Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Gauffová se rozešla s trenérem Gilbertem, Bouzková zrušila start v Pekingu

Coco Gauffová ukončila spolupráci s trenérem Bradem Gilbertem.
Coco Gauffová ukončila spolupráci s trenérem Bradem Gilbertem.FATIH AKTAS / ANADOLU / Anadolu via AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 19. září?

Hlavní události

08:58 Marie Bouzková nejspíše stále nevyléčila nemoc, kvůli níž před pár dny nenastoupila ke čtvrtfinále na pětistovce v Guadalajaře. Pražská rodačka se totiž odhlásila z podniku WTA 1000 v Pekingu, který je na programu v příštích dvou týdnech. Účast zrušily mimo jiné i Viktoria Azarenková, Caroline Wozniacká a Caroline Garciaová.

Sestřih utkání Safiullin – Fognini

Roman Safiullin vykročil za obhajobou loňské finálové účasti na turnaji ATP 250 v čínském Chengdu těsnou výhrou 6:3, 4:6, 6:4 nad finalistou ročníku 2018 Fabiem Fogninim. O teprve druhé letošní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu (lednové Brisbane) se ruský tenista popere s domácím talentem Juncheng Shangem (H2H 0:1).

Safiullin úspěšně odstartoval obhajobu loňského finále.
Livesport

Sestřih utkání Nišikori – Shang

Kei Nišikori absolvoval v čínském Chengdu svůj teprve osmý letošní turnaj a zakončil jej hned po úvodním zápase. Bývalý čtvrtý hráč světa a grandslamový finalista, který už několik let neustále bojuje se zdravotními problémy, nestačil dvakrát 4:6 na talentovaného domácího teenagera Juncheng Shanga. Číňan se o své čtvrté letošní a zároveň kariérní čtvrtfinále na turnajích ATP utká s Romanem Safiullinem, nebo Fabiem Fogninim.

Nišikori skončil na akci ATP v Chengdu hned na úvod.
Livesport

06:05Coco Gauffová ukončila úspěšnou a 14měsíční spolupráci s trenérem Bradem Gilbertem, pod jehož vedením poprvé triumfovala na akcích WTA 500, prestižních tisícovkách i grandslamech a vyšplhala se na post světové dvojky. Jedním z důvodů může být absence titulu od zvládnuté lednové obhajoby na menším turnaji v Aucklandu. Američanka navíc už od konce června čeká na čtvrtfinálovou účast.

O rozchodu informoval 63letý americký kouč, jenž v minulosti vedl mimo jiné Andreho Agassiho, Andyho Roddicka či Andyho Murrayho. "Coco, v tvých teprve 20 letech máš před sebou zářnou budoucnost a nepřeji ti nic jiného než úspěchy. Já už se těším na další kapitolu trenérské kariéry," uvedl na sociální síti X Gilbert, jenž to jako hráč dotáhl ve světovém žebříčku na čtvrté místo.

Další zprávy

19:04Jiří Veselý dohrával v rámci čtvrtečního programu na challengeru ve Francii utkání prvního kola a o pár hodin později nastoupil k souboji o své teprve druhé letošní čtvrtfinále. Někdejší 35. hráč světa musel v souboji bývalých členů TOP 50 žebříčku vzdát po prohraném tie-breaku domácímu Benjaminovi Bonzimu.

17:39 – Na podniku WTA 250 v thajském Hua Hinu absolutně selhaly nasazené hráčky včetně turnajové dvojky Kateřiny Siniakové. Ani jedna z osmičky nasazených totiž neprošla do čtvrtfinálové fáze. Poslední obětí se stala Katie Volynetsová, která ve druhém kole podlehla 6:3, 4:6, 4:6 Tamaře Zidanšekové.

17:24Rebecca Šramková si druhým týdnem po sobě zahraje čtvrtfinále. Slovenská tenistka, která přijela do thajského Hua Hinu ihned po finálové účasti v tuniském Monastiru, zdolala v zápase druhého kola přerušeném deštěm 7:6, 6:4 bývalou šampionku a nasazenou čtyřku Magdu Linetteovou. Na druhé semifinále na nejvyšším okruhu bude útočit proti Janě Fettové (H2H 1:2).

14:51Michael Vrbenský zakončil své působení na větším challengeru v rakouském Bad Waltersdorfu ve druhém kole. Čtyřiadvacetiletý český kvalifikant v něm dle očekávání nestačil na Thiaga Seybotha Wilda, s aktuálně 96. hráčem světového pořadí prohrál 1:6, 4:6.

14:46Darja Kasatkinová, která se stala po několika omluvenkách od hráček TOP 10 nasazenou jedničkou, úspěšně zahájila svůj debut na pětistovce v Soulu. Ruska sice třikrát ztratila servis, nicméně Hailey Baptisteové ho sebrala šestkrát a americkou outsiderku přehrála 6:4, 6:2. Ve čtvrtfinále změří síly s Emmou Raducanuovou (H2H 2:0).

13:31 – Od 19. do 24. listopadu se ve španělské Málaze uskuteční závěrečné boje o triumf v Davisově poháru. Letos bez českých tenistů, kteří neprošli skupinou. Loňští šampioni z Itálie budou čelit ve čtvrtfinále Argentině a vítěz si zahraje s USA, nebo Austrálií. Domácí Španělsko čeká ve čtvrtfinále Nizozemsko a postupující tým vyzve Německo, či Kanadu.

13:12Emma Raducanuová může projít i při svém druhém startu na Korea Open do semifinále. Bývalá šampionka US Open přehrála ve druhém kole na pětistovce v Soulu 6:4, 6:3 loňskou finalistku Yue Yuan a popáté v sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm bude její soupeřkou nejvýše nasazená Darja Kasatkinová, nebo Hailey Baptisteová. Více informací najdete v článku.

12:41 – V Berlíně startuje v pátek další ročník exhibičního Laver Cupu, v němž se utkají evropský tým a světový výběr. První ze tří hracích dnů nabídne souboje Caspera Ruuda s Franciscem Cerúndolem, Stefanose Tsitsipase s Thanasim Kokkinakisem a Grigora Dimitrova s Alejandrem Tabilem. Páteční program zakončí čtyřhra mezi dvojicemi Carlos Alcaraz, Alexander Zverev a Taylor Fritz, Ben Shelton.

12:23 – Jiří Veselý rozehrál utkání prvního kola na challengeru ve Francii už ve středu a odvrátil celkem čtyři setboly. Za stavu 7:6, 2:2 byl zápas přerušen a český kvalifikant ho musel dohrávat až ve čtvrtek. Italského protivníka Mattea Giganteho nakonec porazil 7:6, 6:3 a ještě dnes zabojuje proti domácímu Benjaminovi Bonzimu (H2H 0:1) o své teprve druhé letošní čtvrtfinále.

11:32Hynek Bartoň to v rumunském Sibiu dotáhl z kvalifikace až do svého prvního čtvrtfinále na challengerech. Dvacetiletý Čech porazil ve druhém kole 6:3, 6:4 nasazenou dvojku Timofeje Skatova a připsal si svůj druhý kariérní skalp TOP 200. Aktuálně 470. hráč světa vyzve ve čtvrtfinálovém utkání Pola Martína, nebo Christopha Negritua.

10:51Beatriz Haddadová Maiaová si na pětistovce v Soulu poradila v souboji bývalých finalistek 6:3, 6:4 s Ajlou Tomljanovicovou, kterou v posledních letech velmi často sužují zdravotní potíže, a i při svém druhém startu na Korea Open postoupila do čtvrtfinále. V něm světová sedmnáctka a čtvrtfinalistka nedávného US Open změří síly s lucky loserem Polinou Kuděrmetovovou (H2H 0:0).

10:10Kateřina Siniaková nepotvrdila na turnaji WTA 250 v thajském Hua Hinu roli nasazené dvojky a skončila již ve druhém kole. Aktuální deblová světová jednička podlehla 3:6, 3:6 trápící se Nadie Podoroské, se kterou ani ve třetím vzájemném souboji neuhrála set. Argentinka ve svém prvním čtvrtfinále po roce vyzve Katie Volynetsovou, či Tamaru Zidanšekovou. Více informací najdete v článku.

08:50Amanda Anisimovová musela kvůli nevolnosti za stavu 5:7, 1:4 ze svého pohledu vzdát utkání druhého kola na pětistovce v Soulu. Do čtvrtfinále tak prošla Viktorija Tomovová, která si o své třetí letošní semifinále a celkově páté zahraje s Veronikou Kuděrmetovovou (H2H 1:0).

06:00Maria Sakkariová nebude startovat na blížící se tisícovce v Pekingu, kde začne 25. září hlavní soutěž. V čínském hlavním městě budou chybět také Linda Nosková, Markéta Vondroušová či Karolína Plíšková. Z českých tenistek se představí úřadující wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, Marie Bouzková a Karolína Muchová.