Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Havlíčková v 19 letech přerušila kariéru, Knutsonová vyhrála dvakrát 6:0

Lucie Havlíčková přerušila kariéru kvůli zdravotním problémům
Lucie Havlíčková přerušila kariéru kvůli zdravotním problémůmProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 13. června?

Hlavní události

13:11 – Sedmadvacetiletá Češka Gabriela Knutsonová během kariéry nadělila soupeřkám jen devět kanárů, ve druhém kole turnaje ITF W60 v portugalském Guimares však nadělila hned dva Američance Madison Siegové, v repríze loňského finále zvítězila 6:0, 6:0 a poprvé vyhrála zápas bez ztráty gamu.

Sestřih utkání Berrettini – Shapovalov

Matteo Berrettini si na prvním turnaji po dvouměsíční pauze zaviněné různými zdravotními potížemi poradil i s druhým soupeřem. Na oblíbené trávě ve Stuttgartu po třísetové bitvě s Romanem Safiullinem porazil 6:4, 6:4 Kanaďana Denise Shapovalova a svou bilanci na zeleném pažitu na jihozápadě Německa vylepšil na 11:1. Ve čtvrtfinále se italský šampion z let 2019 a 2022 utká s Benem Sheltonem, nebo Jamesem Duckworthem. Více informací najdete v článku.

Berrettini ve druhém kole ve Stuttgartu dominoval.
Livesport

Sestřih utkání Korda – Nardi

Sebastian Korda na podniku ATP 250 v Hertogenboschi zvládl roli favorita i ve druhém letošním zápase na trávě, když Itala Lucu Nardiho porazil dvakrát 7:5 a postoupil do čtvrtfinále. O první letošní sérii tří vítězství po sobě a vyrovnání maxima na zeleném pažitu si třiadvacetiletý Američan zahraje s krajanem Tommym Paulem, nebo Australanem Alexeiem Popyrinem.

Sebastian Korda postoupil do čtvrtfinále
Livesport

12:40 – Vítězka loňského ročníku French Open juniorek Lucie Havlíčková se po květnovém turnaji ve slovinském Otočeci rozhodla přerušit svou kariéru. "Důvodem jsou aktuální zdravotní problémy, které si nepřeje specifikovat," sdělil webu sport.cz tiskový mluvčí Karel Tejkal.

Další zprávy

20:39 – Zápas druhého kola travnatého turnaje WTA 250 v Norttinghamu mezi Lindou Fruhvirtovou a nasazenou jedničkou Ons Jabeurovou byl kvůli dešti odložen na pátek. Vítězka by měla v tentýž den vyzvat Karolínu Plíškovou v boji o místo v semifinále.

20:16Robin Montgomeryová na trávě Hertogenboschi porazila 6:3, 6:3 Němku Jule Niemeierovou a poprvé postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. V něm devatenáctiletá Američanka vyzve dvojnásobnou obhájkyni titulu Jekatěrinu Alexandrovovou (H2H 0:0).

19:42 Milos Raonic bude na trávě v Hertogenboschi útočit na své první semifinále na nejvyšším okruhu od konce sezony 2020. Bývalý finalista Wimbledonu přetlačil ve druhém kole v souboji bývalých hráčů elitní desítky 4:6, 6:2, 7:5 Roberta Bautistu a ve čtvrtfinále vyzve nasazenou jedničku Alexe de Minaura (H2H 0:2).

18:55Martin Krumich ve slovenské Bratislavě neúspěšně útočil na své druhé kariérní čtvrtfinále na challengerech (Prostějov 2022). Jednadvacetiletý Čech podlehl ve druhém kole 3:6, 6:7 Martínovi Landalucemu ze Španělska.

18:44Ben Shelton získal na začátku dubna na domácí antuce v Houstonu svůj druhý kariérní titul, ale od té doby se mu nedaří. Přípravu na Wimbledon zahájil porážkou ve Stuttgartu, druhý nasazený v úvodním zápase nestačil 6:7, 6:4, 3:6 na kvalifikanta a 101. hráče světa Jamese Duckwortha. Dvaatřicetiletý Australan zabojuje o své teprve třetí semifinále na nejvyšším okruhu a první od sezony 2021 proti dvojnásobnému šampionovi Matteovi Berrettinimu (H2H 0:0).

17:56Alex de Minaur vstoupil do travnaté části sezony vítězstvím 7:5, 6:4 nad lucky loserem Zizouem Bergsem v Hertogenboschi a obhájil loňské čtvrtfinále. Devátý hráč světa a nejvýše nasazený si o vylepšení svého maxima na nizozemském pažitu zahraje s Robertem Bautistou, nebo Milosem Raonicem.

16:38Miriam Kolodziejová s Annou Siskovou vyřadily v Hertogenboschi nasazené jedničky Jessicu Pegulaovou a Demi Schuursovou. Na cenný skalp však nenavázaly, ve čtvrtfinále prohrály 6:7, 4:6 s Ingrid Neelovou a Bibiane Schoofsovou.

16:35Karen Chačanov překvapivě nezvládl hned svůj první letošní zápas na travnatých dvorcích. V Hertogenboschi prohrál dohrávku s letos se trápícím Aleksandarem Vukicem, který nakonec ruského člena TOP 30 žebříčku v duelu rozloženém do dvou dnů zdolal 6:4, 5:7, 7:6. Ve čtvrtfinále se Australan utká s obhájcem titulu Tallonem Griekspoorem (H2H 0:0).

15:33 – Světová pětka Jessica Pegulaová na prvním turnaji po dvou měsících, během kterých léčila bolest v oblasti krční páteře, skončila na raketě druhé soupeřky. Na trávě v nizozemském Hertogenboschi třicetiletá Američanka nestačila na Srbku Aleksandru Kruničovou, šampionce z roku 2019 a aktuálně až 400. hráčce světa podlehla 6:7, 7:6, 4:6. Více informací najdete v článku.

15:19Tommy Paul v nizozemském Hertogenboschi porazil ve svém prvním letošním zápase na trávě 5:7, 6:4, 6:3 Australana Alexeie Popyrina a postoupil do čtvrtfinále. V něm se druhý nasazený Američan utká s krajanem Sebastianem Kordou (H2H 1:3).

15:08Rafael Nadal nebude startovat ve Wimbledonu, který v minulosti na londýnské trávě dvakrát vyhrál. Bývalá světová jednička se chce co nejlépe připravit na svůj poslední olympijský turnaj v Paříži, jenž se bude hrát na antuce v areálu Rolanda Garrose. Nadal to dnes uvedl na sociálních sítích. "Domnívám se, že pro mé tělo je nejlepší neměnit povrch a hrát do té doby (olympijských her) stále na antuce. Proto letos vynechám Wimbledon," řekl osmatřicetiletý Španěl, který hraje pravděpodobně svou poslední sezonu. 

14:47 – Tenisté si na letošním Wimbledonu zahrají o rekordní odměny. Třetí grandslamový turnaj sezony, kde bude na londýnské trávě v All England Clubu obhajovat titul ve dvouhře Markéta Vondroušová, má celkovou dotaci 50 milionů liber (1,4 miliardy korun). Oproti loňsku jde o nárůst o 5,3 milionu liber, tedy 11,9 procenta. Organizátoři to dnes uvedli na svém webu. Vítěz dvouhry si nově přijde na 2,7 milionu liber (79 milionů korun), poražení obdrží zhruba poloviční částku. Vloni získali šampioni 2,35 milionu liber. Více obdrží také účastníci prvního kola, kteří získají 60 tisíc liber, o pět tisíc více než vloni.

14:02 – Jednadvacetiletá Britka Emma Raducanuová na domácí trávě v Nottinghamu smetla i svou druhou soupeřku, Ukrajinku Darju Snigurovou přehrála dvakrát 6:2 a podruhé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. O první sérii tří výher v řadě od loňského března a teprve třetí kariérní semifinále na hlavním okruhu si vítězka US Open 2021 zahraje s krajankou Francescou Jonesovou, nebo Američankou Ashlyn Kruegerovou. 

13:27 – Ruska Veronika Kuděrmetovová na 13. ze 14 letošních turnajů neporazila víc jak jednu soupeřku. Na trávě v Hertogenboschi bývalá světová devítka skončila ve druhém kole na Maďarce Dalmě Gálfiové, které podlehla 3:6, 6:3, 5:7. 

12:43 – Světová šestnáctka Jekatěrina Alexandrovová protáhla svou neporazitelnost na trávě v nizozemském Hertogenboschi již na 12 utkání, byť před turnajem prohrála 7 z posledních 8 duelů. Ve druhém kole si ruská vítězka posledních dvou ročníků poradila znovu po roce s Američankou Eminou Bektasovou (7:5, 6:4) a postoupila do čtvrtfinále.

12:19Brandonu Nakashimovi se letos na trávě daří. Po semifinále na challengeru v Surbitonu postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP 250 ve Stuttgartu, kde si po krajanu Christopheru Eubanksovi poradil i s Francouzem Richardem Gasquete, kterého porazil 6:3, 6:4.

11:30 – Novak Djokovič už týden po operaci kolena chodí bez berlí, i když znatelně kulhá. Srbský tenista se rozhodl pro zrychlenou léčbu v Centru hyperbarické medicíny v Bělehradě.