Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Fritz či Tsitsipas v Tokiu dohráli, Svrčina je v Thajsku ve čtvrtfinále

Taylor Fritz v Tokiu roli nasazené jedničky nepotvrdil
Taylor Fritz v Tokiu roli nasazené jedničky nepotvrdilMasatoshi Okauchi / Shutterstock Editorial / Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 26. září?

Hlavní události

12:02 – Poprvé od triumfu na US Open se fanouškům představil první hráč světa Jannik Sinner a v Pekingu navzdory pomalejšímu rozjezdu nezaváhal. Italský favorit vykročil za obhajobou titulu výhrou 4:6, 6:3, 6:1 nad Chilanem Nicolásem Jarrym, kterému oplatil pět let starou porážku z Hertogenbosche. Ve druhém kole se utká v duelu grandslamových šampionů se Stanem Wawrinkou, nebo Janem-Lennardem Struffem.

Sestřih zápasu

Jannik Sinner v Pekingu vykročil za obhajobou titulu
Livesport

11:59 – Další překvapení na akci ATP 500 v Tokiu se zrodilo na úkor předloňského šampiona a letos nejvýše nasazeného Taylora Fritze. Americký favorit ve svém prvním vystoupení na individuálním turnaji od porážky ve finále US Open, po kterém se představil jen v Laver Cupu, nestačil na francouzského mladíka Arthura Filse a prohrál 4:6, 6:3, 3:6.

09:44Dalibor Svrčina pokračuje v solidních výkonech na turné po Asii, kde hraje už pátý týden po sobě. V thajském Nonthaburi porazil 6:4, 7:5 Japonce Ria Nogučiho, zápasovou bilanci upravil na 8:3 a na třetím ze čtyř challengerů postoupil do čtvrtfinále. Přerušit sérii pěti čtvrtfinálových nezdarů a poprvé od února postoupit do semifinále se jednadvacetiletý Čech pokusí v souboji s tchajwanským kvalifikantem Tung-lin Wuem (H2H 0:0).

08:15Tomáš Macháč na úvod turnaje ATP 500 v Tokiu porazil i díky odvrácení všech čtyř brejkbolů 6:3, 6:7, 7:5 Australana Alexeie Popyrina, oplatil mu srpnovou porážku z Montrealu a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2:2. O postup do čtvrtfinále si třiadvacetiletý Čech zahraje s Američanem Tommym Paulem (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu

Tomáš Macháč si poradil s Alexeiem Popyrinem
Livesport

07:30 – Takřka současně s Tsitsipasem končí v 1. kole turnaje ATP 500 v Tokiu také Félix Auger-Aliassime. Kanadský čtvrtfinalista loňského ročníku podlehl po nevyužití dvou mečbolů a 3 hodinách a 12 minutách boje domácímu Jošihitu Nišiokovi, který v již osmém vzájemném střetnutí přerušil sérii čtyř nezdarů, z toho dvou letošních, a bilanci vyrovnal na 4:4.

07:27Stefanos Tsitsipas měsíc po US Open nezvládl vstup ani do pětistovky v Tokiu a na třetím ze čtyř posledních turnajů končí na raketě prvního soupeře. V japonském Tokiu šestý nasazený Řek zaváhal proti americkému kvalifikantovi Alexi Michelsenovi, kterému podlehl 6:4, 1:6, 2:6.

Další zprávy

17:42 – Polovina z osmi nasazených hráčů ztroskotala na probíhající pětistovce v japonském Tokiu hned v prvním kole. Poslední obětí se stal Casper Ruud, který v nočním zápase nestačil 6:7, 1:6 na Jordana Thompsona a vzájemnou bilanci s Australanem si zhoršil na 3:4. Thompson zkompletoval osmifinálové obsazení a o čtvrtfinále se utká s domácí hvězdou a dvojnásobným šampionem Keiem Nišikorim (H2H 1:2).

15:44Jiří Lehečka dle očekávání úspěšně zahájil svůj debut na silně obsazené pětistovce v Pekingu. Ve svém premiérovém zápase v čínském hlavním městě porazil 7:6, 6:2 antukového specialistu Pedra Martíneze a ve druhém kole narazí na dalšího španělského tenistu Roberta Bautistu, nebo lucky losera Arthura Rinderknecha. Více informací najdete v článku.

14:44Kei Nišikori na domácí pětistovce v Tokiu vyhrál pikantní souboj s chorvatským veteránem Marinem Čiličem, s nímž se utkal již pošestnácté a poprvé od roku 2018. Čtyřiatřicetiletý Japonec v repríze finále US Open 2014 porazil čerstvého šampiona z Hangzhou v duelu bývalých členů elitní desítky 6:4, 3:6, 6:3 a vzájemnou bilanci upravil na 10:6. O čtvrtfinále si vítěz turnaje z let 2012 a 2014 zahraje s Casperem Ruudem, nebo Jordanem Thompsonem.

13:40Karolína Muchová na úvod turnaje WTA 1000 v Pekingu potvrdila formu z US Open. Do štědře dotované soutěže vstoupila hladkou výhrou dvakrát 6:1 nad trápící se Ruskou Annou Blinkovovou, které připravila již 10. porážku v řadě, a připsala si premiérové vítězství v čínské metropoli. Ve druhém kole na ni čeká domácí Yue Yuan (H2H 0:0). Více informací najdete v článku.

13:03 – Jesika Malečková na antukovém turnaji ITF W60 v Lisabonu dostala po nezdaru v kvalifikaci druhou šanci jako náhradnice, využít ji ale nedokázala. Třicetiletá Češka v úvodním kole prohrála jednoznačně 2:6, 1:6 s Britkou Francescou Jonesovou a tři měsíce dlouhé čekání na výhru v hlavní soutěži neukončila.

12:51 – Laura Siegemundová a Číňanka Xiyu Wang minulý týden v Hua Hinu odehrály nejdelší zápas (4:09) na hlavním okruhu od roku 2011 po pár dnech však byly překonány. Španělská kvalifikantka Sara Sorribesová na podniku WTA 1000 v Pekingu udolala domácí Xinyu Gao až po 4 hodinách a 15 minutách boje 6:7, 7:5, 7:5.

12:30Adam Pavlásek se při premiéře po boku 43letého veterána a bývalé světové trojky Jean-Juliena Rojera výhry nedočkal. V Tokiu česko-nizozemský pár prohrál 4:6, 6:3, 5:10 s Američanem Robertem Gallowayem a Uruguaycem Arielem Beharem, s nímž Pavlásek ještě nedávno tvořil deblový pár.

11:48 – Favorité to dnes v Tokiu nemají jednoduché a přesvědčil se o tom i Holger Rune, byť byl nakonec úspěšný. Šestý nasazený Dán porazil 6:2, 5:7, 6:4 Chilana Alejandra Tabila a přestřihl šňůru tří porážek. Ve druhém kole narazí na domácího Jošihita Nišioku (H2H 1:1).

09:36Ben Shelton v Tokiu vykročil za obhajobou svého premiérového triumfu na okruhu ATP vítězným obratem, když krajana Reillyho Opelku porazil 3:6, 6:1, 6:4. Ve druhém kole se osmý nasazený Američan střetne s Argentincem Marianem Navonem (H2H 0:0).

09:12 – Světová patnáctka Frances Tiafoe na prvním individuálníém turnaji od porážky v semifinále US Open končí hned v prvním kole. V Tokiu sedmý nasazený Američan podlehl 5:7, 3:6 krajanu Brandonu Nakashimovi, který zvítězil až v šestém vzájemném střetnutí.

06:15Tommy Paul svůj první zápas od porážky v osmifinále US Open zvládl, když do pětistovky v Tokiu vstoupil výhrou 6:3, 6:2 nad Italem Matteem Arnaldim. O čtvrtfinále si pátý nasazený Američan zahraje s Tomášem Macháčem, nebo Alexeiem Popyrinem.

06:09Jack Draper na úvod turnaje ATP 500 v Tokiu porazil 6:4, 6:2 Itala Mattiu Bellucciho a přerušil sérii tří porážek táhnoucí se od výhry ve čtvrtfinále US Open. Ve druhém kole britský tenista vyzve Poláka Huberta Hurkacze (H2H 1:4).