Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Češi byli v pondělí na olympiádě stoprocentní, Macháč slavil v deblu i mixu

Tomáš Macháč překvapil po boku Adama Pavláska v prvním kole olympijského turnaje.
Tomáš Macháč překvapil po boku Adama Pavláska v prvním kole olympijského turnaje.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 29. července?

Hlavní události

19:25 – Čeští tenisté mají za sebou stoprocentně úspěšné pondělí na olympijských hrách v Paříži. V singlu postoupila Barbora Krejčíková, v deblových soutěžích jdou dál Karolína Muchová s Lindou Noskovou i Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem a uspěli také Kateřina Siniaková s Macháčem v mixu. Bývalí životní partneři porazili v prvním kole 6:4, 7:5 nasazené jedničky Alexandera Zvereva a Lauru Siegemundovou z Německa.

Sestřih utkání Ruusuvuori – Čorič

Emil Ruusuvuori přežil ve Washingtonu dva mečboly a také tříhodinovou bitvu s Bornou Čoričem, trápícího se Chorvata nakonec udolal 6:7, 7:6, 6:4 a může si v tomto dějišti třetím rokem po sobě zahrát osmifinále. O postup mezi nejlepší šestnáctku bude usilovat proti nasazené devítce Giovannimu Mpetshimu Perricardovi (H2H 0:1).

Ruusuvuori vyhrál tříhodinovou bitvu s Čoričem.
Livesport

15:42Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem zahájili deblovou soutěž na olympijských hrách v Paříži parádním skalpem. Česká dvojice si vyšlápla 4:6, 6:3, 10:8 na nasazené pětky Joea Salisburyho a Neala Skupského z Velké Británie.

13:51Karolína Muchová s Lindou Noskovou byly v prvním kole olympiády v Paříži pouhé dva míčky od porážky a mohly se s turnajem pod pěti kruhy definitivně rozloučit, ale nakonec vydřely vítězství 2:6, 7:6, 10:6 nad ruským duem Jekatěrina Alexandrovová, Jelena Vesninová. Ve druhém kole česká dvojice vyzve nasazené jedničky Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou ze Spojených států.

Další zprávy

23:25Barbora Krejčíková se v úterním osmifinále olympiády střetne s Elinou Svitolinovou (H2H 1:0). Bronzová medailistka z posledních her v Tokiu porazila 4:6, 6:1, 6:3 nasazenou pětku Jessicu Pegulaovou a bude proti poslední české naději útočit na další skalp TOP 10.

21:16 Karolína Plíšková zřejmě nebude mít turnaj WTA 500 ve Washingtonu v oblibě. Bývalá světová jednička totiž zakončila i svůj třetí start v hlavním městě Spojených států hned v úvodním kole, letos v něm nestačila 7:5, 3:6, 0:6 na 73. hráčku světa Yafan Wang. Číňanka se o postup do čtvrtfinále utká s Hailey Baptisteovou nebo další bývalou lídryní žebříčku Viktorií Azarenkovou. Více informací najdete v článku.

20:59 – Šampion posledních dvou grandslamů Carlos Alcaraz na olympiádě v Paříži stále potvrzuje roli největšího favorita. Ve svém debutu pod pěti kruhy pokračoval výhrou 6:1, 7:6 nad Tallonem Griekspoorem, proti němuž odvracel setbol. V osmifinále se utká s Romanem Safiullinem (H2H 0:1).

18:17Danielle Collinsová stále nezměnila názor a letos ukončí svou kariéru, přestože prožívá nejlepší období. Američanka ve druhém kole olympijských her v Paříži porazila 6:3, 3:6, 6:3 bývalou světovou jedničku a grandslamovou šampionku Caroline Wozniackou a v osmifinále si zahraje s Camilou Osoriovou (H2H 0:0).

18:03Stefanos Tsitsipas musel v úvodním kole olympijského turnaje v Paříži do tří setů, ovšem v tom následujícím od začátku do konce dominoval. Nejlepší řecký tenista za 53 minut deklasoval 6:1, 6:2 Daniela Evanse a vyhlíží vítěze utkání mezi Sebastiánem Báezem a Benjaminem Hassanem.

17:39Casper Ruud měl překvapivě potíže ve druhém kole olympiády v Paříži s outsiderem Andreou Vavassorim. Deblového specialistu a až 206. hráče singlového žebříčku zdolal po více než dvou hodinách hry 4:6, 6:4, 6:3. V osmifinále bude dvojnásobný finalista French Open čelit Franciscovi Cerúndolovi (H2H 2:3).

15:59Maria Sakkariová má za sebou na letošní olympiádě v Paříži dva zápasy a dohromady prohrála pouhé čtyři gamy. Nasazená sedmička ve druhém kole smetla 6:2, 6:1 Yue Yuan a postupem do osmifinále vyrovnala své maximum pod pěti kruhy. O první čtvrtfinále zabojuje v souboji s Martou Kosťukovou (H2H 2:1).

15:41Anna Karolína Schmiedlová překvapila na pařížské antuce vítězstvím 6:4, 6:4 nad nasazenou Beatriz Haddadovou Maiaovou a poprvé v kariéře si zahraje osmifinále olympijských her. Slovenka v něm vyzve finalistku posledních dvou grandslamů Jasmine Paoliniovou (H2H 2:6).

15:34 – Dlouho tah na jednu branku, ale diváci na centrálním dvorci Philippa Chatriera se nakonec dramatické podívané přece jen dočkali. Novak Djokovič totiž ve druhé sadě prohospodařil náskok 4:0 a svého největšího rivala Rafaela Nadala, který je nejúspěšnějším hráčem v areálu Rolanda Garrose, nakonec porazil 6:1, 6:4. Jednalo se o už 60. souboj těchto dvou legend, Srb upravil vzájemnou bilanci na 31:29 ve svůj prospěch a v osmifinále olympiády bude čelit Matteovi Arnaldimu, nebo Dominikovi Köpferovi. Více informací najdete v článku.

15:15Coco Gauffová při svém debutu na olympijských hrách ztratila ve dvou singlových zápasech dohromady jen pět gamů. Světová dvojka ve druhém kole zničila dvakrát 6:1 Maríu Lourdes Carléovou, která v předchozím kole nadělila dva kanáry Tatjaně Mariaové. V osmifinále Američanka nastoupí proti Donně Vekičové (H2H 0:0).

14:25Angelique Kerberová absolvuje na olympijských hrách v Paříži svůj poslední turnaj v kariéře a postoupila do osmifinále dvouhry. Bývalá světová jednička a trojnásobná grandslamová šampionka zdolala 6:4, 3:6, 6:4 Jaqueline Cristianovou a o čtvrtfinále bude usilovat proti Leylah Fernandezové (H2H 0:1).

13:33Barbora Krejčíková je po skončení prvního kola ženské dvouhry olympijského turnaje na pařížské antuce jedinou českou nadějí a roli favoritky potvrdila i ve druhém zápase. Úřadující wimbledonská šampionka si poradila 6:3, 6:2 s Xinyu Wang z Číny a vyrovnala své singlové maximum pod pěti kruhy. O postup do čtvrtfinále bude bojovat proti kolegyni z TOP 10 žebříčku Jessice Pegulaové, nebo Elině Svitolinové. Více informací najdete v článku.

13:31 Jasmine Paoliniová nezaváhala ani ve svém druhém zápase na letošních olympijských hrách a už podruhé vylepšila své maximum pod pěti kruhy. Finalistka posledních dvou grandslamů přehrála 6:4, 6:1 Magdu Linetteovou, úřadující šampionku pár dní skončeného Livesport Prague Open. O čtvrtfinále se Italka popere s Beatriz Haddadovou Maiaovou, či Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

13:28Iga Šwiateková měla v úvodním kole olympijského turnaje potíže s Irinou Beguovou, dokonce nebyla daleko od nutnosti absolvovat rozhodující set. Ve druhém kole však dominovala, domácí Diane Parryovou smetla dvakrát 6:1 a protáhla svou neporazitelnost v areálu Rolanda Garrose na 23 utkání. V osmifinále se největší favoritka střetne s Xiyu Wang (H2H 1:0).

11:30Kateřina Siniaková si poprvé v kariéře vyzkouší smíšenou čtyřhru na olympijských hrách. Na pařížské antuce po boku bývalého partnera Tomáše Macháče vyzve v prvním kole nasazené jedničky Alexandera Zvereva a Lauru Siegemundovou. V deblových soutěžích budou v akci Macháč s Adamem Pavláskem a Karolína Muchová s Lindou Noskovou.