Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Haddadová Maiaová otočila stav 0:5, Golubicovou porazila až na pátý pokus

Beatriz Haddadová Maiaová porazila neoblíbenou soupeřku.
Beatriz Haddadová Maiaová porazila neoblíbenou soupeřku.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje ve středu 21. srpna?

Hlavní události

21:41David Goffin ve Winston Salemu porazil 6:3, 6:3 Francouze Arthura Rinderknecha, poprvé od Wimbledonu 2022 vyhrál na hlavním okruhu víc jak dva zápasy po sobě a poprvé od ledna 2023 postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm se třiatřicetiletý belgický semifinalista z let 2012 a 2014 utká s Bornou Čoričem, nebo Rinkym Hijikatou.

Sestřih zápasu

David Goffin postoupil do 60. čtvrtfinále
Livesport

06:10 – Nejvýše nasazená Beatriz Haddadová Maiaová se na úvod podniku WTA 250 v Clevelandu dočkala výhry nad neoblíbenou soupeřkou. Brazilská tenistka porazila Švýcarku Viktoriji Golubicovou 6:3, 7:5, byť ve druhé sadě prohrávala 0:5 a postupně čelila šesti setbolům. Po 11 letech a čtyřech porážkách na akcích ITF si připsala premiérový skalp neoblíbené soupeřky. O čtvrtfinále si 23. hráčka světa zahraje se Španělkou Cristinou Bucsaovou (H2H 3:0).

Další zprávy

23:54Kateřina Siniaková měla v Clevelandu druhý den po sobě namále proti kvalifikantce, znovu však nepříznivý vývoj otočila a zvítězila v tie-breaku rozhodujícího setu. Španělku Jessicu Bouzasovou udolala navzdory 13 dvojchybám a devíti ztraceným servisům 2:6, 6:4, 7:6, teprve počtvrté v sezoně vyhrála v hlavní soutěži dva zápasy v řadě a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své letošní maximum. O jeho překonání si zahraje se Sarou Sorribesovou, nebo Peyton Stearnsovou.

22:30Beatriz Haddadová Maiaová v Clevelandu smetla 6:2, 6:1 Španělku Cristinu Bucsaovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila na 4:0. Ve čtvrtfinále se nejvýše nasazená Brazilka utká s domácí Sofií Keninovou, nebo Francouzkou Clarou Burelovou.

18:38 – Markéta Vondroušová se podrobila operaci levého ramena, s nímž měla delší dobu problémy. Loňská vítězka Wimbledonu nehrála od 2. července a dnes na instagramu zveřejnila fotografii z nemocničního lůžka. "S bolestí v rameni bojuju už pár měsíců a nebyla jiná možnost, než jít na operaci. Vše dobře dopadlo a brzy začnu rehabilitovat," napsala pětadvacetiletá tenistka, jež kvůli zdravotním problémům nemohla obhajovat stříbrnou olympijskou medaili a přišla také o poslední grandslam sezony US Open. Další informace najdete v článku

11:39 – Vítězka Pardubické juniorky 2024 Eliška Ticháčková slaví vítězný debut v hlavní soutěži na turnaji žen. Na domácím antukovém podniku ITF W75 v Přerově sedmnáctiletá Češka smetla 6:3, 6:1 Britku Freyu Christieovou (774. v WTA). 

08:56 – Světová jedenáctka Danielle Collinsová ve své rozlučkové sezoně teprve podruhé a poprvé po sérii 13 úspěšných startů nezvládla vstup do turnaje. Na pětistovce v Monterrey nejvýše nasazená Američanka neudržela vedení proti Erice Andrejevové a prohrála 6:1, 3:6, 3:6. Dvacetiletá Ruska si tak připsala první skalp členky TOP 20 a poprvé na hlavním okruhu postoupila do čtvrtfinále. 

06:03Linda Nosková vstoupila do generálky na US Open drtivou výhrou. Na turnaji WTA 500 v mexickém Monterrey deklasovala 19letá Češka 6:0, 6:1 kazašskou deblistku Annu Danilinovou a přerušila sérii tří porážek. O čtvrtfinále si zahraje s Číňankou Xiyu Wang (H2H 0:2), které může oplatit vyřazení z olympiády. Více informací v článku.

05:58 – Španěl Pablo Carreňo smetl ve Winston Salemu, kde před osmi lety získal první ze svých sedmi titulů na okruhu ATP, i druhého soupeře. Kazacha Alexandera Ševčenka porazil snadno dvakrát 6:2 a postoupil do osmifinále. V něm se 33letý hráč utká s Australanem Aleksandarem Vukicem (H2H 0:0).