Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Etcheverry si na Masters v Římě vybojoval zápas s Djokovičem

Na Novaka Djokoviče čeká Argentinec Etcheverry.
Na Novaka Djokoviče čeká Argentinec Etcheverry.@tometcheverry
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 10. května?
ATP Moment dne ze zápasu Ivaška – Wawrinka.
Livesport CZ
WTA Moment dne ze zápasu Cocciarettová – Davisová
Livesport CZ

25:54 – "Jsem šťastný, protože návrat po zranění není nikdy snadný, zvláště v našem věku. Ale vyhrát tady v Římě proti tak skvělému hráči, jako je Andy... Jak už jsem řekl, jsem šťastný. Teď bude důležité si odpočinout a uvidíme, jak mi bude zítra, jestli budu v pohodě," prohlásil po výhře nad Murraym Fognini.

Pozápasový ohlas Fogniniho
Livesport CZ

22:13 – Andy Murray slavil v neděli na challengeru ve Francii titul, ale na antukových turnajích ATP prohrál i třetí letošní zápas. Bývalý lídr žebříčku nestačil 4:6, 6:4, 4:6 na Fabia Fogniniho, s nímž na Masters v Římě prohrál i při poslední účasti v roce 2017. V předchozím průběhu sezony vyhrál všech devět duelů, které došly do rozhodujícího setu. Trápící se Ital a momentálně až 130. hráč pořadí bude ve druhém kole čelit Miomirovi Kecmanovičovi.

Sestřih zápasu Fognini – Murray
Livesport CZ

21:48 – Karolína Muchová zvládla vstup i do svého osmého turnaje v probíhající sezoně. V Římě porazila 6:4, 7:5 lucky losera Kamillu Rachimovovou a na druhý pokus se dočkala prvního vítězství ve Foro Italicu. Ve druhém kole se utká s domácí nasazenou osmnáctkou Martinou Trevisanovou.

Sestřih zápasu Rachimovová – Muchová
Livesport CZ

21:00 – Tereza Martincová prohrála v prvním kole na turnaji WTA 1000 v Římě 6:7, 4:6 s trápící se Alizé Cornetovou, nenavázala na zvládnutou kvalifikaci a dál čeká na své druhé letošní vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Francouzka, jež je bývalou finalistkou této akce, bude o teprve šestou výhru v sezoně usilovat proti Qinwen Zheng.

20:06 – Barbora Krejčíková bude v Římě stejně jako před dvěma týdny v Madridu čelit v úvodním zápase Dance Koviničové. Černohorka zdolala v prvním kole po více než dvou hodinách 6:3, 3:6, 6:3 domácí Luciu Bronzettiovou.

18:19 – Linda Fruhvirtová uhrála v posledních dvou zápasech dohromady jen čtyři gamy. Osmnáctiletá Češka zakončila svůj debut v Římě hned v prvním kole po výprasku 1:6, 0:6 od kvalifikantky a 152. hráčky světa Eleny-Gabriely Ruseové. Rumunka bude na turnaji pokračovat premiérovým soubojem s nasazenou dvanáctkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Sestřih zápasu L. Fruhvirtová – Ruseová
Livesport CZ

16:09 – Elisabetta Cocciarettová zvládla první kolo turnaje Masters v Římě a před zraky domácích fanoušků vyprovodila po hodině a 10 minutách z antukového dvorce Američanku Lauren Davisovou 6:3, 6:0.

Sestřih zápasu Cocciarettová – Davisová
Livesport CZ

16:06 – "Před dvěma lety jsem tu nemohla hrát kvůli zranění a loni jsem prohrála. Takže je to vlastně moje první vítěztsví tady po několika a letech a já to tu miluji," oddechla si po úspěšném prvním kole Pavljučenková.

Pozápasový ohlas Anastasie Pavljučenkové.
Livesport CZ

16:03 – Jakub Menšík dokázal na challengeru na pražské Spartě navázat na skalp nasazené jedničky Radu Albota. Sedmnáctiletý talent, který se jako jediný z českých zástupců dostal do druhého kola, porazil dvakrát 6-4 lucky losera Vitalije Sačka a ve čtvrtfinále se utká s kvalifikantem Akirou Santillanem.

15:59 – Vítězka posledních dvou ročníků Iga Šwiateková zahájí obhajobu na "tisícovce" v italském Římě proti Anastasii Pavljučenkovové. Ruska vracející se po zranění deklasovala 6:1, 6:1 bývalou světovou pětku a domácí naději Saru Erraniovou.

Sestřih zápasu Pavljučenková – Erraniová
Livesport CZ

15:37 – Sevilla bude v listopadu dějištěm finálového turnaje Billie Jean King Cupu pro dvanáct tenisových družstev včetně Češek. Španělského pořadatele oznámili ve středu zástupci tenisové federace ITF. O prestižní pohár se hráčky utkají od 7. do 12. listopadu na tvrdém povrchu.

15:21 – Šestinásobný šampion Novak Djokovič zahájí obhajobu loňského triumfu na Masters v Římě premiérovým vzájemným soubojem s Tomásem Martínem Etcheverrym. Argentinec přehrál 7:6, 6:3 talentovaného francouzského teenagera Lucu Van Asscheho.

Sestřih zápasu Van Assche – Etcheverry
Livesport CZ

14:35 – "Samozřejmě to bylo ošidné. Brzy ráno a s deštěm, nevěděli jsme, kdy začneme. Ale když jsme začali hrát první set, bylo vlastně pěkné počasí a žádný déšť. Ani vítr nebyl příliš silný," okomentoval zkušený Švýcar Wawrinka počasí.

Pozápasový ohlas Stana Wawrinky
Livesport CZ

13:59 – Bývalý finalista Stan Wawrinka odstartoval své letošní působení na Masters v Římě hladkou výhrou 6:2, 6:4 nad Iljou Ivaškou. V utkání odvrátil jediný brejkbol a ve druhém kole vyzve v souboji někdejších světových trojek nasazeného Grigora Dimitrova.

Sestřih zápasu Wawrinka – Ivaška
Livesport CZ

13:56 – Vítězka ročníku 2019 a finalistka z let 2020/21 Karolína Plíšková vstoupí do turnaje WTA 1000 v Římě premiérovým soubojem s Annou Bondárovou. Maďarka si na úvod poradila 6:4, 6:1 s Tatjanou Mariaovou.

11:59 – Středeční program na prestižním turnaji v Římě komplikuje déšť. Začátek prvních zápasů byl kvůli nepříznivému počasí posunut z 11:00 na 12:30. Předpověď nevypadá dobře pro celé dva týdny.

6:58 – Prvním kolem začíná ve středu římské Masters. Na antukové dvorce ve Věčném městě vyběhne 32 tenistů, mezi nimiž jsou i Stan Wawrinka či Andy Murray. Mezi ještě větším počtem žen se zapojí do hry rovněž tři Češky – Tereza Martincová, Linda Fruhvirtová a Karolína Muchová.