Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Finále BJK Cupu se stěhuje do Málagy, Veselý a rozjetá Knutsonová postupují

O vítězkách BJK Cupu se letos rozhodne v Málaze
O vítězkách BJK Cupu se letos rozhodne v Málaze© Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 17. července?

Hlavní události

18:22Stefanos Tsitsipas se po nezdarech na trávě vrátil na antuku vítězstvím, na postup přes 122. hráče světa Hamada Medjedoviče se ale nadřel. Srbského mladíka ve švýcarském Gstaadu sice porazil bez ztráty podání 7:6, 6:3, úvodní sadu však získal až po odvrácení čtyř setbolů.

Sestřih zápasu

Stefanos Tsitsipas musel odvracet setboly
Livesport

17:07Gabriela Knutsonová v Portugalsku znovu po pěti dnech vyřadila nejvýše nasazenou Mai Hontamaovou. Na podniku ITF W75 v Portu česká šampionka z Corroios-Seixal nad Japonkou zvítězila 6:3, 6:4 a připsala si šestou výhru v řadě. O postup do čtvrtfinále si zahraje se Švýcarkou Valentinou Ryserovou (H2H 0:0).

16:27Jiří Veselý po květnovém triumfu v pražské Štvanici zaznamenal teprve druhé vítězství z posledních osmi utkání. Na antukovém challengeru v nizozemském Amersfoortu čerstvě jednatřicetiletý Čech porazil 6:4, 6:2 pátého nasazeného Huga Delliena z Bolívie, který v neděli triumfoval v rumunském Iasi a s nímž si poradil až na třetí pokus.

15:40Alexander Zverev devět dní po porážce v osmifinále Wimbledonu, kde dohrával s poraněným kolenem, úspěšně vykročil za obhajobou titulu na domácím turnaji ATP 500 v Hamburku. Do jediné přípravy před obhajobou zlaté medaile na olympijském turnaji v Paříži vstoupil hladkou výhrou dvakrát 6:2 nad Nizozemcem Jesperem De Jongem

Sestřih zápasu

Sestřih zápasu Alexander Zverev – Jesper De Jong
Livesport

14:33 – Finálový turnaj pro 12 nejlepších týmů Billie Jean King Cupu, kterého se zúčastní i české tenistky, se na žádost partnera soutěže Junta de Andalucía stěhuje. Ze španělské Sevilly se přesouvá do nedaleké Málagy, dějiště finálového turnaje Davis Cupu. Ženy budou hrát podle původního plánu od 13. do 20. listopadu, muži budou bojovat o 'Salátovou mísu' od 19. do 24. listopadu. 

Další zprávy

23:33 – Rus Andrej Rubljov po květnovém triumfu na Masters v Madridu končí na pátém turnaji po sobě nečekaně brzy na raketě outsidera. Po senzační porážce v prvním kole Wimbledonu nezvládl vstup ani do antukového turnaje v Bastadu, kde osmý hráč světa podlehl 6:7, 6:3, 4:6 Thiagu Agustinu Tirantemu a velmi záhy skončila jeho snaha poprvé v kariéře obhájit titul. Třiadvacetiletý Argentinec ze druhé světové stovky až dosud neporazil hráče TOP 30 a na kontě měl jediný skalp člena elitní padesátky. V prvním čtvrtfinále na okruhu ATP se utká se Španělem Robertem Carballésem.

22:45Karolína Muchová na první antukové akci od loňského Roland Garros přešla přes další kvalifikantku. Ve druhém kole podniku WTA 250 v Palermu česká tenistka překonala i potíže se stehenním svalem na pravé noze a po výhře 6:7, 6:2, 6:3 nad Němkou Nomou Nohaovou Akugueovou postoupila na druhém ze tří turnajů po operaci zápěstí do čtvrtfinále. Pokud do něj nastoupí, vyzve v něm v pátek vítězku australského souboje mezi Astrou Sharmaovou a Ajlou Tomljanovicovou.

21:13Adrian Mannarino v druhé polovině loňské sezony vyhrál tři podniky ATP, letos se mu ale vůbec nedaří a z krize se nevyhrabal ani na oblíbené trávě, na které prohrál 5 ze 6 zápasů. V Newportu šestatřicetiletý francouzský obhájce titulu skončil hned po svém úvodním vystoupení, v němž podlehl 4:6, 6:3, 4:6 domácímu Reillymu Opelkovi. Šestadvacetiletý Američan vyhrál i čtvrtý vzájemný souboj a pokračuje ve své první akci ATP od srpna 2022. Ve čtvrtfinále se utká s krajanem Mackenziem McDonaldem (H2H 2:1).

19:21Karolína Anna Schmiedlová na antuce v Budapešti otočila nepříznivý vývoj i ve druhém kole. Čtvrtou nasazenou Španělku Saru Sorribesovou porazila 2:6, 6:2, 6:2, vzájemnou bilanci upravila na 1:3 a postupem do čtvrtfinále obhájila loňský výsledek. O jeho překonání se slovenská tenistka utká s Ruskou Jelinou Avanesjanovou (H2H 1:0).

19:00 – Devatenáctiletý Alex Michelsen vstoupil do domácího turnaje na trávě v Newportu stejně jako před rokem skalpem krajana a předloňského šampiona Maxima Cressyho. Třetí nasazený Američan vykročil za obhajobou svého dosud jediného finále na okruhu ATP výhrou 6:4, 6:4 a postoupil do čtvrtfinále.

17:18 – Majitel 22 trofejí z majorů Rafael Nadal a trojnásobný grandslamový finalista Casper Ruud na antuce v Bastadu na prvním společném turnaji ve čtyřhře vyhráli i druhý zápas. Hvězdný španělsko-norský tandem zdolal francouzsko-ruské duo Theo Arribage a Roman Safiullin po odvrácení mečbolu 6:4, 3:6, 12:10 a postoupil do semifinále.

16:36Tereza Martincová na turnaji ITF W75 v Portu na semifinále z předchozího týdne nenaváže. Devětadvacetiletá Češka skončila hned v prvním kole na raketě až 589. hráčky světa Alexandry Bozovicové z Austrálie, proti které neudržela vedení a prohrála 6:3, 5:7, 2:6.

13:40 – Tým Evropy pro letošní 7. ročník Laver Cupu je kompletní. Trojnásobný grandslamový finalista Casper Ruud z Norska a dvojnásobný grandslamový finalista Řek Stefanos Tsitsipas doplnili hvězdné kvarteto Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medveděv a Rafael Nadal. Hrát se bude 20. – 22. září v Berlíně, kde se výběr Bjorna Borga pokusí utnout sérii dvou neúspěchů. Více informací najdete v článku

13:28 – Sedmatřicetiletý Fabio Fognini na 15 ze 16 letošních turnajů (včetně challengerů) zvládl vstup do hlavní soutěže a na antuce ve švýcarském Gstaadu po již druhé výhře dokonce poprvé v sezoně postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. Ve druhém kole italský šampion z roku 2017 udolal po odvrácení dvou mečbolů a téměř třech hodinách boje 3:6, 7:6, 7:5 peruánského kvalifikanta Juana Pabla Varillase.

12:37 – Druhý nasazený Casper Ruud finále na antukovém klání ATP 250 ve švédském Bastadu neobhájí. Norský šampion z roku 2021 skončil na prvním ze dvou přípravných turnajů před olympiádou hned na raketě prvního soupeře, s Brazilcem Thiagem Monteirem prohrál 3:6, 3:6. Více informací najdete v článku

12:00 – Eliot Spizzirri si v noci poradil 6:1 a 7:6 s Australanem Li Tuem. Narozdíl od Jakuba Menšíka tak bude na turnaji ATP 250 v Newportu účinkovat i ve 2. kole. Triumf byl pro dvaadvacetiletého Američana o to cenější, jelikož se jednalo o jeho první výhru na okruhu ATP. Jako další se Spizzirrimu do cesty postaví Australan Aleksandar Vukic.