Tennis Tracker: Fruhvirtová, Šalková, Martincová a Knutsonová postupují v kvalifikaci Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Fruhvirtová, Šalková, Martincová a Knutsonová postupují v kvalifikaci Wimbledonu

Linda Fruhvirtová vydřela postup v kvalifikaci Wimbledonu po bezmála třech hodinách.
Linda Fruhvirtová vydřela postup v kvalifikaci Wimbledonu po bezmála třech hodinách.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 25. června?

Hlavní události

18:36Linda Fruhvirtová udržela stoprocentní úspěšnost českých tenistek v prvním kole kvalifikace Wimbledonu. Starší z talentovaných sester vydřela po bezmála tříhodinovém boji vítězství 3:6, 7:6, 7:6 nad Priscillou Honovou. V dalším kole ji čeká domácí juniorka Hannah Klugmanová (H2H 0:0) startující na divokou kartu.

Sestřih utkání Menšík – Eubanks

Jakub Menšík v letošní sezoně absolvuje své první profesionální zápasy na travnatých dvorcích a na třetí pokus si připsal premiérové vítězství na nejrychlejším povrchu. Talentovaný teenager porazil na Mallorce 6:3, 3:6, 6:1 loňského šampiona Christophera Eubankse a o své druhé kariérní čtvrtfinále na turnajích ATP se utká s Fabiem Fogninim (H2H 1:1) startujícím na divokou kartu. Více informací najdete v článku.

Menšík slaví první výhru na trávě.
Livesport

16:10 – České tenistky jsou v kvalifikaci Wimbledonu zatím stoprocentní. Po Dominice Šalkové a Gabriele Knutsonové zvládla první kolo i Tereza Martincová, která smetla 6:4, 6:1 nasazenou dvanáctku Darju Semenistou z Lotyšska. Její další soupeřkou bude Alycia Parksová (H2H 0:0).

Sestřih utkání Monfils – Carballés

Gaël Monfils v posledních dvou sezonách vůbec nehrál na travnatých dvorcích a hned na úvodní letošní akci se dočkal svého prvního čtvrtfinále od roku 2018 na tomto povrchu. Francouzský veterán na Mallorce přehrál 6:3, 6:4 antukového specialistu Roberta Carballése a navázal na skalp Dominica Thiema. Ve čtvrtfinále potká dalšího domácího zástupce Roberta Bautistu (H2H 4:1).

Monfils si dle očekávání poradil s domácím antukovým specialistou.
Livesport

14:47Gabriela Knutsonová stejně jako její krajanka Dominika Šalková hraje letos své první grandslamy a při debutu ve Wimbledonu usiluje o premiérovou hlavní soutěž na podnicích velké čtyřky. Kvalifikaci odstartovala výhrou 7:6, 6:1 nad Irinou Baraovou a ve druhém kole vyzve Miriam Bulgaruovou, či Lulu Sunovou.

13:19Dominika Šalková začala v letošní sezoně hrát grandslamové kvalifikace a neuspěla na Australian Open ani na French Open. Vstup do bojů o hlavní soutěž zvládla i při debutu ve Wimbledonu, v úvodním kole kvalifikace porazila 6:4, 6:3 favorizovanou Ann Liovou ze Spojených států. V dalším zápase narazí na Elenu-Gabrielu Ruseovou, nebo Emilianu Arangovou.

Další zprávy

21:25Kateřina Siniaková rozehrála pozdě večer utkání druhého kola v Bad Homburgu a dohrát ho bude muset kvůli přerušení pro tmu až ve středu. Loňská šampionka vede nad nasazenou dvojkou Ljudmilou Samsonovovou 6:3, 2:2. Ve čtvrtfinále už čeká Donna Vekičová.

19:59Paula Badosaová si po více než roce zahraje čtvrtfinále napříč všemi povrchy a v Bad Homburgu poprvé v kariéře došla mezi nejlepší osmičku na travnatých dvorcích. Bývalá světová dvojka a nyní až 113. hráčka pořadí porazila 4:6, 6:2, 6:1 domácí Jule Niemeierovou, přemožitelku Marii Sakkariové, a o semifinále bude bojovat s Dianou Šnajderovou, či Dajanou Jastremskou.

18:52Sára Bejlek jako jediná z pěti Češek nezvládla v úterý první kolo kvalifikace Wimbledonu. Nasazená dvaadvacítka za stavu 4:6, 0:1 ze svého pohledu skrečovala utkání s náhradnicí Maddison Inglisovou z Austrálie.

18:10Ugo Humbert zahájil travnatou část sezony postupem do semifinále, ale na posledních dvou akcích vypadl hned po prvním zápase. Na Mallorce plnil roli nasazené dvojky a podlehl 6:3, 3:6, 4:6 domácímu veteránovi Robertovi Bautistovi. Předloňský finalista ve svém druhém letošním čtvrtfinále na nejvyšší tour, prvním od ledna, potká krajana Roberta Carballése, nebo dalšího francouzského soupeře Gaëla Monfilse.

17:54Barbora Krejčíková s Laurou Siegemundovou zvládly první kolo deblové soutěže v Eastbourne. V souboji o čtvrtfinále porazily 6:4, 6:3 Leylah Fernandezovou, která českou tenistku vyřadila v úvodním kole dvouhry, a Enu Šibaharaovou.

15:56 Adrian Mannarino prohrál všech pět letošních zápasů na antuce a zatím se lepší formou neprezentuje ani na oblíbených travnatých kurtech. Francouzský veterán na nejrychlejším povrchu vyhrál jen jeden ze čtyř duelů a po porážce 6:7, 4:6 s Alexem Michelsenem v úvodním utkání neobhájí loňské finále na Mallorce. Američan ve čtvrtfinále narazí na Sebastiana Ofnera, či Luciana Darderiho.

15:41 – Hned v prvním kole došlo v Bad Homburgu na šlágr mezi Caroline Wozniackou a Elinou Svitolinovou, které se loni po delší pauze vrátily na kurty. Více než dvouapůlhodinové utkání bylo rozloženo do dvou dnů a nakonec měla navrch grandslamová šampionka Wozniacká poměrem 6:3, 6:7, 7:5. O teprve druhé čtvrtfinále od ledna 2020 si bývalá světová jednička zahraje s Veronikou Kuděrmetovovou (H2H 1:1).

15:19Emma Raducanuová suverénně vyhrála souboj bývalých šampionek US Open na domácí travnaté akci v Eastbourne. Britská tenistka vracející se po další zdravotní pauze zničila 6:4, 6:0 Sloane Stephensovou a o další letošní čtvrtfinále na domácích pažitech se popere s nasazenou dvojkou Jessicou Pegulaovou (H2H 0:1).

15:18Karolína Muchová měla značně usnadněný svůj první soutěžní zápas od loňského US Open a po dlouhé zdravotní pauze zaviněné zraněním pravého zápěstí. Bývalá světová osmička se v utkání prvního kola v Eastbourne na kurtu zdržela jen 20 minut, jelikož jí Elina Avanesjanová za stavu 1:3 ze svého pohledu vzdala. O čtvrtfinále bude česká grandslamová finalistka bojovat s Magdou Linetteovou (H2H 2:1). Více informací najdete v článku.

14:59Linda Nosková nevyužila velmi příznivého losu na probíhající travnaté pětistovce v německém Bad Homburgu. Ve druhém kole prohrála 4:6, 2:6 s outsiderkou a 58. hráčkou žebříčku Viktorijí Tomovovou a dál čeká na svou první čtvrtfinálovou účast na nejvyšším okruhu mimo oblíbené tvrdé povrchy. Bulharka si o semifinále zahraje s Annou Blinkovovou, nebo Beatriz Haddadovou Maiaovou. Více informací najdete v článku.

13:27Marie Bouzková skončila na poslední wimbledonské generálce v Eastbourne hned v prvním kole ve dvouhře i čtyřhře. V deblové soutěži nestačila po boku Magdy Linetteové 4:6, 4:6 na Cristinu Bucsaovou a Makoto Ninomijaovou.

10:57 – Novak Djokovič pracuje na svém návratu na kurty po operaci menisku. V plánu má účast na Wimbledonu, pokud by se ale necítil stoprocentně připraven, přepustil by své místo jinému hráči, uvedl pro BBC. Celý rozhovor s hvězdným Srbem si můžete přečíst v článku.

09:06 – V Londýně rozehrají 1. kolo kvalifikace na Wimbledon české tenistky Linda Fruhvirtová, Sára Bejlek, Dominika Šalková, Gabriela Knutsonová a Tereza Martincová.

08:00 – Po dlouhé zdravotní pauze čeká návrat na kurt Karolínu Muchovou. V anglickém Eastbourne na ni v 1. kole čeká Elina Avanesjanová.