Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Dimitrov v Laver Cupu nahradí Nadala, Američané a Němci jsou ve čtvrtfinále DC

Grigor Dimitrov si zahraje podruhé na Laver Cupu.
Grigor Dimitrov si zahraje podruhé na Laver Cupu.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, novinky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 13. září?

Hlavní události

11:49 – Američané porazili v čínském Zhuhai už po dvouhrách naše sousedy ze Slovenska a po vítězství nad debutanty na finálovém turnaji Davisova poháru zajistili sobě i Německu postup do čtvrtfinále ze Skupiny C. Průběh obou singlových utkání byl jednoznačný, nejprve Mackenzie McDonald přehrál 6:4, 6:3 Lukáše Kleina a pak si ve formě hrající Brandon Nakashima poradil 6:3, 6:3 s Jozefem Kovalíkem. Více informací najdete v článku.

07:03 – Pořadatelé Laver Cupu již oznámili jméno náhradníka za Rafaela Nadala, který se ve čtvrtek pořadatelům omluvil. Hvězdný Tým Evropy doplnil 12. hráč světa Grigor Dimitrov, jenž si exhibiční soutěž zahraje podruhé (2018). Bulhar se ve výběru představí po boku Carlose Alcaraze, Alexandera Zvereva, Daniila Medveděva, Caspera Ruuda a Stefanose Tsitsipase.

Další zprávy

23:43Marie Bouzková měla na pětistovce v mexické Guadalajaře absolvovat své teprve čtvrté letošní čtvrtfinále, ale kvůli nemoci k utkání nenastoupí. Do semifinále tak bez boje postupuje bývalá světová čtyřka Caroline Garciaová, která zabojuje o své první finále po roce a půl proti Marině Stakusicové, či Magdaleně Frechové.

23:07Casper Ruud potvrdil v daviscupovém utkání Norska s Portugalskem slabší formu z posledních týdnů. Aktuálně devátý hráč světa nestačil 3:6, 4:6 na až 159. muže pořadí Henriqueho Rochu a zkomplikoval na domácí půdě své zemi postup do kvalifikace o finálový turnaj. Po prvním dnu je srovnáno 1:1.

23:02Olivia Gadecká navázala na skalp Danielle Collinsové a zvládla na pětistovce v Guadalajaře své premiérové čtvrtfinále na nejvyšší tour. Mladá australská kvalifikantka porazila 6:2, 3:6, 6:1 Martinu Trevisanovou a udělala další výrazný krok k debutu v TOP 100 žebříčku. V semifinále vyzve Camilu Osoriovou, nebo Kamillu Rachimovovou.

22:17 – Italové vydřeli na domácí půdě v Boloni vítězství i ve druhém zápase Skupiny A finálového turnaje Davis Cupu, v tomto případě proti Belgii. Loňští šampioni tentokrát potřebovali na výhru všechny tři zápasy, jelikož Flavio Cobolli podlehl 3:6, 7:6, 0:6 Zizouovi Bergsovi a nenavázal na vítězství 3:6, 6:2, 7:5 Mattea Berrettiniho nad Alexanderem Blockxem. Rozhodovala tak čtyřhra, v níž Simone Bolelli s Andreou Vavassorim zdolali 7:6, 7:5 Sandera Gillého a Jorana Vliegena. Více informací najdete v článku.

22:00Lucia Bronzettiová deklasovala na akci WTA 250 v Monastiru 6:2, 6:1 debutantku ve čtvrtfinále na nejvyšší tour Antonii Ružičovou a po více než roce postoupila do semifinále na této úrovni. Na čtvrté kariérní finále bude Italka útočit proti Rebecce Šramkové (H2H 0:0).

21:07Linda Klimovičová vyhrála své zatím největší čtvrtfinále v kariéře. Dvacetiletá Češka smetla na podniku W75 ve francouzském Le Neubourgu 6:3, 6:0 domácí Harmony Tanovou a bude bojovat o své jubilejní 10. finále na profesionální tour. V semifinále změří síly s další domácí zástupkyní Manon Leonardovou (H2H 2:0).

20:54 – Španělsko zásluhou Carlose Alcaraze a Roberta Bautisty postoupilo do čtvrtfinále letošního Davisova poháru. Bautista zlikvidoval manko 2:6, 3:5 proti Arthurovi Filsovi a po vítězství 2:6, 7:5, 6:3 poslal domácí výběr ve Valencii do vedení. Alcaraz následně porazil bez ztráty servisu 6:3, 6:3 Uga Humberta. Ze Skupiny B postupuje také Austrálie. Česko ani Francie naopak do vyřazovací fáze neprojdou. Více informací najdete v článku.

20:31Rebecca Šramková na třetí pokus uspěla ve čtvrtfinálové fázi na nejvyšším okruhu a zahraje si na podniku WTA 250 v tuniském Monastiru své první semifinále na této úrovni. Sedmadvacetiletá Slovenka zdolala po více než třech hodinách boje Saru Sorribesovou, přestože ve druhé i rozhodující sadě returnovala na setrvání v zápase a v koncovce musela likvidovat mečbol na příjmu. Její semifinálovou soupeřkou bude Lucia Bronzettiová, nebo Antonia Ružičová.

19:44 – Pětinásobná grandslamová vítězka Maria Šarapovová vyhrála hlasování fanoušků o zařazení do tenisové Síně slávy, o něž se prvním rokem uchází. Organizace se sídlem v americkém Newportu dnes oznámila, že druzí skončili v hlasování bývalí američtí deblisté Bob a Mike Bryanovi a třetí Kanaďan Daniel Nestor.

Hlasování fanoušků je pouze prvním krokem k případnému vstupu do Síně slávy, rozhodující slovo bude mít oficiální komise složená z novinářů, historiků a samotných členů. Kandidáti na zařazení do Síně slávy musí získat minimálně 75 procent hlasů, přičemž vítěz fanouškovského hlasování dostane tři procenta, druhý nejúspěšnější dvě procenta a třetí jedno. Hlasy poslaly desítky tisíc tenisových fanoušků ze 120 zemí.

19:11 – Argentina překvapivě v Manchesteru porazila domácí výběr Velké Británie, dokonce už po dvouhrách, a výrazně zvýšila své šance na postup do čtvrtfinále letošního ročníku finálového turnaje Davisova poháru. Tomás Martín Etcheverry přehrál 6:2, 7:5 zkušeného Daniela Evanse a Francisco Cerúndolo poté po setech 7:6, 7:5 překvapil vítězstvím nad semifinalistou nedávného US Open Jackem Draperem. Více informací najdete v článku.

17:22Víta Kopřivu dělí na větším challengeru v polském Štětíně už jen jedna výhra od úspěšné obhajoby loňské finálové účasti. Pátý nasazený zdolal ve čtvrtfinále 6:4, 1:6, 6:4 Alexeje Vatutina, který v předchozím kole vyřadil Michaela Vrbenského. O druhé letošní finále bude bojovat s Jacopem Berrettinim, nebo Federicem Coríou.

15:47 – Dvacetiletý Jakub Nicod během posledních dvou týdnů absolvoval svá první kariérní semifinále na challengerech a na premiérové finále stále čeká. Před týdnem v Rakousku podlehl ve dvou setech pozdějšímu šampionovi Janovi Choinskému a nyní v Bulharsku skrečoval za stavu 2:6, 0:1 duel s Jellem Selsem.

14:59 – Turnaj WTA v jihokorejském Soulu bude mít poprvé status pětistovky a pořadatelé postupně přišli o všechny přihlášené členky TOP 10 žebříčku. Po Jessice Pegulaové, Emmě Navarrové a Jeleně Rybakinové se odhlásila také světová jednička Iga Šwiateková. I tak se tohoto podniku zúčastní pět zástupkyň nejlepší dvacítky v čele s Darjou Kasatkinovou.

12:02Jakub Nicod dosáhl před týdnem v Rakousku na své první kariérní čtvrtfinále a zároveň semifinále na challengerech a v Bulharsku své maximum na této úrovni vyrovnal. Dvacetiletý Čech přehrál ve čtvrtfinále 7:6, 6:2 nasazenou šestku Lorenza Giustina a o své největší finále si zahraje ještě v pátek s Jellem Selsem, nebo domácím Dimitarem Kuzmanovem.

06:22 – Nasazená jednička turnaje WTA 500 v mexické Guadalajaře Jelena Ostapenková z Lotyšska se se soutěží loučí hned po svém úvodním vystoupení. Světová dvanáctka nestačila na divokou kartu Marinu Stakusicovou, byť v rozhodující sadě vedla 4:0 a měla celkem čtyři mečboly.

Devatenáctiletá Kanaďanka nakonec zvítězila po velkém obratu a více než třech hodinách boje 6:3, 5:7, 7:6, připsala si první skalp hráčky TOP 40, poprvé na hlavním okruhu vyhrála dvakrát po sobě a postoupila do svého prvního čtvrtfinále. V něm čeká na vítězku duelu Ashlyn Kruegerová a Magdalena Frechová.

06:14 – Marie Bouzková si o semifinále i při páté návštěvě Guadalajary zahraje v souboji nasazených hráček s bývalou světovou čtyřkou a vítězkou předloňského Turnaje mistryň Caroline Garciaovou (H2H 4:0), s níž ve čtyřech vzájemných střetnutích ztratila jen dva sety. Třicetiletá Francouzka vstoupila do turnaje WTA 500 v Mexiku nečekaně vyrovnaným duelem, když deblovou specialistku Enu Šibaharovou z Japonska zdolala až ve dvou tie-breacích. Více informací najdete v článku