci vedení svazu a jeho týmu jsme se dohodli, že Jannika z nominace uvolníme, aby se mohl zotavit," uvedl Volandri v prohlášení. Více informací najdete v článku

05:02Taylor Fritz na domácím US Open udolal při premiéře v semifinále grandslamu 4:6, 7:5, 4:6, 6:4, 6:1 krajana Francese Tiafoea, s nímž si poradil posedmé v řadě, a stal se prvním americkým finalistou majoru od Wimbledonu 2009 (Andy Roddick). O titul si šestadvacetiletý Američan zahraje s Jannikem Sinnerem (H2H 1:1). Více informací najdete v článku

04:34 – Světová jednička Jannik Sinner při premiéře v semifinále US Open porazil 7:5, 7:6, 6:2 britského kamaráda Jacka Drapera a podruhé v kariéře postoupil do finále majoru. O druhý velký triumf si italský vítěz lednového Australian Open zahraje proti lepšímu z amerického souboje mezi Taylorem Fritzem a Francesem Tiafoem. Více informací najdete v článku