Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Gengel získal na turnaji M15 v egyptském Šarm aš-Šajchu čtvrtý letošní titul

Gengel triumfoval v egyptském Šarm aš-Šajchu.
Gengel triumfoval v egyptském Šarm aš-Šajchu.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / RenĂ© Vigneron
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 29. září?

Hlavní události

11:00 – Marek Gengel vyhrál turnaj M15 na tvrdém povrchu v egyptském Šarm aš-Šajchu. Druhý nasazený ve finále porazil Rusa Alexandra Binda 6:4, 6:3 a navázal na tři zdejší tituly ze začátku roku. Český tenista během turnaje ztratil jediný set v semifinále.

13:35 –  Holger Rune v Tokiu přemohl domácího Keie Nišikoriho po odvrácení mečbolu a postoupil do semifinále. Dánský mladík zvítězil 3:6, 6:2, 7:5, přestože v rozhodující sadě prohrával už 3:5. O finále se utká s vítězem duelu mezi Benem Sheltonem a Arthurem Filsem.

Sestřih zápasu

Rune odvrátil mečbol a porazil Nišikoriho.
Livesport

14:20 – Carlos Alcaraz zvládl suverénně i druhý zápas po vítězství na Laver Cupu a rychlém přesunu do Číny. S Tallonem Griekspoorem ztratil pouze tři hry a po výhře 6:1, 6:2 za necelou hodinu prolétl do čtvrtfinále v Pekingu. O obhájení loňského semifinále se utká s Karenem Chačanovem.

Sestřih zápasu

Alcaraz smetl Griekspoora.
Livesport

Další zprávy

16:50 – Ben Shelton svůj největší titul, který získal loni v Tokiu, neobhájí. Američan ve čtvrtfinále prohrál v tříhodinové bitvě 5:7, 7:6, 6:7 s Arthurem Filsem. Francouz, který vyřadil i nasazenou jedničku Taylora Fritze, tak zkopletoval kvarteto semifinalistů. O postup do finále si zahraje s Holgerem Runem.

16:15 – Coco Gauffová vyhrála v Pekingu i druhý zápas pod vedením nového trenéra Matta Dalyho. Po Francouzce Claře Burelové neztratila set ani s 34. hráčkou světa Katie Boulterovou. Američanka zvítězila 7:5, 6:2 a postoupila mezi šestnáct nejlepších hráček. Už jen dvě soupeřky ji dělí od obhajoby loňského semifinále, tou první bude vítězka duelu mezi Naomi Ósakaovou a Katie Volynetsovou.

11:35 – Shuai Zhang, která před turnajem v Pekingu prohrála 24 zápasů v řadě, zaznamenala už třetí výhru na domácí tisícovce a postoupila mezi nejlepší šestnáctku.Číňanka přehrála Greet Minnenovou 6:2, 6:3 a o čtvrtfinále se utká s Polkou Magdalenou Frechovou.

11:15 – Program turnajů WTA 1000 a ATP 500 v Pekingu už druhým dnem v řadě komplikuje déšť. Hraje se tak pouze na hlavním dvorci, kde je k dispozici zatahovací střecha. Včera se kvůli počasí nedostala na kurt Kateřina Siniaková k deblovému utkání s Taylor Townsendovou a nastoupily až dnes, zápas je v tie-breaku druhého setu přerušený.

10:20 – Jack Draper v Tokiu skrečoval čtvrtfinále proti Ugu Humbertovi za stavu 5:7, 1:2. Britský tenista, který letos zažívá nejlepší sezonu a v minulých letech laboval se zraněními, tak poslal Francouze do semifinále, kde se utká s Tomášem Macháčem.

10:10 – Jessica Pegulaová na turnaji WTA 1000 v Pekingu poprvé dokázala porazit Veroniku Kudermetěvovou. Finalistka nedávného US Open musela proti neoblíbené Rusce sáhnout po obratu a nakonec po více než dvou a půl hodinách zvítězila 6:7, 6:1, 6:2. O čtvrtfinále si zahraje se Španělkou Paulou Badosaovou.

09:30 – Karen Chačanov v Pekingu porazil 7:6, 7:6 Francisca Cerúndola, přemožitele Jakuba Menšíka, a postoupil mezi osm nejlepších. S Argentincem vyhrál i sedmý vzájemný duel, první mimo turnaje Masters. O druhé zdejší semifinále si zahraje s Carlosem Alcarazem nebo Tallonem Griekspoorem.

08:20 – Tomáš Macháč na turnaji ATP 500 v Tokiu porazil Američana Alexe Michelsena 7:6, 6:3, navázal na třísetové skalpy Alexeie Popyrina a Tommyho Paula a poprvé postoupil do semifinále na pětistovce. O své druhé letošní i kariérní finále se utká s vítězem duelu mezi Ugem Humbertem a Jackem Draperem.

07:20 – Rebecca Šrámková desátý zápas v řadě nevyhrála, ve třetím kole v Pekingu byla nad její síly Paula Badosaová. Slovenská kvalifikantka prohrála se zkušenou Španělkou 5:7, 5:7 a z posledních 15 zápasů našla přemožitelku teprve podruhé. V předchozích týdnech si zahrála finále v Monastiru a vyhrála turnaj v Hua Hinu.

07:05 – Magdalena Frechová na tisícovce v Pekingu otočila duel s dvanáctou nasazenou Dianou Šnajderovou a postoupila mezi šestnáctku nejlepších. Polská tenistka zvítězila 0:6, 6:3, 6:4 a vyrovnala vzájemnou bilanci na 1:1.

07:00 – Yunchaokete Bu na turnaji v Pekingu porazil šestého nasazeného Lorenza Musettiho 6:2, 6:4 a dál pokračuje ve skvělých výkonech na domácí půdě. Číňan, který minulý týden v Hangzhou zaznamenal své první semifinále, si připsal první skalp hráče TOP 20 a postoupil do premiérového čtvrtfinále na pětistovkách.