Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Djokovič se odhlásil z Paříže, zraněná Ósakaová se letos už určitě nepředstaví

Novak Djokovič
Novak Djokovič Costfoto / ddp USA / Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 21. října?

Hlavní události

21:33Jakub Menšík po skvělém vystoupení v Šanghaji a krátkém odpočinku pokračuje v dobrých výkonech i v evropských halách. Na pětistovce ve Vídni se po zdárně absolvované kvalifikaci nezastavil ani na úvod hlavní soutěže, když přehrál bez ztráty podání 7:6, 6:2 australského vítěze srpnového Masters v Montrealu Alexeie Popyrina a navázal na jeho červencový skalp z Umagu. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu

Jakub Menšík porazil Alexeie Popyrina opět bez ztráty servisu
Livesport

20:34Novak Djokovič bude teprve potřetí v kariéře chybět na halovém Masters 1000 v pařížské hale Bercy, které loni už posedmé ovládl. Sedmatřicetiletý Srb se tak letos může představit už jen na Turnaji mistrů, pokud v nadcházejících týdnech nepřijde o pozici mezi osmičkou nejlepších a bude mít o start v Turíně zájem. Více informací najdete v článku

19:28Alexander Zverev potvrdil na úvod halového klání ATP 500 ve Vídni roli velkého favorita. Německý šampion z roku 2021 smetl 6:2, 6:2 domácího osmnáctiletého outsidera startujícího na divokou kartu Joela Schwaerzlera i díky sérii 15 vyhraných fiftýnů a pouze šesti ztraceným bodům při svém podání. Zaznamenal už 60. letošní výhru, čímž vyrovnal své maximum z roku 2021.

Sestřih zápasu

Alexander Zverev s Joelem Schwaerzlerem nezaváhal
Livesport

12:10 Naomi Ósakaová se letos vrátila k tenisu po mateřské pauze a měla v plánu odehrát celou sezonu. Během turnaje v Pekingu se však zranila a musela se odhlásit ze dvou domácích turnajů. Uzdravit se nestihne ani před týmovým Billie Jean King Cupem a tak pro ní letošní sezona končí.

"Myslela jsem, že mám jen něco natažené. Ale vyšetření odhalilo vyhřezlou ploténku. A také jsem si natrhla břišní svaly," uvedla.

Další zprávy

22:06Andrej Rubljov při debutu v Basileji úspěšně zahájil boj o udržení postupové pozice ve hře o Turnaj mistrů. Nejvýše nasazený Rus porazil Portugalce Nuna Borgese 6:3, 6:2 a z posledních pěti utkání si připsal teprve druhé vítězství. Ve druhém kole se utká s Marinem Čiličem, nebo Alejandrem Tabilem.

18:42 – Světová dvacítka Arthur Fils v prvním kole halového turnaje ATP 500 v Basileji narazil už popáté za posledních 12 měsíců na Němce Daniela Altmaiera a po výhře 7:6, 6:3 se ve vzájemné bilanci ujal vedení 3:2. O čtvrtfinále si sedmý nasazený Francouz může zahrát s Jiřím Lehečkou, pokud český tenista potvrdí roli favorita proti Pedru Martínezovi.

17:51Matteo Berrettini na úvod halové pětistovky ve Vídni porazil 7:5, 6:4 Maďara Mártona Fucsovicse a vedení ve vzájemné bilanci upravil na 3:1. O přerušení séri tří nezdarů ve druhém kole se italský tenista, který v závěru sezony bojuje o nasazení pro lednové Australian Open, utká s Francesem Tiafoem, nebo Cameronem Norriem.

15:15 – Kanaďanka Bianca Andreescuová při premiéře na akci WTA 500 v Tokiu porazila 7:5, 6:3 domácí outsiderku Mei Jamagučiovou a po přerušení série pěti porážek se dočkala první výhry od olympijského turnaje. O čtvrtfinále si bývalá světová čtyřka a vítězka US Open zahraje s druhou nasazenou Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou (H2H 1:1).

14:41 – Rumunka Jaqueline Cristianová na podniku WTA 250 v čínském Guangzhou zdolala 6:4, 2:6, 6:1 Viktoriji Golubicovou ze Švýcarska, s níž si poradila až na třetí pokus, a přerušila sérii tří porážek.

13:08Veronika Kuděrmetovová potvrdila svou slabou formu i v japonském Tokiu, kde si před rokem zahrála své poslední finále a zároveň slavila poslední druhý triumf. Ruská obhájkyně titulu hned v prvním kole nestačila na Bulharku Viktoriji Tomovovou a prohrála 6:7, 3:6.

13:03 – Současná nejlepší deblistka světa Kateřina Siniaková a bývalá druhá hráčka deblového žebříčku Shuai Zhang v čínském Guangzhou potvrdily roli superfavoritek, když čistě domácí dvojici Le Yi Liu a Zhuoma Ni Ma deklasovaly za 44 minut hry 6:0, 6:1.

11:00Magdalena Frechová na turnaji WTA 500 v Tokiu příznivého losu nevyužila a končí už v prvním kole. Sedmá nasazená Polka neudržela vedení proti kvalifikantce Zeynep Sönmezové a prohrála 6:1, 4:6, 3:6.

10:15Aryna Sabalenková vystřídala v čele světového žebříčku WTA Igu Šwiatekovou, která od vyřazení ve čtvrtfinále US Open nehraje. Z českých tenistek si výrazně polepšila Karolína Muchová, která poskočila o pět míst na 25. příčku. Jiří Lehečka se v mužském pořadí po finále v Antverpách posunul na 28. pozici těsně za Tomáše Macháče.

10:00Rebecca Šramková na akci WTA 250 v Guangzhou nezvládla roli favoritky a končí už v prvním kole. Nasazená šestka na úvod čínského turnaje podlehla 1:6, 4:6 domácí divoké kartě Sijia Wei.

08:50 – V australském Sydney byl rozlosován United Cup, který se odehraje začátkem nové tenisové sezony 2025. Země, které se týmové soutěže zúčastní byly rozděleny do skupin a do hostitelských měst, kterými budou tradičně Perth a právě Sydney.

08:00Dominic Thiem už dříve oznámil, že kvůli vleklým zraněním a nepovedenému návratu do jeho předchozí formy letos ukončí kariéru. Posledním turnajem Rakušana bude domácí podnik ATP 500 ve Vídni, kde ještě před posledním oficiálním zápasem na okruhu odehrál exhibici s Alexanderem Zverevem.

"Nemohl jsem si představit lepší nedělní rozlučku tady ve Vídni. Doufám, že vás všechny uvidím znovu v úterý," řekl Rakušan směrem k domácímu publiku. "Hodně mě mrzí, že je tahle cesta u konce, ale bylo to skvělé období mého života."