Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Fruhvirtová se kvalifikovala na turnaj WTA, Martincová poslední krok neudělala

Linda Fruhvirtová v Nottinghamu prošla kvalifikací turnaje WTA
Linda Fruhvirtová v Nottinghamu prošla kvalifikací turnaje WTAProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 9. června?

Hlavní události

19:31Carlos Alcaraz poprvé vyhrál French Open a v 21 letech jako nejmladší zkompletoval sbírku grandslamových trofejí na všech třech površích. Ve finále majoru jednadvacetiletý Španěl zvítězil i potřetí v kariéře, po US Open 2022 a Wimbledonu 2023 slaví na pařížské antuce po pětisetové bitvě s Alexanderem Zverevem. Německého tenistu, který naopak prohrál i své druhé grandslamové finále, udolal po více než čtyřhodinové bitvě 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2. Více informací najdete v článku.

17:31Linda Fruhvirtová na trávě v Nottinghamu teprve podruhé z osmi letošních pokusů prošla kvalifikací turnaje WTA. Devatenáctiletá Češka na britských ostrovech zvládla dvě třísetové bitvy proti domácím outsiderkám, po Amelii Rajecké vyřadila i veteránku Samanthu Murrayovou, kterou zdolala 7:6, 6:7, 6:3.

17:19Tereza Martincová se na travnatý turnaj WTA 250 v Hertogenboschi nekvalifikovala. Česká tenistka skončila v závěrečném druhém kole na Aliaksandře Sasnovičové, které podlehla 5:7, 6:7.

Další zprávy

13:27Kateřina Siniaková slaví osmý triumf na grandslamovém turnaji a první bez krajanky Barbory Krejčíkové. Pro třetí trofej z antukového Roland Garros si dokráčela na první společné akci s Coco Gauffovou, která se raduje z nejcennějšího deblového vítězství. Ve finále z nouze vytvořený, nicméně nebezpečný česko-americký pár porazil 7:6, 6:3 Italky Saru Erraniovou a Jasmine Paoliniovou.

09:00 – Závěrečný den letošního Roland Garros nabídne atraktivní duel mezi Alexanderem Zverevem a Carlosem Alcarazem, jenž bude ve finálovém utkání favoritem. Ještě předtím však ke svému zápasu nastoupí Kateřina Siniaková, jež po boku Coco Gauffové bude usilovat o další grandslamový triumf ve čtyřhře. Jejich soupeřkami bude italský pár ErraniováPaoliniová.

V anglickém Nottinghamu pak o účast v hlavním turnaji zabojuje Linda Fruhvirtová, která ve finále kvalifikace vyzve domácí hráčku Samanthu Murrayovou.