Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Fritze v Cincinnati zradila elektronika, Kopřiva je letos poprvé ve čtvrtfinále

Taylor Fritz v Cincinnati nestačil na Brandona Nakashimu.
Taylor Fritz v Cincinnati nestačil na Brandona Nakashimu.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 14. srpna?

Hlavní události

21:20Jannik Sinner na Masters v Cincinnati loňské zaváhání v úvodním vystoupení nezopakoval. Do letošního ročníku první hráč světa vstoupil výhrou 6:4, 7.5 nad domácím teenagerem Alexem Michelsenem, kterého porazil i díky odvrácení všech osmi brejkbolů. O čtvrtfinále se italský favorit utká s Argentincem Sebastiánem Báezem, nebo Australanem Jordanem Thompsonem. 

Sestřih zápasu

Jannik Sinner s Alexem Michelsenem nezaváhal
Livesport

20:47Tomáš Macháč skončil i na svém druhém přípravném turnaji před US Open v prvním kole po dvousetové porážce se soupeřem z Austrálie. V Cincinnati třiadvacetiletý Čech nestačil na Maxe Purcella, kterému v generálce na poslední grandslam sezony podlehl 4:6, 6:7.

Sestřih zápasu

Tomáš Macháč prohrál s Maxem Purcellem
Livesport

14:11 – Nejvýše nasazený Vít Kopřiva si na challengeru v polském Grodzisku Mazowieckém poradil i s druhým domácím soupeřem ve dvou setech. Kanadského rodáka Filipa Peliwa, který si v roce 2012 zahrál na všech chlapeckých grandslamech finále a dvě přetavil v titul, porazil 6:3, 7:5 a poprvé od loňského října postoupil do čtvrtfinále. V něm loni sedmkrát po sobě zvítězil, sérii se pokusí prodloužit proti Slováku Norbertu Gombosovi, nebo Francouzi Benoitu Pairemu.

08:30 – Elektronické hlášení autů, které má na turnajích postupně nahradit lidský faktor, se dál potýká s technickými problémy. Naposledy na to doplatil Taylor Fritz na Masters v Cincinnati, kde ho systém připravil o fiftýn navzdory zhruba deseticentimetrovému autu z rakety Brandona Nakashimy. Více informací najdete v článku

06:23 – Světové dvanáctce Tayloru Fritzovi se příprava na US Open nepovedla, ze tří zápasů porazil pouze antukáře Mariana Navoneho. Na domácím Masters 1000 v Cincinnati americký čtvrtfinalista posledních dvou ročníků skončil hned po svém úvodním vystoupení, v němž podlehl 4:6, 6:4, 6:7 krajanu Brandonu Nakashimovi. Ten na tisícovce v Ohiu vyhrál až na čtvrtý pokus.

Další zprávy

23:41Linda Nosková si v Cincinnati spravila náladu po vyřazení z dvouhry alespoň v deblu. Devatenáctiletá Češka s o rok starší Ruskou Dianou Šnajderovou odstartovaly výhrou 7:6, 6:4 nad kazašsko-ruským duem Anna Danilinová a Irina Chromačevová a na druhý pokus si připsaly první společnou výhru.

23:05Sebastian Korda po skvělém vstupu do US Open Series prohrál druhý zápas po sobě. Po nezdaru v semifinále v Montrealu nezvládl vstup do dalšího Masters v Cincinnati, kde podlehl 5:7, 1:6 Španělu Pablu Carreňovi a prohrál tak i třetí vzájemný souboj.

22:48Mirra Andrejevová v prvním utkání od zisku stříbrné olympijské medaile ve čtyřhře žen dominovala. Na podniku WTA 1000 v Cincinnati sedmnáctiletá Ruska smetla dvakrát 6:2 nasazenou Američanku Emmu Navarrovou a zajistila si střetnutí s Karolínou Plíškovou (H2H 0:0).

22:19Alexei Popyrin dva dny po životním triumfu na Masters v Montrealu nezvládl vstup do další tisícovky v Cincinnati. Australský tenista nestačil na francouzského veterána Gaëla Monfilse, jemuž podlehl 5:7, 3:6. Monfils ve druhém kole vyzve Carlose Alcaraze (H2H 0:2).

20:34Holger Rune na třetí pokus vyhrál zápas na turnaji Masters 1000 v Cincinnati. Do letošního ročníku dánský mladík vstoupil cennou výhrou 2:6, 6:1, 6:4 nad deset duelů neporaženým Italem Mattteem Berrettinim, který v červenci ovládl dva turnaje ATP 250 na antuce.

19:23Stefanos Tsitsipas málem znovu po týdnu nezvládl vstup do turnaje Masters 1000. V Cincinnati předloňský finalista prohrával s Němcem Janem-Lennardem Struffem 4:6 a 1:3, nakonec ale zvítězil 4:6, 6:4, 6:3, německému soupeři oplatil porážku z trávy v německém Halle a vzájemnou bilanci upravil na 6:4. Řecký tenista, který hraje poprvé od rozchodu s tátou trenérem, se ve druhém kole utká s Jackem Draperem, nebo Jaumem Munarem.

19:14 – Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, jež před pěti dny vzdala kvůli problémům s hamstringem osmifinále v Torontu, se těsně před svým vstupem do další tisícovky v Cincinnati ze soutěže odhlásila. Běloruskou šampionku z roku 2013 nahradila Španělka Jessica Bouzasová, která se v prvním kole utká v duelu dvou náhradnic s Italkou Luciou Bronzettiovou.

19:01 – Kateřina Siniaková na turnaji WTA 1000 v Cincinnati ani pošesté nenašla cestu k vítězství a popáté se loučí po porážce v úvodním kole. Letos česká tenistka v prvním utkání od zisku olympijského zlata v mixu neudržela vedení proti nasazené Rusce Anně Kalinské a prohrála 6:1, 2:6, 3:6. 

18:40Paula Badosaová, jež před deseti dny ve Washingtonu ukončila více než dvouleté čekání na titul, zahájila své působeni na tisícovce v Cincinnati výhrou 6:2, 7:5 nad domácí Peyton Stearnsovou. Ve druhém kole španělská tenistka, která z posledních 12 zápasů zaznamenala 10 vítězství, narazí na Kateřinu Siniakovou, nebo Annu Kalinskou.

18:32 – Třetí nasazená Barbora Palicová na antukovém turnaji ITF W75 v srbské Kuršumlijské Banje zdolala 7:5, 2:6, 6:4 tři zápasy neporaženou nizozemskou kvalifikantku Sarah Van Emstovou a postoupila do třetího kola. V něm na dvacetiletou Češku čeká Ruska Alexandra Šubladzeová (H2H 0:0).

18:22Félix Auger-Aliassime 11 dní po dvou prohrách v boji o olympijskou medaili a týden po krachu na domácí půdě v Montrealu zvládl vstup do dalšího podniku Masters 1000 v Cincinnati. Kanadský čtvrtfinalista z let 2021 a 2022 přehrál snadno 6:3, 6:1 domácího Aleksandara Kovacevice a připsal si teprve pátou letošní výhru na outdoorovém hardu. Ve druhém kole by měl vyzvat v repríze olympijského čtvrtfinále Nora Caspera Ruuda (H2H 4:4), který v posledních dnech laboroval s nemocí.

18:03Diana Šnajderová v Cincinnati ve svém premiérovém vystoupení v roli hráčky TOP 20 porazila hladce 6:1, 6:4 bývalou 22. hráčku světa Shuai Zhang, která od konce loňského ledna prohrála již rekordní 22. zápas v řadě. Pětařicetiletá Číňanka překonala 24 let starou nelichotivou sérii Vincenta Spadey, který v sezonách 1999 až 2000 prohrál 21krát po sobě. Dvacetiletá Ruska Šnaiderová ve druhém kole vyzve domácí Ashlyn Kruegerovou (H2H 0:1).

13:44 – Amanda Anisimovová se po životním úspěchu v podobě finále na podniku WTA 1000 v Torontu odhlásila kvůli únavě z další tisícovky v Cincinnati. Američanku v hlavní soutěži nahradila Italka Lucia Bronzettiová, jež v prvním kole vyzve bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou.

09:30 – Dvojnásobná wimbledonská vítězka ve čtyřhře Barbora Strýcová si čtyři měsíce po porodu vyzkouší triatlon. Osmatřicetiletá bývalá tenistka se v sobotu 7. září zúčastní závodu pro veřejnost v Karlových Varech, kde se o den později uskuteční tradiční podnik Světového poháru. Strýcovou čeká 750 metrů plavání, 20 kilometrů jízdy na kole a pět kilometrů běhu. O jejím startu v úterý informovali pořadatelé v tiskové zprávě. Více informací najdete v článku

06:29Elina Avanesjanová vyhrála svůj první zápas v hlavní soutěži po změně občanství. Jednadvacetiletá ruská rodačka reprezentující Arménii v Cincinnati porazila 6:4, 7:5 bývalou vítězku US Open Biancu Andreescuovou z Kanady a využila tak druhou šanci po neúspěchu v kvalifikaci. Ve druhém kole vyzve další grandslamovou šampionku Lotyšku Jelenu Ostapenkovou (H2H 0:1).

06:18Magda Linetteová až v 32 letech a na celkově čtvrtý pokus vyhrála zápas v hlavní soutěži turnaje WTA 1000 v Cincinnati. Polská tenistka, která také čtyřikrát vypadla v kvalifikaci, porazila 2:6, 6:0, 7:5 žebříčkově lépe postavenou Britku Katie Boulterovou.

06:14Donna Vekičová první zápas od zisku stříbrné olympijské medaile prohrála. Na tisícovce v Cincinnati osmadvacetiletá Chorvatka podlehlla po tříhodinové bitvě 7:5, 6:7, 2:6 domácí Ashlyn Kruegerové, kterou nepotopilo ani 14 dvoojchyb.

06:09Lorenzo Musetti se v prvním zápase od zisku olympijského bronzu pořádně nadřel. Na úvod Masters 1000 v Cincinnati italský tenista nedokázal ani jednou sebrat servis Chilanu Nicolasi Jarrymu, přesto po bezmála tříhodinovém boji zvítězil 4:6, 7:6, 7:6. Ve druhém kole vyzve domácího Francese Tiafoea (H2H 3:3).