Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Gauffová prolétla do čtvrtfinále French Open, Palicová po dvou letech triumfovala

Gauffová je čtvrtým rokem po sobě ve čtvrtfinále French Open.
Gauffová je čtvrtým rokem po sobě ve čtvrtfinále French Open.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 2. června?

Hlavní události

13:14 Coco Gauffová si už čtvrtým rokem po sobě zahraje čtvrtfinále French Open. Finalistka předloňského ročníku smetla 6:1, 6:2 debutantku v osmifinále grandslamů Elisabettu Cocciarettovou, na postup potřebovala jen hodinu hry. O semifinále se úřadující šampionka US Open popere s Clarou Tausonovou, či Ons Jabeurovou.

12:01Barbora Palicová se na akci W50 ve Slovinsku dostala do svého druhého letošního finále a získala svůj celkově třetí titul, první od srpna 2022. Dvacetiletá Češka ve finále zdolala 6:1, 2:6, 6:4 Victorii Mbokovou z Kanady.

Další zprávy

23:13Jannik Sinner poprvé na letošním French Open ztratil set. V osmifinále proti domácímu Corentinu Moutetovi prohrával 3:6 a 0:1 s mankem brejku, od té chvíle ale přepnul na vyšší level, nenabídnul žádný další brejkbol a zvítězil 2:6, 6:3, 6:2, 6:1. O první semifinále na pařížské antuce si dvaadvacetiletý Ital zahraje s Bulharem Grigorem Dimitrovem (H2H 3:1).

21:24Grigor Dimitrov na antukovém French Open porazil 7:6, 6:3, 7:6 Poláka Huberta Hurkacze, s nímž vyhrál všech sedm tie-breaků i šest vzájemných zápasů, a zkompletoval sbírku grandslamových čtvrtfinále. O místo mezi čtyřkou nejlepších si 33letý Bulhar zahraje s Jannikem Sinnerem, nebo Corentinem Moutetem.

19:25 – Partneři Kateřina Siniaková s Tomášem Macháčem si poprvé společně vyzkoušeli smíšenou čtyřhru na grandslamech. Česká dvojice v prvním kole French Open podlehla 2:6, 6:7 nasazeným sedmičkám Su-Wei Hsieh a Janovi Zieliňskému.

19:10Barbora Krejčíková s Belgičanem Joranem Vliegenem úspěšně zahájili své působení v mixu letošního French Open. V úvodním kole přemohli 6:4, 4:6, 10:2 chorvatské duo Donna Vekičová, Ivan Dodig.

18:21Kateřina Siniaková a Coco Gauffová na letošním French Open poprvé spojily síly ve čtyřhře žen a úvodní zápas zvládly suverénně. Nasazené pětky smetly 6:3, 6:0 Annu Danilinovou a Yifan Xu a ve druhém kole změří síly s českou dvojicí Miriam Kolodziejová, Anna Sisková.

18:08Ons Jabeurová ukončila na French Open jízdu Clary Tausonové a obhájila loňskou čtvrtfinálovou účast. Debutantku v osmifinále grandslamů, která vyřadila bývalou šampionku Jelenu Ostapenkovou a také finalistku ročníku 2020 Sofii Keninovou, přehrála dvakrát 6:4. O první semifinále v tomto dějišti bude trojnásobná grandslamová finalistka bojovat s Coco Gauffovou (H2H 2:4).

16:31Carlos Alcaraz ztratil ve čtyřech zápasech na letošním French Open jen jeden set. Loňský semifinalista a jeden z největších favoritů suverénně ovládl osmifinále s Félixem Augerem-Aliassimem, finalistu nedávné tisícovky v Madridu přehrál 6:3, 6:3, 6:1 a zajistil si souboj se Stefanosem Tsitsipasem (H2H 5:0). Více informací najdete v článku.

16:17 – Bývalá šampionka Barbora Krejčíková s Laurou Siegemundovou dle očekávání postoupily do osmifinále čtyřhry na French Open. Nasazené čtyřky ve druhém kole přehrály 3:6, 6:2, 6:2 česko-slovenskou dvojici Linda Nosková, Tereza Mihalíková.

16:06Stefanos Tsitsipas zlikvidoval manko setu a brejku a také celkem čtyři setboly ve druhé sadě, než začal dominovat. Mattea Arnaldiho nakonec v osmifinále French Open přehrál 3:6, 7:6, 6:2, 6:2 a vyrovnal loňský výsledek. Ve čtvrtfinále se finalista ročníku 2021 potká s Carlosem Alcarazem, nebo Félixem Augerem-Aliassimem.

15:05Tomáš Macháč se Zhizhen Zhangem si v úvodním kole čtyřhry na French Open připsali cenný skalp. Semifinalisté lednového Australian Open porazili po obratu 4:6, 6:4, 6:3 nasazené dvanáctky Andrease Miese a Neala Skupského.

14:41Marie Bouzková se Sarou Sorribesovou ze Španělska úspěšně vstoupily do deblové soutěže na letošním French Open. Nasazené sedmičky si poradily 6:4, 6:2 s Maríou Lourdes Carléovou a domácí Diane Parryovou.

12:29Markéta Vondroušová potvrdila i ve čtvrtém zápase na letošním French Open roli favoritky. Bývalá finalistka si v osmifinále poradila 6:4, 6:2 se srbskou kvalifikantkou Olgou Danilovičovou a podruhé si v areálu Rolanda Garrose zahraje čtvrtfinále. O své teprve druhé semifinále po triumfu ve Wimbledonu zabojuje proti největší favoritce Ize Šwiatekové (H2H 0:3). Polka za pouhých 40 minut deklasovala dvakrát 6:0 Anastasii Potapovovou. Více informací najdete v článku.

11:54Iga Šwiateková vstoupila nejlepším možným způsobem do druhého týdne French Open, do nějž se dostala i při svém šestém startu na turnaji. Trojnásobná šampionka a vítězka posledních dvou ročníků deklasovala za 40 minut dvakrát 6:0 debutantku v osmifinále grandslamů Anastasii Potapovovou. Světová jednička se ve čtvrtfinále střetne s Markétou Vondroušovou, nebo Olgou Danilovičovou. Více informací najdete v článku.

11:42Matyáš Černý zakončil svůj zatím jasně nejlepší turnaj mezi profesionály finálovou porážkou. Dvaadvacetiletý Čech, který nikdy předtím nedošel ani do čtvrtfinále, podlehl v souboji o titul na podniku ITF M15 v Maďarsku 1:6, 2:6 domácí nasazené trojce Péterovi Fajtovi.

10:52 – Casper Ruud se v sobotu během duelu French Open s Tomasem Martinem Etcheverrym blýskl fantastickým úderem. Nor měl po celou dobu výměny Argentince "na lopatkách", nakonec však musel vytáhnout úchvatný winner, který bude aspirovat na úder turnaje.