Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Fritz zvládl dohrávku v Šanghaji, Haddadová Maiaová postupuje ve Wuhanu

Fritz zvládl dohrávku v Šanghaji ve dvou tie-breacích.
Fritz zvládl dohrávku v Šanghaji ve dvou tie-breacích.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 7. října?

Hlavní události

21:07Flavio Cobolli na Masters 1000 v Šanghaji zdolal bez ztráty podání 6:7, 7:6, 6:3 švýcarského veterána Stana Wawrinku a postoupil do 3. kola. V něm italský tenista vyzve Novaka Djokoviče (H2H 0:0).

Sestřih zápasu

Flavio Cobolli otočil duel se Stanem Wawrinkou
Livesport

15:01 – Jiří Lehečka se ve třetím kole turnaje Masters v Šanghaji střetne s Holgerem Runem (H2H 1:1). Dánský tenista v Číně odstartoval obratem proti Italu Matteu Berrettinimu, kterého porazil 4:6, 6:4, 6:3.

Sestřih zápasu

Holger Rune otočil zápas s Matteem Berrettinim
Livesport

07:35 – Taylor Fritz na Masters v Šanghaji, kde letošní program komplikuje déšť, zvládl dohrávku druhého kola rozloženého do tří dnů proti Francouzi Terenci Atmanemu a po výhře 7:6, 7:6 obhájil loňský výsledek. O překonání zdejšího maxima se utká s kvalifikantem Josuke Watanukim.

07:20 – Beatriz Haddadová Maiaová uspěla v šlágru prvního kola na turnaji WTA 1000 ve Wuhanu proti 20. hráčce světa Madison Keysové. Nasazená devítka zvítězila 7:6, 6:2 a vrátila Američance týden starou porážku z předchozí čínské tisícovky v Pekingu.

Další zprávy

15:46Kateřina Siniaková se pošesté za sebou kvalifikovala na Turnaj mistryň ve čtyřhře, který letos začne 2. listopadu v Rijádu. Poprvé se to osmadvacetileté Češce povedlo s Američankou Taylor Townsendovou, s níž v červenci vyhrála Wimbledon.

14:48Marie Bouzková s Barborou Krejčíkovou úspěšně vstoupily do čtyřhry turnaje WTA 1000 ve Wuhanu. Česká dvojice na úvod zdolala 7:6, 6:4 japonský tandem Šuko Aojamaová a Eri Hozumiová.

13:13Naomi Ósakaová se kvůli zranění odhlásila z nadcházejícího domácího turnaje v Tokiu. Čtyřnásobná grandslamová šampionka skrečovala minulý týden osmifinále v Pekingu kvůli bolestem zad a pořadatelům v japonské metropoli se omluvila s tím, že se stále necítí v pořádku. Šestadvacetiletá Ósakaová, která se letos na okruh WTA vrátila po mateřské pauze, vzdala v Pekingu zápas s pozdější šampionkou Coco Gauffovou za stavu 1:1 na sety. Na sociálních sítích poté vysvětlila, že si záda před zápasem zablokovala při tréninku.

11:25 – Lorenzo Musetti v Šanghaji neudržel vedení 6:1, 4:2 proti Davidu Goffinovi a po dvou a půl hodinách prohrál 6:1, 6:7, 2:6. Belgičan, který zde startuje poprvé od roku 2019, si ve třetím kole zahraje proti Marcosu Gironovi, který přehrál 24. nasazeného Karena Chačanova 6:4, 6:3.

11:20 – I dnešní hrací den na Masters v Šanghaji komplikuje déšť a utkání se odehrávají pouze na centr kurtu se zatahovací střechou a dalších menších vnitřních dvorcích. Z tohoto důvodu byly pro dnes kompletně zrušeny zápasy čtyřher a některá utkání dvouhry. Na kurt se nedostane ani Tomáč Macháč, který měl nastoupit k utkání proti Australanu Aleksandaru Vukičovi.

10:25 – Leylah Fernandezová odstartovala svůj debut ve Wuhanu výhrou. Kanaďanka otočila utkání s 12. nasazenou Dianou Šnajderovou a po dvou hodinách a čtyřiceti minutách zvítězila 6:7, 6:3, 6:3. V příštím zápase se utká s vítězkou duelu mezi Karolínou Muchovou a Mojukou Učidžimaovou.

10:15 – Frances Tiafoe si v úvodním zápase v Šanghaji poradil snadno 6:2, 6:4 s domácím outsiderem Yi Zhouem. O premiérový postup mezi šestnáctku nejlepších se utká v prvním vzájemném duelu s Romanem Safiullinem. 

10:00 – Karolína Muchová si díky finálové účasti na turnaji v Pekingu polepšila v žebříčku WTA o 18 míst na 31. příčku. Její přemožitelka Coco Gauffová se posunula o dvě příčky a je čtvrtá. Světovou jedničkou je dál Polka Iga Šwiateková, která má náskok téměř tisíc bodů před Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

Bývalá světová osmička Muchová se zařadila těsně před momentálně zraněnou krajanku Markétu Vondroušovou a je aktuálně českou trojkou. První Češkou v pořadí je Barbora Krejčíková, která uzavírá TOP 10,  Linda Nosková figuruje na 25. místě.

08:45 – Grigor Dimitrov v Šanghaji zvládl dohrávku souboje s Belgičanem Zizou Bergsem. Bulhar zvítězil 6:3, 3:6, 6:2 a pokračuje v obhajobě loňského semifinále. O postup mezi šestnáctku nejlepších se utká s Australanem Alexeiem Popyrinem.

08:35 – Alexander Bublik v Šanghaji skončil hned po úvodním zápase a z posledních devíti utkání utrpěl už osmou porážku. Kazašský tenista prohrál s Romanem Safiullinem 4:6, 2:6 a od Wimbledonu je stále bez formy. Rus na zdejší tisícovce obhájil loňské třetí kolo.