Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Djokovič chce zůstat u tenisu i po kariéře, Halepová další výhru nepřidala

Novak Djokovič by rád zůstal v tenisovém světě i po konci kariéry.
Novak Djokovič by rád zůstal v tenisovém světě i po konci kariéry.HECTOR RETAMAL / AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 3. října?

Hlavní události

12:21Simona Halepová se vrátila v březnu po čtyřletém trestu za doping zkráceném na devět měsíců a připsala si na probíhající akci 125k v Hongkongu první výhru od srpna 2022. Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka si však na další skalp počká. Ve druhém kole totiž nestačila jasně 2:6, 1:6 na trápící se Annu Blinkovovou, která na turnaj dorazila se sérií 10 porážek.

Sestřih utkání Menšík – Martínez

Jakub Menšík odstartoval své premiérové vystoupení na podniku Masters v Šanghaji výhrou 6:1, 5:7, 6:4 nad antukovým specialistou Pedrem Martínezem a doplnil ve druhém kole čínské akce nasazené krajany Tomáše Macháče a Jiřího Lehečku. O vyrovnání osobního maxima na prestižních tisícovkách bude český teenager bojovat proti loňskému finalistovi Andrejovi Rubljovovi (H2H 1:0). Více informací najdete v článku.

Jakub Menšík začal na Masters v Šanghaji očekávanou výhrou.
Livesport

Sestřih utkání Berrettini – O'Connell

Matteo Berrettini zahájil své letošní působení na Masters v Šanghaji vydřeným vítězstvím ve dvou tie-breacích nad Christopherem O'Connellem. V první zkrácené hře prohrával už 1:5 a také čelil dvěma setbolům. Ve druhém kole se bývalý šestý hráč světa, který při jediném předchozím startu v hlavní soutěži tohoto podniku prošel do semifinále (2019), utká s Holgerem Runem (H2H 1:2).

Matteo Berrettini si v Šanghaji poradil s Christopherem O'Connellem.
Livesport

08:15Novak Djokovič stále nepomýšlí na konec kariéry a až tento moment přijde, tak chce v tenisovém světě zůstat. Majitel rekordních 24 grandslamových trofejí, který ziskem zlata v Paříži zkompletoval sbírku všech možných úspěchů, to potvrdil na tiskové konferenci před prvním zápasem na Masters v Šanghaji.

"Moje láska k tenisu nikdy nezmizí. Když hraju, mám spoustu emocí. Můj vztah k tenisu je hlubší, není jen o turnajích, sezonách, úspěších a selháních. Zamiloval jsem se do tohoto sportu už ve velmi mladém věku a nic se nezměnilo. Cítím, že u tenisu zůstanu i po kariéře, protože mu hodně dlužím za to, co mi dal," řekl čtyřnásobný šampion čínské tisícovky.

Další zprávy

17:02Jan Kumstát, Maxim Mrva a Laura Samson se představí na Turnaji mistrů a mistryň do 18 let. Soutěž se uskuteční od 16. do 20. října v čínském Chengdu. O jménech účastníků informovala dnes na svém webu Mezinárodní tenisová federace ITF. Česko je jedinou zemí, která má na dvou osmičlenných turnajích tři zástupce. Po dvou účastnících mají Velká Británie, USA či Austrálie.

16:18Jiří Veselý dál čeká na teprve druhé čtvrtfinále v probíhající sezoně a svou letošní bilanci si zhoršil na 14:24. Bývalý 35. hráč světa, který v květnu triumfoval na pražské Štvanici, skončil na challengeru ve Španělsku ve druhém kole po těsné porážce 6:7, 7:6, 5:7 s nasazenou šestkou Kamilem Majchrzakem.

16:10Vít Kopřiva sbírá v tomto týdnu na challengeru v portugalské Braze své první výhry od půlky září, kdy triumfoval ve Štětíně. Sedmadvacetiletý Čech potřeboval všechny tři sety i ve druhém zápase, v němž porazil 6:0, 4:6, 6:1 Ignacia Buseho z Peru. Jeho čtvrtfinálovým protivníkem bude Elmer Moeller (H2H 0:0).

16:07Stan Wawrinka po osmi letech zvládl zápas na Masters v Šanghaji a připsal si svou teprve sedmou výhru v aktuální sezoně. Bývalý třetí hráč světa a trojnásobný grandslamový šampion zdolal v úvodním kole ve dvou tie-breacích talentovaného mladíka Giovanniho Mpetshiho Perricarda. O první vítěznou sérii od loňského US Open zabojuje v duelu s Flaviem Cobollim (H2H 0:0).

14:00Coco Gauffová obhájila loňské semifinále na prestižní tisícovce v Pekingu. Nasazená čtyřka se po mizerném výkonu v úvodním setu zvedla a porazila 2:6, 6:2, 6:2 přemožitelku Kateřiny Siniakové a rozjetou kvalifikantku Julii Starodubcevovou. O první finále od ledna si zahraje s Paulou Badosaovou (H2H 2:3). Více informací najdete v článku.

10:49Tereza Valentová absolvuje na podniku W35 v Itálii svůj první turnaj od konce června a zatím navazuje na triumf z domácí akce ve Starých Splavech. Sedmnáctiletá Češka ve druhém kole deklasovala 6:1, 6:2 Švédku Lisu Zaarovou a upravila svou skvostnou letošní bilanci na 32:2. Ve čtvrtfinále bude favoritkou proti Matilde Marianiové, či Tině Nadine Smithové.

10:35Shuai Zhang dorazila na domácí tisícovku v Pekingu s rekordní sérií 24 prohraných zápasů na nejvyšší tour, dočkala se svého prvního vítězství od loňského ledna a nakonec se nečekaně probojovala až do čtvrtfinále. V něm jí vystavila stopku Paula Badosaová, v posledních měsících skvěle hrající bývalá světová dvojka zvítězila 6:1, 7:6. Španělka zaútočí na své páté kariérní finále a druhé na akcích WTA 1000 proti Coco Gauffové, nebo kvalifikantce Julii Starodubcevové. Více informací najdete v článku.

08:47Jiří Lehečka debutoval na Masters v Šanghaji loni a vypadl hned s trápícím se Diegem Schwartzmanem. Také v úvodním zápase letošního ročníku bude čelit soupeři, který má v oblibě antukové dvorce. A sice aktuálně 63. hráči světového pořadí Jaumemu Munarovi (H2H 0:0), jenž v prvním kole přehrál dvakrát 6:3 Huga Gastona.

08:00Carlos Alcaraz se po středečním triumfu v čínském Pekingu zapsal do historie. Čtyřnásobný grandslamový šampion se stal po strhující finálové bitvě se světovou jedničkou Jannikem Sinnerem prvním hráčem (od roku 2009), který ovládl alespoň jeden podnik ATP 500 na každém ze tří povrchů. Do kompletní sbírky mu chybělo prvenství už jen na betonech.